Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Dinsdag 16 Augustus 2022

  Welke edelsteen past bij mij? Alles dat je moet weten om de juist edelsteen te vinden.

  Beginnen met edelstenen kan overweldigend zijn. Hoe kies jij de edelsteen die bij jou past? Hoe weet je wat edelstenen voor je kunnen betekenen? En als je ze hebt gekozen, hoe zet je ze dan in? In deze blog geven we antwoord op de vraag: "welke edelsteen past bij mij." We nemen we je mee in alle dingen die je moet weten als je met edelstenen gaat werken.

   

  Wat zijn edelstenen?

  Edelstenen zijn mineralen die zich vormen in de aarde. Ze vallen op door hun prachtige kleuren en vormen en zijn vaak zeldzaam. Edelstenen kunnen wel miljoenen jaren oud zijn. Een edelsteen is ook pas een edelsteen als het een bepaalde hardheid heeft en bestand is tegen bepaalde chemische stoffen.

  Wij verkopen echte, gecontroleerde, edelstenen en soms halfedelstenen (dat vermelden we er dan altijd bij). Omdat edelstenen zeldzaam zijn, is het altijd goed om hierop te letten, omdat hier door sommige partijen misbruik van wordt gemaakt.

  Al eeuwenlang worden er aan edelstenen bepaalde krachten toegekend. Niet iedereen is het hierover eens, en de wetenschap gooit het vooral op het placebo-effect. Linksom of rechtsom geloven wij in de kracht van edelstenen. Al zou het alleen al zijn om meer bewust te leven en aandacht te besteden aan belangrijke thema’s in jouw leven. Daarnaast is het een feestje om edelstenen te dragen en om je heen te verzamelen, maar daar komen we zo uitvoeriger op terug.

   

  Welke werking wordt aan edelstenen toegeschreven?

  Er zijn duizenden verschillende edelstenen en aan iedere edelsteen wordt wel weer een andere werking toegekend. De werking kan fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel zijn. Wij geloven met name in het effect van de laatste drie. Het leven kan een enorme achtbaan zijn en we krijgen allemaal te maken met bepaalde levensthema’s. Edelstenen kunnen ons hier geweldig in ondersteunen.

  Vaak zegt de kleur van de edelsteen al veel over de werking. Zo staan ze in verbinding met onze chakra’s, de energiecentra in ons lichaam. Vaak hebben heldere edelstenen een zuiverende werking en donkere edelstenen dragen juist weer bij aan kracht en zelfvertrouwen.

   

  Zuiveren

  Over het algemeen zijn heldere, lichte edelstenen zuiverend en helend. Ze kunnen jouw energie of de energie in een ruimte reinigen en in balans brengen. Edelstenen die zuiveren en harmonie brengen zijn o.a. Bergkristal, Amethist en Calciet.

   

  Aarden

  Edelstenen met aardetinten helpen je om te aarden en om van je hoofd weer in je lichaam te komen. Ze geven emotionele stabiliteit en kracht. Voorbeelden van deze edelstenen zijn Agaat, Toermalijn, Tijgeroog en Onyx.

   

  (Zelf)Liefde

  Wil jij meer liefde voor jezelf ervaren en meer compassie richting anderen? Rozenkwarts, Maansteen en Smaragd kunnen jou ondersteunen in het openen van je hart en het laten stromen van liefde. Ze kunnen helpen om blokkades op te heffen en weer meer liefde voor jezelf en anderen te ervaren.

   

  Zelfvertrouwen

  Voor ieder thema is er wel een edelsteen te vinden. Zo worden Citrien, Rhodoniet en Carneool aangeschreven als edelstenen die kunnen bijdragen aan jouw zelfvertrouwen. Dit zijn allemaal edelstenen die staan voor levensenergie en emotionele stabiliteit. Je twijfelt minder aan jezelf, je ziet jezelf voor wie je echt bent.

  De lijst in eindeloos. Als je per edelsteen meer wil leren over de desbetreffende werking, dan bevelen we dit boek aan van Emma Lucy Knowles. Hierin kun je alle informatie vinden, over iedere edelsteen.

   

  Hoe kies ik de juiste edelsteen? Welke edelsteen past bij mij?

  Het kiezen van de juiste edelsteen kun je op verschillende manieren doen. Zoals we het net hadden over de verschillende werking per edelsteen. Dit kan een mooi startpunt zijn. Je kan zelf dingen opzoeken op internet, de productomschrijving lezen of in je nieuwe boek over edelstenen lezen welke werking iedere edelsteen biedt. Misschien wil je nu meer zelfliefde ervaren of heb je een gebroken hart, dan is Rozenkwarts een geweldige edelsteen. Maar als jij hooggevoelig bent en je hebt behoefte aan minder prikkels, dan is Labradoriet dé edelsteen voor jou.

  Naast het kiezen aan de hand van de werking van de edelsteen, kun je edelstenen natuurlijk ook intuïtief uitkiezen. Je kijkt dan, zonder verdere informatie op te zoeken, welke edelsteen resoneert. Je kan later lezen wat de werking is van de betreffende edelsteen, en dit zal je verbazen! Er blijkt altijd wel een bijzondere link te zijn met waar jij staat in het leven en welke uitdagingen je daarbij ervaart.

  Vertrouw je intuitie maar.

  Tot slot hoef je natuurlijk niet altijd een edelsteen op werking te kiezen, bij een bepaald thema, maar kun je edelstenen ook kiezen omdat ze simpelweg mooi bij jou of jouw interieur staan. Kies dan voor een kleur die past bij het kleurenpalet van je huis, of juist een contrasterende kleur om een statement te maken in je huis. Zo kan een diepblauwe kleur zoals Lapis Lazuli prachtig staan in een sereen, licht interieur.

   

  Welke edelsteen past bij mijn sterrenbeeld?

  Edelstenen en sterrenbeelden zijn een fantastische combinatie. Zo versterken ze de al aanwezige positieve eigenschappen en verzwakken ze de eigenschappen die je als minder prettig ervaart. Hieronder delen we een fijne lijst van kristallen passend bij je sterrenbeeld. Je vindt al deze kristallen ook nog eens in onze webshop. Vind jij het lastig om te kiezen? Ga dan voor een edelsteen passend bij je sterrenbeeld.

  Steenbok

  Dendriet

  Waterman

  Amazoniet

  Vissen

  Amethist

  Ram

  Jaspis

  Stier

  Rozenkwarts

  Tweelingen

  Agaat

  Kreeft

  Calciet

  Leeuw

  Bergkristal

  Maagd

  Carneool

  Weegschaal

  Agaat mos

  Schorpioen

  Aquamarijn

  Boogschutter

  Lapis Lazuli

   

  Wat doe ik met deze edelstenen?

  Nu antwoord is gegeven op de vraag: welke edelsteen past bij mij, wil je er mee aan de slag gaan. What to do? Je kan op verschillende manieren met edelstenen werken. Je kan ze simpelweg als eye-catcher in je huis neerzetten en de ruimte laten profiteren van de werking van de edelsteen. Je kan ook een eigen altaar maken of een gridplank. Dat ziet er niet alleen prachtig uit, maar heeft ook een versterkende spirituele werking.


  Je kan de edelstenen bij je dragen als sieraad, in je zak of tas doen als je veel onderweg bent en juist dan van de werking wil profiteren. Of naast je bed of onder je kussen leggen als je last hebt van een slechte nachtrust.

  Ook kun je een aantal edelstenen, zoals de Gouden Driehoek, op je bureau leggen voor als je bepaalde doelen wil behalen. Ze zorgen voor heldere gedachten en focus waar je dat nodig hebt. Je kan de Gouden Driehoek zelfs in een mooie waterfles met je meedragen! 

  Je kunt edelstenen inzetten voor ceremonies, bijvoorbeeld tijdens een vrouwencirkel of cacaoceremonie. Je legt de edelstenen dan in het midden van jullie cirkel, in combinatie met bijvoorbeeld kaarsen en andere fijne dingen die je misschien wel hebt gevonden in de natuur of je vraagt iedereen om zelf iets mee te brengen.

  Tot slot kan het ontzettend mooi zijn om iemand edelstenen te geven als ze door een uitdagende periode in hun leven gaan. Soms kan je ze woorden simpelweg niet vinden (zelfs wij niet) en dan zegt een edelsteen zoveel meer. De edelsteen kan troost en steun bieden en moeilijke tijden en een liefdevol gebaar zijn.

  We hebben nu allerlei manieren besproken waarop je de juiste edelsteen kan kiezen en wat je daarmee kan doen. Duik hier lekker in en geniet van de wondere wereld van deze schatten van de aarde. Laat het je weer in verbinding brengen met de natuur, met jezelf én anderen.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »