Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 17 Mei 2020

  Help het is herfst!

  De herfst is prachtig, maar het is ook vaak een verwarrend seizoen. De zon zien we een stuk minder, we worden verkouden en kunnen niet meer lekker buiten op het terras de dag aan ons voorbij laten trekken zoals in de zomer.

  Maar herfst is een hele mooie tijd als je ermee leert te leven. Het is het seizoen van verandering en loslaten. Het seizoen om de balans op te maken en je weer wat meer terug te trekken om met je jezelf in verbinding te komen.

  Het is het seizoen van de lucht, wind. Wat weer verbonden staat met ons keel chakra. Het energiecentrum in ons lichaam dat staat voor creatieve en authentieke kracht. Het gaat over ‘jouw stem laten horen’. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

  1. Sta stil

  De herfst is een periode om even stil te staan. Tijd voor jezelf te nemen. Met een boek op de bank, lekker in bad of de natuur in. De bladeren van de bomen laten los om de boom de winter door te helpen. Zo werkt dat ook voor ons. Soms moet je loslaten om verder te gaan en de herfst is hier onze reminder voor.

  2. Stel jezelf vragen

  Het is tevens de tijd voor reflectie. Stel jezelf bijvoorbeeld eens de volgende vragen:
  – Laat ik mijn stem genoeg horen?
  – Stroomt mijn creativiteit?
  – Deel ik mijn emoties?
  – Luister ik oprecht naar anderen?

  3. Vitamientjes

  Zorg dat je genoeg vitamine D binnenkrijgt. Dit krijg je normaalgesproken van zonlicht, maar krijg je in de herfst en winter dus een stuk minder binnen. Het zit in vette vis, maar je kan het ook in tabletvorm bij slikken. Ook vitamine B12 (vooral onder de vega’s onder ons) is er een die je goed kan gebruiken voor wat meer energie.

  Wil je meer weten over vitaminen? Wij vonden deze aflevering van Broodje Gezond heel nuttig.

  4. Warmte

  Het is even wennen als de temperatuur van de ene op de andere dag met tien graden daalt. Houd jezelf warm, dan houd je ook meer energie over. Kleed je goed aan, drink gember thee, chai of golden milk. Deze kruiden geven je een boost van binnen en zorgen ervoor dat jij de energie houdt voor andere dingen.

  En vergeet je voeten niet! Heb jij goede sloffen om je voeten warm te houden? Misschien niet zo sexy, maar who cares, je voeten zijn een reflectie van je hele lichaam dus houdt ze lekker warm!

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »