Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lotus Huijsman - Vrijdag 17 November 2021

  Zo helpen goede voornemens je groeien

  Je kent het wel je hebt een aantal goede voornemens maar uiteindelijk is het lastig om dit vol te blijven houden. Je wilt bijvoorbeeld gezonder eten, meer gaan sporten of gaan mediteren maar uiteindelijk hou je het maar weinig weken vol. Dit blijft lastig, vergeet daarom ook niet dat het niet erg is als dit gebeurt. Uiteindelijk helpt het je juist en je blijft hierdoor groeien. Hoe kun jij nou goede voornemens maken die je helpen met groeien maar ook kunt volhouden? Wij helpen je hierbij met deze 5 tips om je goede voornemend goed vol te kunnen houden. Zo helpen goede voornemens je groeien.

  Zo helpen goede voornemens je groeien Tip 1| Maak je goede voornemens concreet

  Maak je voornemens concreet. Schrijf je goede voornemens op, maak een meetbaar plan van begin tot eind en ga dan aan de slag. Ik wil gezonder eten, gaan sporten of mediteren is geen meetbaar plan. Probeer het dus duidelijk voor jezelf te gaan maken, zodat je het beter kunt volhouden. Hoe vaak wil je gaan mediteren en voor hoe lang? Wanneer wil je dit doel gaan bereiken? En wat ga je eraan doen om dit doel te bereiken? Zo helpen goede voornemens je groeien al je het goed uitwerkt.

   

  Zo helpen goede voornemens je groeien Tip 2|Begin met kleine stappen

  Begin rustig aan! Als je het meteen groots aanpakt is het lastiger om het vol te houden. Begin dus met het maken van kleine stappen en probeer het later steeds meer te gaan uitbreiden. Als je bijvoorbeeld graag gezonder wilt gaan eten, begin dan eerst met de ochtenden. Daarna kun je het uitbreiden naar bijvoorbeeld de snacks en ga zo maar door. Zo kun je je goede voornemens langer blijven volhouden.

   

  Zo helpen goede voornemens je groeien Tip 3|Het is oké als het niet meteen lukt

  Je goede voornemens vergeten kan gebeuren. Om het goed vol te kunnen houden is het handig om herinneringen te gaan maken die voor jouw goed kunnen werken. Zoals een briefje bij je spiegel, een herinnering in je telefoon of een wekker. Kijk wat voor jou het beste zult gaan werken om je goede voornemens makkelijker vol te gaan houden.

   

  Zo helpen goede voornemens je groeien Tip 4|Houd je goede gewoonte 21 dagen vol

  Om je goede voornemens echt goed vol te kunnen houden is het de bedoeling dat je het minstens 21 dagen lang volhoudt. In het begin zijn je voornemens nog geen automatisme. Om het vol te kunnen houden moet je hiervoor dan ook echt moeite gaan doen, een week is namelijk niet voldoende. Uit onderzoek blijkt dat je gemiddeld 21-42 dagen nodig hebt om oude gewoontes af te leren en je goede voornemens aan te leren. Zo helpen goede voornemens je groeien.

   

  Zo helpen goede voornemens je groeien Tip 5| Doe je dit omdat je het wil of moet?

  Wil je dit echt? Het is belangrijk om na te gaan of je dit voor je zelf doet of misschien voor iemand anders. Om goed gemotiveerd te blijven en hierin te groeien moet je kijken naar wat het jou oplevert en of het belangrijk voor jou is. Ga jij bijvoorbeeld meer sporten omdat iedereen het doet of omdat jij zelf het echt wilt. Het is erg belangrijk dat je er zelf iets aan wilt doen. Uiteindelijk is een intrinsieke motivatie de allerbeste motivator. Zo helpen goede voornemens je groeien.

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »