Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne van der Leer - Dinsdag 16 September 2020

  Ondernemen vanuit het hart: hoe dan?

  Ik weet nog heel goed dat ik aan het begin van dit jaar eens wilde kijken wat voor bereik we nou in totaal met onze content hadden gehad. Ik heb het een paar keer nagerekend, omdat ik het in eerste instantie niet kon geloven. We hadden tientallen miljoenen bereik behaald, zonder dat we ooit een euro marketingbudget in Lief Leven hadden gestopt. Wat dan wel? Heel veel liefde.

  Begin 2020 durfde ik eindelijk de stap te zetten. Ik zei mijn corporate carrière gedag en besloot mijn hobby nu maar eens serieus te nemen. Mijn business partner en jeugdvriendin Julie geloofde er altijd al in, maar ik vond het maar moeilijk om te geloven dat Lief Leven van een hobby een werkelijk bedrijf kon worden. Niets bleek uiteindelijk minder waar. Inmiddels zijn we met een team van negen fantastische collega’s en zetten we ons iedere dag in om van de wereld een meer liefdevolle plek te maken. Ik kan mij voorstellen dat deze uitspraak een redelijk hoog Jomanda-gehalte heeft dus laat het mij wat concreter maken.

  Wij geloven dat je kan leven vanuit liefde. Liefde voor jezelf, anderen én de wereld. Dat betekent dat bij alles wat we doen, deze kernwaarden meenemen. Niet ik, maar wij. Niet ego, maar eco. We denken na over de impact van onze acties in onze hele keten. Niets is perfect, maar van veel projecten gaat in ieder geval ons hart wel sneller kloppen.   

  Ouderen aan de knutsel
  Ouderen van zorggroep Vitalis knutselen als dagbesteding hartjesslingers. Op de achterkant zitten soms nog penstrepen en niet alles is recht, maar er zit voelbaar zo ontzettend veel liefde in de producten. Op de eerste dag verkochten alle slingers van de eerste order binnen twee uur uit en hadden 300 mensen zich ingeschreven voor een melding als de slingers weer binnen zouden komen. Een groot gedeelte van de omzet gaat direct terug naar de zorggroep en de ouderen vinden het fantastisch om creatief bezig te zijn. Zo zijn we nu ook bezig met een groep mensen met een beperking die babyslofjes voor ons maken van restleer.  

  Met de klauwen in de aarde
  We verkopen wenskaarten, boeken, planners en ga zo maar door, wat betekent dat wij bomen van de aarde halen voor het papier dat we gebruiken. We hebben berekend wat wij aan bomen verbruiken in een jaar en planten dat, samen met onze partner Trees for All, weer terug in de aarde. Zowel in Nederland als in landen als Costa Rica en Oeganda. Daarnaast worden al onze stationery producten CO2-neutraal geproduceerd.

  Sociale werkplaatsen
  We werken veel samen met sociale werkplaatsen, waar mensen met een arbeidsbeperking met heel veel liefde meehelpen met het verpakken van onze producten. Soms gaat het niet helemaal goed, dan staat ons logo bijvoorbeeld op de kop op een zakje, maar wij houden van imperfecties en als we het aan mensen uitleggen dan verschijnt er altijd een glimlach op iemands gezicht. Ook verkopen we boxen met producten die imperfecties hebben voor een heel klein prijsje. Fijn voor mensen met een kleinere portemonnee en we gooien niets weg.

  Yoga voor het goede doel
   
  Iedere maand doen wij yoga voor het goede doel in de winkel. Voor €10 krijg je 1,5u yogales en het geld gaat op het moment naar de stichting ‘Because we Carry’. Zij zetten zich in voor kwetsbaren in de vluchtelingenkampen op Lesbos. Ook zamelen we in de winkel kleding in voor de kindjes om de winter warm door te komen. Er komen hiervoor mensen uit het hele land naar Haarlem rijden, wat ons doet beseffen ‘de meeste mensen deugen en meer dan dat’.

  Je bent niet alleen  
  Daarnaast werken we niet alleen extern aan onze sociale impact, maar het zit in ons DNA. We bereiken een paar keer de Arena vol mensen met boodschappen waarin zij zich kunnen herkennen. Waarmee ze beseffen dat ze niet alleen zijn en de handvatten om tegenslag om te zetten in kracht en te leren kijken met dankbare ogen. We zijn daarom onlangs live gegaan met Plek voor Groei. Een (nu nog online) groeiomgeving, waarin je op een persoonlijk en betrouwbaar platform programma’s kan volgen over allerlei verschillende levensthema’s. Van vergeving en zelfliefde, tot beter slapen en het leren omgaan met jouw innerlijke criticus. Alles zodat mensen zich beter kunnen gaan voelen.

  Met Lief Leven, Life Lines, Plek voor Groei en nu ook mijn nieuwe onderneming Beebalm Care (organische balsem in biologisch afbreekbare verpakking) streven we ernaar om gezonde bedrijven te bouwen, maar nog veel meer dan dat om een waardevolle bijdrage te leveren aan het mentale welzijn van mensen en de wereld om ons heen. We produceren lokaal en zo duurzaam al mogelijk, wat duurder is maar ook meer waard en we kunnen onze voorraad daarmee relatief laag houden. 

  Als je mij vraagt hoe ik het ondernemen vind, dan is mijn antwoord ‘alles in het kwadraat’. Het is af en toe een gigantische uitdaging en het brengt kwetsbaarheid en onzekerheid met zich mee, maar iedere dag sta ik op met een gevoel dat niet te vergelijken is. Ik weet dat we het verschil maken voor veel mensen en dat we hun leven daadwerkelijk vullen met meer liefde. Dát is mijn drive, wat ik ook doe.


  We hebben in een jaar tijd bijna 3.000 reviews mogen ontvangen waarbij het gemiddelde nog nooit onder de negen is geweest. Ons geheim? Liefde vermenigvuldigt zich altijd.  

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »