Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Sharon van Bekkum Marks - Woensdag 16 December 2020

  De kracht van eigen content

  Misschien volg je ons al een tijdje, ben je klant of ontdek je ons nu net via dit artikel. In dat geval, welkom. Wij zijn Lief Leven. Een platform vol liefde wat wij doorvertalen in onze eigen productlijn en groeiprogramma’s (voor persoonlijke groei). In de afgelopen jaren is ons bereik van 100 naar miljoenen gegaan. En we willen dat geheim aan jou verklappen: eigen content. Jep, zo simpel maar zo waardevol. En niet zo maar eigen content, maar content dat bij jou (of je bedrijf) past. Het is je identiteit, zie het als de uitingen van jouw missie. Zo is onze missie: meer liefde verspreiden over de hele wereld. En dat doen wij door middel van: gedichten, tips, persoonlijke ervaringen, groeiprogramma’s, IGTV. Zie je: alles in dit rijtje is content wat onze missie ondersteunt. Het is onze ‘why’ die we doorvertalen in onze ‘what’. Maar uiteindelijk wil iemand je volgen of een bestelling plaatsen om je ‘why’. Daar maak jij het verschil.

   

  Ontdek je ‘why’

  Laten we op zoek gaan naar jouw kracht. Want voor het maken van eigen content is het belangrijk om te weten wat jouw ‘why’ is en dus je kracht. Stel jezelf de volgende vraag:

  “Waarom doe ik wat ik doe?” Misschien wil je andere inspireren om een gezondere levensstijl te ontwikkelen of bewuster te leven. De ‘why’ kan zijn: laten zien dat een gezonde levensstijl in iedereens leven past. Hoe je dit doet is door middel van blogs, motiverende berichten op social, ervaringen van anderen etc. De ‘wat’ kan zijn het aanbieden van een fitnessprogramma. Begin je het een beetje te vatten?

   

  Gewoonte dieren

  Nu de ‘why’ duidelijk is gaan we door naar het content deel. Wij mensen zijn gewoonte dieren, we vinden het heerlijk als iets gaat zoals we gewend zijn (soms een uitzondering houdt het spannend ;)), maar dat is niet mijn punt. We vinden het daarom ook mega fijn om te weten wat voor content we kunnen ontvangen. Zo is de belofte met Lief Leven: iedere dag een gedichtje. Daar rekenen onze maatjes (volgers) op en die belofte vervullen wij. Welke belofte wil jij maken? Elke dag een gezonde levensstijl tip? Of misschien ben je wel een webshop en wil je het eenvoudiger maken voor anderen om de hipste kleding te kopen. Dan kan je belofte zijn om iedere dag een stijltip te delen. Het is belangrijk om die frequentie aan te houden. Vooral met social media, hier wil je prikkels zenden en dat werkt niet als je dit maar 1x per week (of maand) doet. Pas wel op dat het niet te veel wordt, het is belangrijk om waardevolle content af te wisselen met commerciële content. Een juiste balans hierin is key.

   

  Het belang van eigen content

  Maar wat is dan nog meer eigen content? Alles wat je ziet en in verbinding met jou of je bedrijf staat is content. Denk aan de website, blog berichten, foto’s. En daar wil je jouw eigen sausje aangeven. Dat zorgt voor herkenbaarheid, vertrouwen en weer de belofte van jouw missie. Zo is het belangrijk dat de content op jouw website door jezelf is geschreven (niet van een andere website) dit komt ook door het stukje seo (vindbaarheid in Google). Daar vertel ik een andere keer meer over. Maar zodra jij content van een andere website kopieert en plakt wordt jouw eigen website vrijwel niet gevonden in Google (je krijgt als het ware strafpunten). Misschien verkoop jij items die anderen ook verkopen en vind je het lastig om unieke productteksten te schrijven. Bedenk je dan: waarom heb ik dit product uitgekozen voor mijn doelgroep? Schrijft dit op. Het is oké om de specificaties van de aanbieder over te nemen, zolang 70-80% van de content anders is krijg je geen ‘strafpunten’ van Google. Dit werkt dus eigenlijk voor alle content op jouw website: productteksten, boogartikelen, foto’s. Probeer dit dus ook altijd zelf te maken. Ik weet dat het tijdrovend is maar het is de investering écht waard, ik spreek uit ervaring.

   

  Let's begin!

  Nu je een beetje een idee hebt gekregen over jouw kracht ontdekken en hoe belangrijk het is om eigen content te hebben wil je vast hiermee aan de slag. Maar waar begin je? Het werkt het fijnst om een planning voor jezelf te maken. Hoevaak red ik het om content te plaatsen, welke belofte kan ik sowieso waar maken aan mijn doelgroep? Het is zonde om een week heel veel te plaatsen, vervolgens geen tijd te vinden en pas een maand later weer iets plaatsen. Kies dus iets wat echt haalbaar is en maak geen content omdat ‘het moet.’ Maak content waar je liefde en passie inzit en waar je echt waarde mee levert aan jouw doelgroep. Het werkt fijn om een excel sheet met vaste dagen voor content te plannen. Bijvoorbeeld: maandag, woensdag en zondag een bericht op social. Maandag: ‘cadeau tips’, woensdag: ‘klantervaring’, zondag: ‘persoonlijk berichtje’. Op donderdag kan je de nieuwsbrief versturen met iedere maand een themabericht en update over nieuwe producten en op vrijdag plaats je een nieuw blog artikel. De invulling kan je helemaal zelf bepalen, zolang je de belofte maar na kan komen, en het eigen content is wat bij jouw ‘why’ past. Zie het echt als een manier om jouw missie verder uit te dragen.

   

  De kracht van eigen content is dus ongekend. Wij hebben er een succesvol bedrijf mee gebouwd, onderschat het dus niet en maak het onderdeel van jouw strategie.

   

  Ben jij ondernemer en wil je meer van dit soort tips ontdekken? Schrijf je dan in voor onze wholesale nieuwsbrief en ontvang maandelijks gratis groei tips in jouw mailbox van het Lief Leven team. Scroll onderaan op de pagina naar beneden om je in te schrijven.

   

  Laat in de reacties hieronder weten over welk onderwerp jij graag meer wil weten. Dan zal ik mijn best doen om ook hier tips over te geven.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »