Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 25 Mei 2020

  Blue Monday? Niet nodig!

  4-tips over hoe je van ‘de meest depressieve dag’ van het jaar een feestje maakt.

  Elk jaar op de derde maandag van januari staat de meest depressieve dag van het jaar voor de deur: Blue Monday. In eerste instantie is deze dag in het leven geroepen als marketing campagne. Tegenwoordig is het een wereldwijd fenomeen.

  Waarom hebben mensen last van winter depressies en dus waarom bestaat Blue Monday?

  In de wintermaanden hebben mensen vaak meer last van depressies door verminderd licht opname van het lichaam. In zonlicht zit vitamine D, die zorgt voor sterkere botten, een verbeterd imuumsysteem, en een algeheel beter humeur.

  Daarbij is het s’ochtends pas laat licht en in de middag alweer vroeg donker, waardoor je vaak in het donker naar werk gaat en in het donker weer thuiskomt. Wanneer het donker wordt maakt je lichaam het slaaphormoon ‘melatonine’ aan, waardoor je sneller en langer een slaperig gevoel zult hebben in deze donkere en vaak koude maanden.

  Hoe kun je er voor zorgen dat je deze dag met een goed humeur en positiviteit doorkomt?

  Hier een aantal tips die ervoor zorgen dat je stralend Blue Monday doorkomt.

  1. Draag een kleurrijke outfit

  Elke keer wanneer je in de spiegel kijkt en er een vrolijke kleur naar je terug staart, word je vanzelfsprekend ook vrolijk.

  En wat is nou leuker dan op deze dag in thema te blijven door blauw te dragen! Blauw is de kleur van rust en vrede. Het is de kleur die staat voor de geest, intelligentie en verstand en wordt gezien als de kleur van vertrouwen, duidelijke communicatie en betrouwbaarheid. Wist je dat wanneer je je in een blauwe kamer bevindt je productiever bent?

  Vind je het spannend om meer kleur te dragen? Probeer dan eerst eens een leuk printje of een spannend stofje uit. Zelfs een gekleurd haarbandje of bloem in je haar will do the work. Zolang je er zelf maar vrolijk van wordt.

  2. Begroet mensen om je heen

  Kijk eens om je heen, zie je meer koppies hangen dan dat ze vrolijk voor zich uit kijken? Maak een praatje met degene naast je in de bus, geef een compliment aan een vreemde of zeg je buurman gedag wanneer je die tegenkomt.

  1 op de 5 volwassenen in Nederland lijdt wel eens aan een depressie, bedenk nu eens hoeveel mensen je tegenkomt op één dag. Het blijkt maar weer dat je hierin nooit alleen bent. Dus kan het spreiden van een beetje positiviteit zowel voor jezelf als voor de ander erg aanstekelijk zijn!

  3. Lach

  Wist je dat door lachen je je fysiek beter kunt voelen?

  Door te lachen komen er in je hersens bepaalde stoffen vrij, waaronder de gelukshormonen endorfine, seratonine en dopamine. Zij hebben een kalmerend en pijnstillend effect en zorgen voor een ontspannen houding, een zorgeloos en opgewekt gevoel en dragen ze bij aan een positief effect op het immuunsysteem.

  Daarbij is lachen goed voor je buikspieren en masseert het je organen. Waardoor je zelfs na hard lachen pijn in je buikspieren kunt hebben, winning!

  Mensen die vaker lachen worden als aantrekkelijker gezien. Het kan je dus een boost van zelfvertrouwen geven, helemaal als je samen met iemand lacht, dat schept een band.

  Dus, hup gooi die mondhoeken de lucht in en ga lachend de dag door!

  4. Wees extra lief voor jezelf

  (Blauwe) Maandag is niet bepaald de meest favoriete dag van de meeste mensen. Na het weekend is je slaapritme vaak in de war, moeten je weer sociaal opwarmen naar je collega’s, en voel je je minder gezond.

  Maar juist deze dag is een start van je nieuwe week en nieuwe kansen. Sta deze dag extra vroeg op en geniet van de tijd die je kunt nemen om een boek te lezen met een kopje koffie.

  En nu je in de ochtend toch wat extra tijd hebt: maak een lijstje met 3 dingen die je uit de dag wilt halen. Maak je doelen klein en lief, bedenk wat jou nou echt heel erg blij zal maken vandaag.

  Oh happy day! Luister je lievelingsmuziek onderweg naar werk en why not, zing gezellig wat liedjes mee.

  Most of all, wees deze dag extra lief voor jezelf. Niemand is perfect. Trek na je werk lekker een (blauw) huispak aan en ga een avond heerlijk met jezelf, een goed boek en een kop thee op de bank zitten, GENIET! (en vergeet natuurlijk niet te lachen).

  Ben je na deze tips er nog niet uit hoe je deze stappen werkelijk kunt zetten? Neem dan een kijkje bij ons groeiprogramma en ervaar meer rust, kracht, balans en liefde voor jezelf jouw leven.

  Lees ook: Een leven zonder stress.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »