Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Dinsdag 17 Augustus 2022

  Volle Maan in Vissen 10 September 2022

  Op zaterdagochtend net iets voor het middaguur, staat de volle maan in het teken van Vissen. Deze maand is het tevens ook weer een graanmaan, wat aangeeft dat het de maanden zijn waarin de fysieke en mentale oogst wordt binnengehaald.

  Er wordt gezegd dat Vissen het meest ‘geëvolueerde’ teken uit de astrologische dierenriem zijn. Zij zijn echte denkers, vaak filosofen, en enorm creatief. Die energie kunnen we in deze maanden goed gebruiken met alle informatie en veranderingen die op ons afkomen.

  De zon staat op dit moment in het teken van Maagd. Waar Vissen vaak wat passiever is en in gedachten blijft hangen, is de energie van Maagd zeer daadkrachtig en oplossingsgericht. Vissen staat voor denken, Maagd voor doen. Twee tegenovergestelde energieën, maar als ze aan elkaar worden verbonden bevind jij je in een krachtig speelveld.

  Deze maand, en in het bijzonder onder het licht van deze volle maan, mag je met de bezem door je leven gaan. Wat mag eindigen? Wat mag beginnen? Land in jezelf, in je lichaam. Voel wat voor jou waar is en wat jij nodig hebt om jouw mooiste leven te leven en bij te dragen aan de nieuwe aarde. Volle maan is daar een uitgelezen moment voor! 

  Gevoelig voor je omgeving

  In het licht van de volle maan en de periode daar omheen, kan je ervaren dat je extra gevoelig bent voor je omgeving. Misschien ben je dat normaalgesproken al, maar met de volle maan in Vissen kan dit gevoel enorm versterken. Vaak zien we overgevoeligheid als een last, maar er zit ook een grote schoonheid en kracht in verborgen. Als je er maar gedoseerd mee om weet te gaan, en laat dat nou nét het thema zijn van deze maand.

  Wat kan helpen is om een lijstje te maken met wat jou energie geeft en wat jou energie ontneemt. Je zal al snel zien of jouw energie in balans is en wat je kan toevoegen of juist verminderen om de balans te herstellen indien dat nodig is. Wees je bewust van mensen in je omgeving en wat ze met jouw energie doen. Soms blijkt dat iemand die heel dichtbij staat, niet bijdraagt aan jouw energie en dan is het misschien wel tijd voor verandering. Laat het licht van de volle maan erop schijnen. 

  Vol creatieve energie

  Vissen heeft een prachtige, filosofische en creatieve energie. Het zijn de echte denkers van de astrologische dierenriem. Om die reden is dit een mooie tijd om jezelf wat me-time te gunnen, bijvoorbeeld door te mediteren, een yogales te volgen of in je eentje een prachtige wandeling in de bossen te maken. Neem afstand. Beschouw. Je zal heldere inzichten en visoenen krijgen met de energie van deze volle maan. 

  Daarnaast is dit een geweldige tijd om creatief bezig te zijn. Voor de één betekent dit een schilderij maken of een gedicht schrijven, voor de ander betekent het dingen eens anders helemaal anders doen of je inrichting aanpassen.  

  In deze energie kun je beter verbinden met jezelf, dus neem afstaan, land in je lichaam, voel en geef een creatieve expressie aan wat er in je leeft.  

  Intense dromen  

  Tijdens een volle maan merk je vaak dat je wat onrustiger slaap en emotioneler bent, maar bij deze volle maan zou het ook nog kunnen zijn dat je intense dromen hebt. Leg een boekje naar je bed waarin je deze dromen kan opschrijven. Vaak zitten er belangrijke boodschappen in verborgen. Zonde als je die vergeet!

  Reinigen van je energie

  Volle maan is een mooie tijd om je energie te reinigen. Binnenin jezelf, maar dus ook in je omgeving. Soms leven er al jaren dingen onder het oppervlak, op onbewust niveau. Die mogen tijdens deze volle maan zichtbaar worden. Volle maan is niet voor niets een tijd waarin je veel voelt. Het is een tijd waarin er licht wordt geschenen op het duister.

   

  Soms gaat het over verslaving, giftige mensen of patronen of gewoonten die jou eigenlijk niet in je kracht zetten. Er speelt veel in de wereld en vele waarheden gaan rond. Dit is een tijd om meer dan ooit te verbinden met jezelf, in je lichaam, in je hart te zakken en te voelen:

   

  Is dit waar voor mij? 

   

  Als we een nieuwe aarde willen bouwen met elkaar, is jouw eerste opdracht om je eigen energie zuiver te houden. De natuur kan hier een geweldig maatje in zijn en tijdens onze maandelijkse volle maan meditatie, die je elke maand gratis kan luisteren als je in de Lief Leven Familie zit, kun je een moment nemen om hier aandacht aan te besteden en te verbinden met jezelf, helemaal nu, met de volle maan. 

  Edelstenen voor volle maan ceremonies

  Het kan heel fijn zijn om edelstenen gebruiken ter ondersteuning van jouw meditaties, rituelen of in huis. Voel vooral welke energie er in jou sterk aanwezig is. Misschien staan een aantal van jouw geboortehuizen in het teken Vissen en wordt dit ook nog eens door de energie van deze volle maan versterkt. Dan raden we je aan om juist voor edelstenen te kiezen te resoneren met de energie van Maagd of deze energie versterken. En andersom kan hetzelfde waar zijn. Voel wat jij op dit moment, met jouw specifieke levensthema’s nodig hebt.

  Vissen: amethist, fluoriet, opaal en turkoois.
  Maagd: carneool, japis, aventurijn, lapis lazuli.

  Edelstenen opladen tijdens volle maan

  Volle maan is een geweldig moment om edelstenen op te laden. Leg daarom je edelstenen (eventueel op een oplaadsteen) voor het raam, in het licht van de maan. Zelfs als er wolken zijn zal het licht nog effect hebben op de stenen. De edelstenen krijgen met volle maan een soort reset en boost. Zodat jij weer optimaal kan genieten van de werking van jouw edelstenen.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »