Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne van der Leer - Maandag 17 December 2020

  Een heilige plek in huis : creëer jouw eigen altaar.

  Heb jij al een heilig plekje in huis? Het kan een hele kamer zijn of een klein altaartje, als het maar een plekje is dat helemaal van jou is. Sommige mensen gaan hier iedere ochtend of avond even te zitten om te verbinden met zichzelf, anderen, iets groters of zaken waar ze op willen focussen. Je kan het heel spiritueel ervaren, of wat meer praktisch als een plek waar je bijvoorbeeld foto’s van overledenen zet met kaarsjes. Vaak razen we door de dag en worden we geleefd. Door simpelweg even bij het altaartje stil te staan, breng je rust en bewustzijn terug in je dag.

  Om een altaar te maken, moet je eerst een goed plekje vinden in huis. Een plek waar je ook even de rust kan vinden en dus niet midden in de keuken. Wat je kan doen om de energie te reinigen is een stukje palo santo hout of salie branden. Met die rook reinig je de energie in de ruimte. Vervolgens kun je de volgende ideeën gebruiken om het altaar in te richten en die heilige plek in jouw eigen huis te creëren.


  1. Foto’s
  Een altaar kan helpen bij bijvoorbeeld rouwverwerking. Door iedere dag een momentje te nemen om met diegene te verbinden. Rouwcoach Remco Groenenwegen zei ooit ‘rouw is liefde die de weg naar huis kwijt is geraakt’. Op deze manier geeft je de liefde weer richting. Ook met mensen die ziek zijn of steun nodig hebben, of simpelweg mensen waar jij zielsveel van houdt. Je kan er ook een foto van een idool of guru (leermeester) opzetten als diegene jou inspireert en kracht geeft.

  2. Edelstenen
  De afgelopen tijd merken we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar meer verbinding met zichzelf en de natuur. Een prachtige manier om dat te doen is door middel van edelstenen. We schreven al eerder een blog over hun werking. Je kan een steen uitzoeken voor iedere uitdagingen die je hebt. Ben je toe aan meer helderheid en overzicht? Kies de prachtige bergkristal. Meer zelfliefde? Gun jezelf een rozenkwarts. Slaap je slecht? Kies een amethist. Iedere steen bestaat weer uit een andere energie, net als wij mensen uit energie bestaan en die invloed van de stenen kan goed voelbaar zijn. Zelfs al zou het alleen maar zijn, omdat je er bewustzijn naartoe brengt.

  3. Beeldjes
  Veel mensen zetten een boeddha op een altaar, maar wist je dat er binnen het Hindoeïsme wel honderden goden zijn, met elk zo’n mooi verhaal. Brahma (de schepper), Vishnu (de beschermer) en Shiva (de verwoester) zijn de belangrijkste goden in het hindoeïsme, maar het is leuk om je hier eens in te verdiepen en een god te zoeken die bij jouw levensuitdagingen past. Je hoeft helemaal niet in een god te geloven, om toch een god op je altaar te verwelkomen en die voor je te laten werken. Simpelweg er naar kijken kan al effect hebben. Waarom? Omdat je je iedere keer weer bewust wordt van waar je op wil focussen.

  4. Wierook
  Als je een moment voor jezelf neemt bij het altaar, zelfs al is het maar vijf minuten dan is het heerlijk om een wierook aan te steken. Sommige mensen vinden dat een te overheersende geur, maar je hebt ook lichte varianten zoals vanille. Iedere geur heeft weer zijn eigen werking. Wierook neutraliseert negatieve spanningen en vibraties en maak plaats voor positieve gevoelens. Ons zenuwstelsel wordt daardoor minder belast en komen zo tot rust.

  5. Kaarsen
  Een kaars branden is heel gezellig en brengt letterlijk meer licht in je leven, maar een kaars kan zelfs nog meer bieden dan dat. In de yoga gebruikt men een kaars vaak als meditatie. Door in een kaars te staren breng je focus toe en die focus geeft rust. Wij hebben nu bijvoorbeeld een heerlijke kaars met sandalwood en musk, een geur om heerlijk bij weg te dromen.

  6. Bloemen en kruiden
  Tot slot kun je het altaar mooi aankleden met droogbloemen (of verse die je bijvoorbeeld buiten vindt) en kruiden. Dat ziet er geweldig uit, ruikt lekker én kan een helende werking hebben. Roosmarijn, salie, kruidnagel en tijm zijn hier bijvoorbeeld fantastisch voor.

  Al met al kun je zelf helemaal opgaan in je creativiteit en vooral voelen wat voor jou goed voelt. Het belangrijkste is dat je een plek creëert waar je kan verbinden met jezelf, anderen en de wereld. Mocht je een altaartje hebben gemaakt, laat het ons vooral zien met #liefleven.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »