Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 16 Mei 2020

  Tijden van angst? Blijf verbinden.


  Het Coronavirus (COVID-19), het is het onderwerp van ieder gesprek. In de wandelgangen op je werk, in de supermarkt, en in alle groep apps gaat het erover de zorgen omtrent het virus worden steeds groter.

  Dagelijks krijgen we dan ook nieuwe restricties te horen; handen vaak wassen, ze vooral niet schudden met elkaar, drink veel water, neem extra vitamines, ga vooral niet langs bij ouderen. Blijf binnen.

  De scholen en alle horeca gelegenheden sluiten om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan. Een mogelijk gevolg zal zijn dat we op lock-down gaan en komende tijd veel thuis zullen doorbrengen.

  We zullen een stuk minder fysiek contact met elkaar hebben. Hoe kunnen we in tijden van angst in connectie blijven met elkaar en vooral met onszelf? Terwijl de deuren sluiten, ons hart blijven openen.

  We willen er graag voor elkaar zijn, wanneer we de komende tijd veel thuis doorbrengen door het Coronavirus (COVID-19), geven we graag de volgende tips aan jullie mee om er een positieve, zinvolle en vooral liefdevolle tijd van te maken.


  Connectie met elkaar

  Doordat we minder fysiek contact zullen hebben de komende tijd, verliezen we een grote bron van connectie met elkaar. We zullen onszelf letterlijk van de buitenwereld moeten isoleren.

  We worden geadviseerd niet meer langs te gaan bij ouderen. Terwijl deze groep juist zit te wachten op dat ene bezoekje van hun kinderen en kleinkinderen in de week. Deze groep zal hierdoor nog meer vereenzamen.

  Een idee is om te video bellen met je oudere naasten waar je nu niet meer langs kunt. Informeer gelijk of er buren of andere ouderen zijn in de buurt die je kunt bellen. Iedereen verdient een leuk gesprek en een hart onder de riem, toch?

  Whereby is een website waar je gemakkelijk video gesprekken kunt opzetten vanuit elke plek op de wereld, ideaal!

  Zorg er ook voor dat ze eten in huis hebben, dat ze genoeg Sudoku kunnen spelen en dat ze goed verzorgd kunnen worden.

  Wees er altijd voor je vrienden, familie, en natuurlijk voor jezelf. Zo helpt het om actief te vragen of en hoe je kunt helpen op social media of direct. Ook via Gewoon Mensen kun je jouw hulp aanbieden of om hulp vragen. Op welke manier ook.


  Connectie met jezelf

  Ga in deze tijd (weer) de connectie met jezelf aan. Ga eens na, hoe voel jij je op dit moment, in deze situatie?

  Voel je spanning? Angst? Stress?

  Dit zijn allemaal hele logische emoties. Er komt erg veel onzekerheid op ons af. De spanningen en stress kan veel doen met ons lichaam. Deze energie wordt opgeslagen en hebben uiteindelijk een uitweg nodig. Maar hoe gaan we hier mee om en hoe zorgen we ervoor dat we kunnen blijven ontspannen?

  Wanneer er ongemakken plaatsvinden in het vliegtuig worden passagiers verzocht eerst hun eigen zuurstof masker op te zetten, waarna ze het masker bij hun kinderen of naasten opzetten. Wanneer je zelf niet gezond bent, ben je ook niet van hulp voor een ander.

  Zorg er dus voor dat er weer ontspanning komt in je lichaam. Vind je het fijn te wandelen? Loop dan rondjes door je huiskamer en luister een podcast of doe een meditatie.

  Je kunt onze meditaties op Youtube en Spotify doen voor meer rust, ruimte en vertrouwen.

  Ook is yoga van het YouTube kanaal Yoga with Adriene heel fijn. Ze heeft voor elk onderwerp en niveau videos dus voor ieder wat wils (dit is wel in het Engels, je kunt ondertiteling aanzetten).

  Zoals eerder genoemd willen we er graag voor elkaar zijn. Laten we in deze tijd onze krachten delen, laten we in connectie blijven met onszelf en vooral elkaar, en laten we vooral onze ervaringen delen met elkaar.

  Feiten

  Helaas komt er in dit digitale tijdperk ook veel nep nieuws voorbij. Het is niet erg lastig om echt en nep nieuws van elkaar te onderscheiden. Hierdoor kunnen misvattingen ontstaan, en dingen uit verband getrokken worden.

  Duidelijk is dat deze situatie dusdanig heftig is dat het noodzakelijk is je van het juiste nieuws te voorzien. Zorg er dus voor dat je zelf de feiten in de gaten houdt. Ga naar de website van het RIVM om altijd up-to-date te blijven van de laatste cijfers en ontwikkelingen omtrent het Coronavirus (COVID-19)


  Heb je een aanvulling op onze tips, deel het dan met ons in de comments onderaan dit blog, zodat we dit met elkaar kunnen delen, en dus onze krachten kunnen bundelen. Laten we vooral de verbinding met elkaar blijven opzoeken.

  Samen staan we sterk.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »