Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Dinsdag 16 Januari 2021

  Kon ik je maar knuffelen

  Nooit gedacht dat ik zou zeggen dat ik knuffels en drie zoenen zou gaan missen. Ik ben opgegroeid in Nederland dus ik ken niet anders dan dat je op een verjaardag komt en de hele ruimte drie kussen moet geven, terwijl je ze één voor één met de jarige feliciteert. Ik heb dit nooit als heel prettig ervaren, maar kom hier bij deze op terug. Dat elkaar een knuffel geven bijna als een misdaad wordt gezien, voelt vreemd en de drie overdadige kussen begin ik zelfs een beetje te missen. En dat zegt wat…  

  Knuffelen is een primaire levensbehoefte. Het werkt helend, ontspannend en verbindend. Om maar een paar effecten van een goede knuffel te noemen. Een goede knuffel zorgt ervoor dat jij oxytocine aanmaakt. Oxytocine is een neuropeptide dat als hormoon en neurotransmitter fungeert. Het lijkt een belangrijke rol te spelen bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties, evenals bij seksualiteit. Het geeft het gevoel van verbondenheid, plezier en geluk en wat hebben we dat nodig, juist in deze tijd.

  Daarom staat deze hele maand bij ons in het teken van een goede knuffel. Nu we niet kunnen knuffelen, zijn wij voor jou op zoek gegaan naar een manier om op gepaste afstand toch het gevoel van een knuffel over te brengen.

  Liefde gaat door de maag
  Eten is liefde. Hoe leuk als je met liefde een maaltijd voorbereid en die voor de deur van iemand zet? Je kan iemand vervolgens appen of bellen dat hij of zij de deur open moet doen en in plaats van jou zien ze daar een heerlijke maaltijd of iets lekkers. Dit kan iemand een levenslang bijblijven, omdat het zo’n onbaatzuchtige actie is. Een knuffel voor de maag.

  Handgeschreven liefde
  Er gaat niets boven een handgeschreven kaartje, dat is een soort knuffel die je per post verstuurd. De liefde die je erin stopt door een kaartje zelf te maken of (natuurlijk met een Lief Leven kaart) een liefdevol bericht met de hand te schrijven, is voelbaar. En waarom zouden we dit alleen met Kerst doen?

  Knuffelsteen
  Ben jij bekend met het fenomeen knuffelsteen? Het is een edelsteen, met een bepaalde werking, die je bij je draagt. Je kan de steen vasthouden, op je borst leggen of gewoon in je tas. Misschien voel jij wel het helende effect van de steen, misschien is het een reminder om die heling aan jezelf te gunnen. Voor eenieder is dat anders. Daarnaast is de steen ook prachtig dus die verdient een mooi plekje in huis. Bij een Lief Leven bestelling van minimaal €50,- krijg je nu deze ultieme liefdessteen gratis. Naast stenen, zijn bomen en dieren natuurlijk ook knuffelbaar en alom aanwezig.

  Complimenten-appje
  Een digitale knuffel kun je geven door af en toe mensen uit jouw omgeving een complimenten appje te sturen met daarin een berichtje dat vertelt wat die ander voor jou betekent of wat je in hen bewondert. Juist als die berichtjes zonder concrete aanleiding komen, komen ze nog sterker binnen bij de persoon in kwestie. Liefde raakt nooit op dus stuur dit soort berichtjes als water uit de kraan en kijk maar eens wat het effect gaat zijn.

  Knuffel jezelf
  Vergeet niet extra lief te zijn voor jezelf en jezelf af en toe eens een dikke knuffel te geven. Dit kun je letterlijk fysiek doen, door jezelf een cadeautje te geven of jezelf heel veel liefde te geven door

  We hopen dat we je hiermee inspireren om in deze maand, op afstand, toch te knuffelen en de verbinding met elkaar te houden. Het voelt misschien alsof de rek er wel een beetje uit is na bijna een jaar in Corona-toestand te hebben geleefd, maar als er één eigenschap is wat de mens tekent dan is het wel veerkrachtigheid. Samen komen we hier doorheen. Met creatieve nieuwe knuffelvormen. In liefde en verbinding.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »