Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Ontdek wie wij zijn en wat wij doen

   

  Meer liefde voor jezelf, anderen en de aarde.

  Wij zijn ervan overtuigd dat liefde heelt. Die heling is wat ons betreft nodig in de relatie met onszelf, anderen én de aarde. Want hoe lief zijn we nou eigenlijk tegen onszelf? In hoeverre is er nog sprake van naastenliefde, waarbij je belangeloos klaarstaat voor anderen? En we hebben als mensheid de aarde veel schade toegebracht dus ook in deze relatie is de balans zoek.

  Lief Leven begon ooit toen Nanne van der Leer gedichtjes begon te schrijven. Ze vond schrijven in een dagboek ‘Lief dagboek’ te abstract, dus ze begon tegen het leven te schrijven ‘Lief Leven’. Deze gedichtjes deelde ze op Instagram en al snel gingen veel mensen de gedichtjes volgen.

  Jeugdvriendin Julie Hinke geloofde in de kracht van de kleine, liefdevolle gedichtjes en begon samen met Nanne de webshop op te zetten. Iedere dag werd elk gedichtje met liefde gedeeld en elk pakketje met liefde ingepakt en verstuurd. In vijf jaar tijd groeide Lief Leven uit tot een platform met een miljoenenbereik.

  Dit platform willen we voor veel meer inzetten dat het delen van gedichtjes en liefdevolle producten, we willen daadwerkelijk een verschil maken in de relatie met onszelf, anderen en de aarde. Dit doen we op de volgende manier.


  Jezelf

  Met onze liefdevolle gedichtjes, affirmaties, liefdesbrieven en meditaties delen we dagelijks handvatten om de relatie met jezelf te verbeteren. Ook kun je met jezelf aan de slag met Plek voor Groei, waarbij coaches en begeleiders uit verschillende hoeken hun expertises delen. Van ondernemerschap en social mediamanagement tot omgaan met angsten en stress.

  Ook werken we samen met stichting MIND. MIND wil psychische gezondheid bevorderen en alle mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. MIND is een onafhankelijke maatschappelijke organisatie die zich sterk maakt voor een psychisch gezonder Nederland en een stem geeft aan alle mensen met (beginnende) psychische klachten en hun naasten. MIND is hét aanspreekpunt in Nederland voor alle vragen rond psychische gezondheid.


  Anderen

  Wij geloven dat liefde zich altijd vermenigvuldigd, dus wat je geeft krijg je altijd op één of andere manier terug. En geven ís een vorm van krijgen. Een Lief Leven is een leven waarin je klaarstaat voor anderen. Mensen die het minder hebben. Mensen in nood. Mensen die hulp nodig hebben. Onbekenden op straat. Zo worden onze producten veelal gemaakt door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij hebben vaak bijzondere talenten, maar komen niet makkelijk aan een baan. Ook werken we samen met Zorggroep Vitalis, waarbij ouderen met de hand producten voor ons maken (zoals de hartjesslinger) en een gedeelte van de omzet terug naar hen gaat. Als organisatie hebben wij ons verbonden aan Ons Label. ONS label Breda is een sociale coöperatie die maatschappelijke impact maakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden en werkervaring te bieden binnen een van haar bedrijfsonderdelen en duurzaam te laten uitstromen naar betaald werk. De prachtmensen van Ons Label maken onze producten met veel liefde en passie voor het vak.  

  Aarde

  Stichting Join for Joy. Sport en spel inspireert. Door te sporten en te spelen kunnen kinderen in Oost-Afrika beter omgaan met de uitdagingen waar zij dagelijks mee geconfronteerd worden zoals; geweld, kinderarbeid, tienerzwangerschappen, kindhuwelijken, analfabetisme en genderongelijkheid. Sport en spel maakt school aantrekkelijker en motiveert kinderen uit om naar school te komen en op school te blijven. Ze versterken met het Join for Joy programma het basisonderwijs en geven kinderen een extra zetje om goede keuzes te maken en deze na te streven. De jeugd is de toekomst, daarom werken we met heel ons hart samen met Join for Joy.  

   

  In de afgelopen generaties hebben wij de aarde veel schade toegebracht. Door massaproductie en -consumptie putten we haar bronnen uit en brengen we het evenwicht in disbalans. Wij voelen ons hier verantwoordelijk voor. Helemaal omdat wij ook producten verkopen. Om deze reden kiezen we ervoor om onze producten zoveel mogelijk sociaal en lokaal te produceren. We willen weten waar de materialen vandaan komen en wie het heeft gemaakt. Ook willen we onnodige transport vermijden, zodat we onze CO2-uitstoot beperken. Het merendeel van onze producten produceren we in samenwerking met Eco Concept Group (ECG). ECG is kennisleider op gebied van duurzame productontwikkeling in Nederland. Dit doen ze door uitsluitend duurzame relatiegeschenken, producten, en merchandise in te zetten, die gemaakt zijn van gerecyclede, upcyclede en organische grondstoffen. Door doelgericht te werken en het 3x minder principe: minder afval, minder CO2-uitstoot en minder voorraad. We kunnen hierdoor 100% transparantie bieden en het verhaal achter de makers en materialen van ons product vertellen.

   

   Ook zijn we al een paar jaar trotse partner van Trees for All, een stichting die bomen terug plant ter compensatie van onze CO2 uitstoot (ook kun je mensen een boom cadeau geven, hoe leuk is dat cadeau!). Bomen zijn hét middel tegen klimaatverandering. Trees for All plant bomen in Nederland en het buitenland en compenseert CO2-uitstoot. Hun missie is om wereldwijd nieuw bos te planten en bestaande bossen te herstellen via duurzame bosprojecten. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden van lokale bevolking.

   

  We zijn verre van perfect, maar onze intentie is om onze hele organisatie in te richten op een manier waarop we bijdragen aan het individu, het collectief en de aarde. Dit is een hele uitdaging en stap voor stap maken we progressie, maar dit is waar wij in de ochtend voor opstaan en waar we het verschil in gaan maken.  

   

  We zijn plastic-vrij.
  We draaien op groene energie.
  We produceren voornamelijk sociaal en lokaal.
  We bieden transparantie over onze materialen en productieproces.
  Tenminste 1% van onze jaaromzet gaat naar goede doelen.
  We planten bomen ter compensatie van ons papierverbruik.
   

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »