Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Donderdag 17 Februari 2021

  Inchecken bij jezelf: hoe dit je leven kan veranderen

  Je kent het wel. Je zit vol goede bedoelingen. Je wilt vaker mediteren. De natuur in gaan. Meer ruimte voor jezelf nemen. Gezond eten. Een boek lezen. Dat soort dingen. And then life happens. Onze levens zijn zo ontzettend druk, dat we tijdens de dag meestal helemaal op worden opgezogen door onze agenda’s en prikkels van buitenaf. Hoe kun je tijdens de dag toch balans en momenten van verbinding met jezelf vinden? De sleutel: inchecken bij jezelf.

   

  De sleutel voor een meer bewust en fijn leven, ligt niet in het radicaal omgooien van je leven, maar in het vinden van die kleine momenten van verbinding met jezelf tijdens de dag. Zo kun je jezelf (en je kinderen als je die hebt) om bij jezelf in te checken. Ik doe dit soms wel tien keer per dag. Je hoeft er geen radicale actie voor te ondernemen, alleen deze simpele stappen te volgen. Het moment is altijd nu.

   

  1. Hoe voel ik mij?
  2. Wat heb ik nodig?
  3. Geef dit aan jezelf.

   

  Een uiterst simpel stappenplan, om even met jezelf te verbinden. Waar het vaak mis gaat is dat we de hele dag bezig zijn met het pleasen en helpen van anderen en daarbij helemaal vergeten wat wij zelf eigenlijk nodig hebben. Als je in het moment kan luisteren naar wat je nodig hebt en daar zo adequaat als mogelijk op in te spelen, dan ga je zien dat je leven minuut bij minuut fijner gaat worden.

  Schuldgevoel 

  En voel je niet schuldig of bezwaard om die ruimte te nemen. Zodra jij die ruimte neemt, zullen anderen een shift in jouw energie zien. Je bent meer wakker, aanwezig en straalt positieve energie uit. Je inspireert mensen om meer ruimte te nemen, door zelf meer ruimte te nemen. En geloof me, er is ruimte zat.

   

  Helemaal in perioden van chaos en tegenslag is het van levensbelang om bij jezelf in te checken. Luister naar je intuïtief, gevoel en lichaam. Ze zijn onze grootste leraren. Heb je last van je schouders? Dan heb je vaak letterlijk te veel druk op je schouders. Wat doe je dan? De druk verlagen. Vaak zijn wij de enige die onszelf die druk opleggen namelijk. Misschien denk je eerst nog dat dit aan je werk ligt, maar het ligt nooit aan je werk, maar hoe jij ermee omgaat en of je zelf jouw heilige grenzen kan aangeven. Eigenlijk is inchecken bij jezelf een stuk verantwoordelijkheid nemen voor jouw leven en het leven van de mensen om jouw heen. Want als jouw energie niet optimaal is, vraagt dat ook energie van de mensen om je heen.

   

  Je verdient het om je goed te voelen. Je verdient het om plezier te hebben. Te barsten van de energie. Vergeet dat nooit.

  Op zaterdag 20 februari organiseren we vanuit Lief Leven, samen met Gwen van Poorten en The Student Hotel, een online thuisfestival ‘Lekker in je Festivel’. Hierin gaan we samen mediteren, nieuwe dingen leren, duiken in de kracht van ademhaling met Biohacker Kasper van der Meulen, een thuisworkout doen met ochtendgekkie Lienke de Jong en nog veel meer. Alles om ervoor te zorgen dat jij weer even helemaal met jezelf verbindt en lekker in je vel zit. Speciaal voor jou hebben we een kortingcode voor 25% korting op een ticket 'cadeautje25'.

   

  We hopen je daar te zien prachtmens. Het is tijd om weer even lekker in je vel te zitten!

   

  Liefs,
  Nanne

   

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »