Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Mirthe Lansink Rotgerink - Donderdag 16 April 2021

  Dag van de aarde

  Het is vandaag 22 april en dit betekent dat het de dag van de aarde is. Onze aarde is zo speciaal en verdient zoveel liefde. Moeder natuur heeft zoveel schoonheid en hoe bijzonder dat wij daarvan mogen genieten. We moeten dit koesteren en hier met respect mee omgaan. De natuur waar wij van mogen genieten is zo puur en mooi. Moeder natuur is niets voor niets onze CEO.  Met deze dag staan we stil bij de aarde en bij de waarde hiervan. We moeten liever omgaan met moeder natuur en ons op de toekomst focussen. Geef jij ook wat liefde aan de aarde? Ik ga jullie wat tips geven hoe je dit op een leuke en mooie manier kan doen.

   

  Ideeën om Moeder Aarde te helpen

   

   

  Loop je ook wel eens lang de weg of in het bos en zie je overal vuilnis liggen? Ga eens een dagje op stap om een gebied helemaal op te ruimen. Neem vuilniszakken en prikkers mee en help mee milieuvervuiling tegen te gaan. Dit kan je bijvoorbeeld alleen doen met een podcast op. Een dagje alleen in de natuur kan namelijk heel rustgevend en inspirerend zijn. Met je vriendinnen of met familie is natuurlijk ook heel gezellig. Én je kan veel meer opruimen, omdat het sneller gaat. Alleen je eigen straat opruimen maakt al een groot verschil en kost niet heel veel moeite. Zo kan iedereen een steentje bijdragen tegen de milieuvervuiling!

   

   

  Jammer genoeg verdwijnt er steeds meer groen en dit is niet goed voor de bijen en andere insecten. Als iedereen wat zaadjes plant in je tuin of balkon helpt dit al heel erg. Je kan ook planten en bloemen die al volgroeid zijn neerzetten. Insecten zijn namelijk heel erg belangrijk voor het leven op aarde. Ze kunnen daarom de hulp goed gebruiken. Alleen een stapeltje takken en bladeren maken in de tuin, helpt al enorm om de diertjes om meer de ruimte te geven om hun natuurlijk werk te kunnen doen. Kijk wat voor planten en bloemen goed zijn voor die dieren. Vlinders komen af op de zogeheten vlinderstruik en bijen houden bijvoorbeeld van krokus, campanula en keukenkruiden.

   

   

  Eet jij elke dag vlees? Probeer dan eens een dagje geen vlees te eten. Alleen een kleine actie zoals deze helpt het milieu al enorm goed. Als je één dag in de week geen vlees eet heeft dit hetzelfde effect als je 1250 km minder rijdt met een auto. Hoe bizar?! En dat maar voor een dagje geen vlees eten. Probeer het een keer uit en je komt erachter dat het niet zo erg is. Er zijn heerlijke vleesvervangers of vegetarisch beleg voor op brood. Ook leuk om het samen te doen met iedereen thuis, dit maakt het veel makkelijker!

   

   

  Wij houden allemaal enorm van de natuur en de aarde. We proberen onze producten zo lokaal mogelijk in te kopen, zodat er minder vervoer nodig is. Bij onze producten gebruiken wij ook zo min mogelijk plastic. Veel van de producten die wij verkopen zijn gemaakt van papier of hout. Wij werken daarom samen met Trees for All, een organisatie die zorgt voor meer bomen en bos wereldwijd en investeert daarmee in de toekomst van onze planeet. Wat super leuk is aan Trees for All is dat je zelf een boompje bij kan dragen. Super leuk om cadeau te geven aan iemand die ook om de natuur geeft of aan jezelf natuurlijk.

   

  Ben jij geïnspireerd geraakt om meer liefde te geven aan moeder natuur? Wij doen met je mee! Moeder natuur verdient het om schoon en puur te blijven. De dag van de aarde helpt om meer aandacht te geven aan dit onderwerp. De aarde verdient natuurlijk elke dag van het jaar liefde, maar vandaag extra veel.  Heb jij nog goede en leuke tips om moeder aarde te helpen? Laat ze vooral weten hieronder, zodat iedereen ze kan lezen en kan genieten van jouw mooie tip!

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »