Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jenthe - Woensdag 17 Maart 2024

  Het seizoen van de Ram en de komst van de lente

  Terwijl we afscheid nemen van de introspectieve en emotionele diepten van het seizoen van Vissen en de koude greep van de winter, verwelkomen we vandaag de vernieuwende energie van het seizoen van de Ram. En eindelijk: de start van de lente!

   

  Seizoen van de Ram en start van de lente: een nieuw begin

  Het aanbreken van deze twee verse seizoenen, kan een nieuwe, veranderende energie met zich meebrengen. Namelijk die van hoop, bloei en transformatie. Deze periode markeert het moment dat de zaadjes die je de afgelopen maanden geplant hebt - misschien wel onbewust - mogen gaan ontkiemen en hun kopje voorzichtig boven de aarde uit steken. Het is de periode waarin de donkere, reflectieve en misschien wel zware dagen van de winter, overgaan in lichtheid, zachtheid en zonlicht op je huid.

   

  Ram, het eerste teken van de dierenriem, luidt het begin van een nieuw astrologisch jaar in en belichaamt eigenschappen als moed, initiatief en enthousiasme. Terwijl de vurige ram naar voren stormt, nodigt hij ons uit om verandering te omarmen met een gevoel van durf en vastberadenheid. Dit is een tijd om actie te ondernemen, onze doelen met hernieuwde kracht na te streven en onze eigenheid, authenticiteit en individualiteit met vertrouwen te omarmen.

   

  Op dezelfde manier symboliseert de komst van de lente een periode van wedergeboorte, groei en vernieuwing. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en barst los met levendige kleuren en nieuw leven. De lucht is gevuld met de zoete geur van bloeiende bloemen, en de belofte van warmere dagen in het verschiet. Je mag het gevoel van hoop toelaten - ook als het een tijd ver weg is geweest. Net zoals de aarde in deze tijd een diepgaande transformatie ondergaat, hebben ook wij de mogelijkheid om het oude van ons af te werpen en het nieuwe te omarmen. Stap voor stap, dag voor dag, ieder seizoen op zijn tijd.

   

  Als je tijdens de wintermaanden een moeilijke periode hebt doorgemaakt, of het nu emotioneel, mentaal of spiritueel is, biedt het begin van het Ramseizoen en de lente een baken van hoop. Het markeert een nieuwe start, een kans om de duisternis van het verleden achter je te laten en in het licht van een betere toekomst te stappen. Met de energie van Ram die onze ambities voedt en de hoopvolle, levendige essentie van de lente ons nieuwe energie geeft, zijn we in staat om uitdagingen het hoofd te bieden en nieuwe kansen voor groei en genezing te grijpen.

   

  De energie van de Ram

  Ongeacht wat jouw eigen sterrenbeeld is, kun je gedurende het seizoen van de Ram meeliften op de avontuurlijke, hoopvolle en optimistische energie van dit teken. Lees hieronder wat je kunt verwachten.

   

  Talenten van de Ram

  De ram is een brenger van spontaniteit en avontuur. De Ram is moedig, gaat een uitdaging niet uit de weg en voelt zich op hele natuurlijke wijze op zijn gemak in de rol van leider. Dit gaat hem goed af. Dit teken heeft het vermogen om niet alleen zichzelf, maar ook anderen te enthousiasmeren. De Ram durft out of the box te denken. Omarm die vrije geest maar. Laat jou maar je eigen koers varen, daar plukt iedereen de vruchten van.

   

  Uitdagingen

  Met het element vuur dat door zijn aderen stroomt, is de Ram gek op spontaniteit en actie. Om ervoor te waken dat je geen impulsieve dingen doet waar je later spijt van krijgt, is het slim om even te pauzeren en een inschatting te maken van de mogelijke consequenties. Sta je nog steeds achter je actie? Go go go! Ga ervoor. Zolang de balans tussen vurige actie en de benodigde rust maar in de gaten houdt. Ook jouw batterij moet af en toe opladen.

   

  Doelen

  De Ram is ontzettend gedreven als het gaat om persoonlijke groei. Altijd op zoek naar ervaringen die je iets kunnen leren en kansen die je horizon kunnen verbreden. Ook hecht dit teken veel waarde aan onafhankelijkheid en streeft de Ram ernaar het leven zó in te richten, dat je je passies en dromen kunt najagen, zonder geremd te worden. Een leven vol ruimte voor jouw vuur en avontuur. Waar wil jij deze maand ruimte voor maken?

   

  Geluksmomenten van de Ram

  Dit teken is het meest gelukkig als hij zich verbonden en vrij tegelijk voelt. Verbonden met mensen waar je helemaal jezelf mag zijn - en toch altijd vrij om jouw koers te bepalen. Je hart leeft op van spontane en avontuurlijke momenten waarin je niet hoeft te overdenken en gewoon je instinct kan volgen. En het terugkijken op de doelen die je behaald hebt...? Er is niet veel wat je trotser maakt dan dat. Welke doelen voelen op dit moment licht voor jou en vullen je met enthousiasme? Kijk maar of je een stapje in die richting kunt zetten. Doe wat je voedt.

   

  Hier zijn enkele manieren waarop het Ramseizoen en de komst van de lente je kunnen ondersteunen in moeilijke tijden:

   

  Ondersteuning bij het nemen van dappere stappen: 

  Leen een beetje moed van de onbevreesde energie van Ram om buiten je comfortzone te stappen en je dromen na te jagen. Je hoeft niet te weten hoe, je hoeft jezelf alleen toe te staan te mogen dromen. Voel je inspiratie voor een kleine eerste stap? Fantastisch. Vertrouw maar dat de rest wel volgt.

   

  De Jaspis is de edelsteen die perfect past bij het seizoen van de Ram. Deze edelsteen bevordert vitaliteit, emotioneel evenwicht, persoonlijke integriteit en levensvreugde - een hele fijne ondersteuning bij het nemen van dappere stappen. Shop hem hier.

   

  Hernieuwd gevoel van vitaliteit: 

  Ga naar buiten en adem de geur van de bloesem diep in. Visualiseer je dat je een flinke teug hoop inademt, tot in je tenen. Het mag licht zijn. Je mag genieten. Laat de energie van de lente je hoofd, lichaam en ziel voeden met zachtheid en vertrouwen.

  "Droom. Lach. Dans.

  Val. Sta op. Help. Zing.

  Deel. Laat los. Knuffel.

  Adem diep. Straal." 

   

  Deze tekst hebben we op handige canvas-tasjes gedrukt zodat jij hem dichtbij je kan dragen, als dagelijkse reminder dat je lichtheid mag verwelkomen. Shop hier jouw vrolijke lente-accessoire.

   

  Omarm verandering: 

  Als verandering eng voelt, kijk dan naar buiten deze periode. De bloemen, de dapper zingende vogels die zich maanden stil hebben gehouden, de groene knoppen: zij zijn allemaal het gevolg van verandering. Zo mooi kan verandering zijn. Ook jij mag veranderen. Stap maar in het nieuwe.

   

  De edelsteen van de maand maart - de Aventurijn - kan je ondersteunen als je door tijden van verandering gaat. Deze vrolijke groene edelsteen staat voor energie en levenslust. De Aventurijn staat erom bekend een gevoel van vertrouwen te stimuleren en je gevoel van hoop in de toekomst te versterken. Ook leuk als liefdevol cadeautje voor iemand die deze maand jarig is! We hebben maar beperkte voorraad dus wacht niet te lang met bestellen. Je shopt de Aventurijn hier. 

   

  Een uitnodiging om je kracht te erkennen: 

  Daar nodigt de vurige Ram je toe uit. Die zachte kracht in jou, die er altijd is - zelfs als je hem even niet kunt voelen. Het gebruiken van je kracht, betekent niet dat je jezelf moet forceren. Die tijd is voorbij. Het betekent dat je jouw unieke gaven, je gevoeligheid, je creativiteit, je kinderlijke speelsheid, maar ook je pijnpunten, in het licht mag zetten. De grootste transformatie vindt plaats wanneer je jezelf niet langer probeert te veranderen, maar jezelf omarmt zoals je bent. Daar vind je jouw kracht.

   

  Tip: Tijgeroog is dé edelsteen die wordt geassocieerd met innerlijke kracht. Door deze prachtige ketting te dragen, hopen we dat je - iedere keer als je een glim van jezelf in de spiegel opvangt - wordt herinnerd aan de kracht die in jou zit. Je bent perfect, precies zoals je bent. 

  Bekijk in de webshop

  Mooi mens, we hopen dat je, terwijl we aan deze reis naar het Ram-seizoen en de pracht van de lente beginnen, de moed vindt om verandering te omarmen - hoe die er ook uitziet. Dat je de veerkracht vindt om uitdagingen te overwinnen, en de hoop om te dromen van een toekomst vol mogelijkheden, verbinding en voldoening.

   

  We wensen je een seizoen vol vernieuwing, groei en grenzeloos potentieel. Jij kan dit!

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »