Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Lotus Huijsman - Maandag 17 November 2021

  Zo kan jij duurzaam kerst vieren

  Kerst is een gezellige tijd. Samen zijn met je dierbare, cadeautjes, veel liefde en heerlijk eten. Toch kan kerst stressvoller zijn dan gepland. We willen ons van de beste kant laten zien. Hoe kan je jezelf van je beste kant laten zien en toch duurzaam kerst vieren tegelijk? Duurzaam kerst vieren kan nog best moeilijk zijn. Daarom hebben we voor jou een aantal tips op een rijtje gezet, zo kan je alsnog duurzaam kerst vieren.

   

  Duurzaam kerst vieren met een zelfgemaakt kerststukje 

  Duurzaam kerst vieren doe je met een zelfgemaakt kerststukje. Ga zelf aan de slag en maak zelf een kerststuk met wat je kunt vinden in het bos. Om een kerststukje te maken kun je oasis gebruiken. Het neemt water op waardoor de natuurlijke materialen langer vers blijven. Dit vind je zo in het bos, je kunt hier al het groen halen wat erg duurzaam is. Haal bijvoorbeeld dennentakken, dennenappels, bladeren, takjes en nog veel meer groen voor je zelfgemaakte kerststuk.

   

  Duurzaam kerst vieren met kerstkaartjes met een duurzaamheidslabel

  Liefde hoort bij kerst. Je liefde tonen naar je dierbare door middel van een kaartje met mooie woorden is dan ook een mooi gebaar, maar niet bepaald duurzaam. Om alsnog de mooie woorden te kunnen versturen en het duurzaam kerst vieren mogelijk te maken hebben wij duurzame kerstkaartjes. Met onze kerstkaarten tonen wij ook de liefde naar de aarde toe. De kerstkaarten worden gedrukt bij de meest duurzame drukkerij van Nederland. Zo compenseren wij CO2-uitstoot door middel van Greensand (een natuurproduct wat CO2-uitstoot helpt verminderen). Zo wordt er alleen met FSC gecertificeerd papier gewerkt en biologische inkten. Voor al het papierverbruik planten wij bomen terug. Perfect voor duurzaam kerst vieren.

  Bekijk hier onze duurzame kerstkaarten

   

  Duurzaam kerst vieren met een digitaal cadeau

  Duurzaam kerst vieren doe je met een digitaal cadeau. Zet jij jezelf nooit op de eerste plek? Zeg je overal ja op, ook als het je geen energie geeft? Gun jij jezelf geen rust? Geef dan jezelf of je dierbare een groeiprogramma cadeau. Door het groeiprogramma zelfliefde leer je meer ruimte voor jezelf te nemen. Je leert jouw echte ik kennen en daar liefdevoller naar te zijn. Dit liefdevolle en duurzame kerst kado bestaat uit zes modules wat je online volgt. Dit kerstcadeau is niet alleen duurzaam, maar ook een mooi cadeau voor de persoonlijke groei.

  Bekijk hier onze groeiprogramma’s

   

   

  Duurzaam kerst vieren met duurzame kerstcadeaus

  Wil jij een uniek en duurzaam kerst kado geven aan jouw geliefde? Een persoonlijk en uniek kerstcadeau maak jezelf. Zo kan je bijvoorbeeld een herinnering boekje maken. Kies een mooi schrift of boek die je al thuis hebt liggen, of kies een duurzaam schriftje zoals ons schriftje lichtjes in je hart. Plak en schrijf hier alle mooie herinneringen samen op. Een mooi en lief gebaar.

  Wil je toch liever iets kopen? Probeer dan zo lokaal mogelijk te kopen. Deze producten hoeven geen kilometers af te leggen om in jouw brievenbus te komen. Dit scheelt weer onnodige transport. Wat de CO2-uitstoot vermindert. Perfect voor duurzaam kerst vieren

   

  Duurzaam kerst vieren door duurzaam in te pakken

  Bij kerst horen mooie cadeautjes en die cadeautjes moeten ingepakt worden. Maar dit is niet bepaald duurzaam kerst vieren. Een duurzaam inpak idee is om gebruik te maken van bijvoorbeeld oude kranten of folders om je cadeaus in te pakken. Je kunt ze bijvoorbeeld versieren met natuurlijke decoratiematerialen uit de tuin of het bos en je hebt een mooie duurzame verpakking. 

  Kijk ook eens wat je in je huis hebt. Een doosje, potjes of een katoenen zakje. Laten wij toevallig nou veel van de Lief Leven cadeautjes al in een duurzaam katoenen zakje leveren.  Je kunt je kerstcadeau duurzaam inpakken met spullen wat je al in huis hebt. Ook dit kun je mooi versieren met takjes uit het bos of een mooi lintje wat een kerstsfeer geeft voor jou kerstcadeau. Perfect voor duurzaam kerst vieren.

  Je kan op veel manieren duurzaam kerst vieren. Duurzaam kerst vieren doe je bijvoorbeeld met zelfgemaakte kerstcadeaus van producten die je al thuis hebt of vindt in de natuur of je koopt je cadeaus lokaal. Hoe vier jij duurzaam kerst en heb je nog een tip die niet mag missen in het rijtje? Deel jouw duurzaam kerst vieren tips in de reacties hieronder. Zo kunnen we samen duurzaam kerst vieren.

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »