Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 17 Mei 2020

  Groeien tijdens Quarantaine

  De tijd waarin wij terecht zijn gekomen lijkt op een slechte film. Toch is het echt en hebben wij het ermee te doen. We helpen je graag om om te leren gaan met de negatieve gedachten die er misschien wel zijn (en mogen zijn), om de dagen zo goed als mogelijk door te komen en vooral om alle gebeurtenissen in te zetten om te groeien als mens. Heb jij je al afgevraagd wat deze tijd voor jou zou kunnen betekenen? 

  Train jouw gedachten

  We zijn als mensen snel geneigd om te focussen op het negatieve, maar dit maakt de omstandigheden in geen enkel opzicht beter. Je kunt deze tijd gebruiken om jouw brein te trainen om van het negatieve jouw focus te verschuiven maar de mooie dingen in het leven, want die zijn altijd aanwezig. In overvloed zelfs. 

  De natuur komt nu bijvoorbeeld eindelijk op adem. De adem die ze zo ontzettend nodig had. Ook sterven er momenteel nauwelijks mensen aan auto-ongelukken of luchtvervuiling. Daarnaast dwingt deze tijd ons om naar binnen te keren, vrij letterlijk. Behalve de mensen die alles geven aan het front, in de cruciale beroepen, is het voor veel van ons een tijd van reflectie, waarin van alles aan het licht zal worden gebracht. Niet altijd even makkelijk, wel heel belangrijk om erbij stil te staan.

  Ik kan niet naar mijn werk > Ik heb werk.
  Mijn wereld staat stil > Moeder natuur is aan het genezen, nadat wij haar jarenlang hebben overbelast. 

  Ik verveel me > Help anderen. 

  Mensen in de zorg gaan eraan onderdoor > Help ze door binnen te blijven (ze krijgen EINDELIJK de waardering en het respect die ze altijd verdienden).

  Ik ben alleen > Voel de eenheid en liefde. We zijn samen alleen.

  Een meditatie kan je bijvoorbeeld erg goed bij helpen loslaten van negatieve gedachten. 

  Structuur in jouw dagen Het kan moeilijk zijn om je deze dagen nuttig te blijven voelen en dus is de drempel, om langer in bed te blijven liggen, lager. Toch zal je merken dat het fijn is om vroeg op te blijven staan. Breng structuur aan in jouw dag. Zoals je dat iedere gewone week zou doen. Het helpt hierbij ook om een planning te maken. Verveel jij je? Ga een stuk wandelen of doe een workout en schrijf vervolgens je doelen en intentie voor de dag op. Misschien wil je vandaag iets goeds doen voor de wereld door iemand anders te helpen, zonder dat je daar iets voor terugverlangt. Misschien kun je zelfs je sportritme weer oppakken. Online is er een groot aanbod aan (gratis) workouts beschikbaar en ook de natuur kan dienen als uitstekend sportmaatje. Gebruik iedere ochtend voor kracht en helderheid door structuur aan te brengen en schrijf voordat je gaat slapen op waar je dankbaar voor bent om positief te blijven. <3

  Liefde delen

  Juist nu zijn we allemaal extra kwetsbaar en kunnen we wel wat meer lief en steun gebruiken dan normaal. Stuur liefde naar mensen die het nodig hebben. Iemand die je kent, of iemand die je niet kent. In onze lijst staan genoeg mensen die hebben aangegeven dat ze het goed kunnen gebruiken. Deze tijd kun je zo goed verbinden met jezelf én anders. Ook op afstand. Dit is een mooi moment om liefde te geven en te delen. Want wat je geeft krijg je terug, altijd. Voel de liefde in jezelf. Kijk naar de mensen en wereld om je heen met een liefdevolle, vredige blik. Met deze positieve houding zal je ook meer positiviteit ontvangen. 

  Werken aan je gezondheid

  Blijf juist in deze tijd goed voor je lichaam zorgen. Het kan soms verleidelijk zijn om meer en ongezonder te eten, maar daarmee vul je en voed je jouw lichaam niet terwijl het juist zo belangrijk is dat je gezond blijft. Neem de tijd om nieuwe recepten te ontdekken en luister goed waar jouw lichaam behoefte aan heeft. Neem veel vezels (zoals gebroken Lijnzaad in je ontbijt) en vitaminen. Ook verse gember en citroen met heet water als thee drinken doet wonderen. Misschien kun je een kleine ondernemer bij jou in de buurt wel steunen door daar jouw eten te kopen. Dit is vaak nog lokaal voedsel ook! 

  Werken aan je dromen en doelen 

  Dit is hét moment om je af te vragen wat je wil bereiken in je leven. De balans opmaken. Het kan moeilijk zijn om hiermee te beginnen maar er zijn hulpmiddelen. Een vision borad maken bijvoorbeeld, waarbij je met knipsels vormgeeft aan jouw dromen. Op Youtube of Spotify kun je ook veel nuttigs vinden, zoals de Super Soul Sunday sessies van Oprah Winfrey. Ook is ons Groeiprogramma er voor jou om je dromen en doelen werkelijkheid te maken en lichter te leven. Je leert hierin om om te gaan met jouw gedachten en angsten, wat de blokkades weg kan halen om jouw dromen te bereiken. Tot het einde van de quarantaine geven wij 50% korting op het programma. 

  Op jullie gezondheid en groei! 

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »