Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Melissa Stoof - Maandag 16 Oktober 2021

  5 tips om meer energie te krijgen

  Werk, sporten en sociaal doen. Je hopt van de ene afspraak naar de andere. Je bent altijd in beweging. En als je een keer op de bank neerploft schiet er nog van alles door je hoofd. Je lichaam doet zeer en je bent uitgeblust. ‘Pfff’ denk je bij jezelf. Je wilt graag meer energie, maar je weet niet hoe. ‘Maar hoe krijg je eigenlijk meer energie?’ Met deze 5 tips krijg je snel meer energie.

   

  Zorg voor een leeg hoofd

  Gedachten, lange to-do lijsten, zorgen en problemen kunnen lang in de weg zitten. Het houdt je nachten lang wakker en zorgt ervoor dat je minder goed slaapt. Het piekeren lijkt maar niet op te houden. Stress kost veel energie voor je lichaam en piekeren zorgt ervoor dat je batterij nog sneller opgaat. Je krijgt een laag energielevel.

  Je hebt meer energie en focus als je ontspannen bent, maar de vele gedachten en zorgen weerhouden jou van de rust. Het is daarom belangrijk om je hoofd zo leeg mogelijk te houden. Probeer de gedachten van je af te schrijven, maak een to-do lijst, plan je taken in en probeer je problemen zo goed mogelijk te verwoorden. Zou iemand je hierbij kunnen helpen? Wat heb je nodig? Waarom zit dit je zo dwars? Probeer alles wat in je hoofd rond spookt op te schrijven. Het dient je nu niet. Hoe leger je hoofd is hoe, hoe meer energie je over houdt.

   

  Verbeter je slaapritme

  Slapen is een belangrijke basis voor meer energie. Een erg logische tip, maar soms toch erg lastig. Heb jij wel een gezonde slaaphygiëne? Slaaphygiëne is een term wat je slaapgewoontes aanduidt. Slechte slaaphygiëne kan er namelijk voor zorgen dat jij je lusteloos en moe voelt. Het is daarom belangrijk om een goede slaaphygiëne te hebben voor als je meer energie wilt hebben. Het maakt niet uit hoe lang je slaapt, de kwaliteit van je slaap is heel erg belangrijk voor als je meer energie wilt.

  Om snel in een diepe slaap te komen is het belangrijk om rekening te houden met je slaapomgeving. Is deze wel donker en stil genoeg? Is het niet te warm? Een ander belangrijk punt voor een goede slaaphygiëne is je ritueel voor het slapen gaan. Hoe voel jij je? Heb je stress? Zo ja, schrijf dit van je af. Als laatste om meer energie te krijgen is het belangrijk om een slaapritme te hebben. Door rekening te houden met slaaphygiëne val je sneller in slaap, slaap je beter en word je uitgeruster wakker. Wat betekent dat je meer energie hebt voor je dag.

   

  Zeg vaker nee

  Je kent het wel iemand vraagt je mee naar de film, maar je wilt eigenlijk op de bank zitten met een kop thee en een dekentje. Je bent bang om diegene teleur te stellen en zegt toch ja. Je hebt een laag energieleven, maar toch ga je. Je kan niet wachten tot je weer naar huis ‘mag’. Herkenbaar? Dit betekent dat je over je eigen grens heen bent gegaan. Om meer energie te krijgen is het goed om eens vaker nee te zeggen. Je stelt diegene niet teleur, het is een teken van (zelf)liefde. Door vaker nee te zeggen gun je jezelf meer tijd om op te laden. Wat betekent meer energie en levenslust.

   

  Ga de natuur in voor meer energie

  Als je somber bent en een laag energielevel hebt wil je vaak binnenblijven. Maar wist je dat als je de natuur in gaat meer energie krijgt? In de natuur laad je namelijk op, het werkt prikkel verlagend en frisse lucht geeft je meer energie. Maak een wandeling door het bos of op het strand. Voel de wind door je haar en neem de omgeving in je op. Even zijn en verder helemaal niets. Tijdens een wandeling kan je jouw gedachten ordenen en kan je ook makkelijker negatieve gedachten van je afzetten. Door vaker te gaan wandelen maak je meer dopamine aan, dit zorgt ervoor dat jij meer energie en levenslust krijgt.

   

  Leef vanuit liefde en compassie

  Vaak leven we vanuit angst. De gedachten ‘Wat als?’ ‘Kan ik dit wel?’ en ‘Moet ik dit wel doen?’ zorgen ervoor dat we bepaalde dingen niet doen of uitstellen. Hier piekeren we weer veel over. Deze gedachten kunnen ons in een negatieve spiraal krijgen, wat ons een laag energielevel bezorgt. Voor meer energie, kies dan liever voor liefde en compassie. Vertrouw erop dat alles wat je nodig hebt op jouw pad komt, want vanuit liefde en compassie leven maakt je wijzer, kalmer en liefdevoller.

   

  We hebben allemaal een druk leven. We hoppen van de ene afspraak naar de andere. Vaak laden we hierdoor niet genoeg op, waardoor we een laag energielevel hebben. Soms willen we graag meer energie, alleen weten we dan niet waar we moeten beginnen. Ik hoop dat deze tips jou helpen om meer energie en levenslust te krijgen. Heb jij nog tips om meer energie te krijgen die niet mogen missen in dit rijtje? Laat ze vooral hieronder weten. Zo helpen we elkaar samen met meer energie te krijgen.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »