Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ghislaine Engel - Vrijdag 21 Oktober 2021

  Het belang van rust: waarom dit zo belangrijk is.

  Het vinden van rust in een maatschappij waar alles 24 uur per dag en 7 dagen per week aanstaat is moeilijk. Dan hebben we het nog niet eens over alle ballen die je hoog moet houden: werk, het huishouden, hobby’s en dan ook nog eens een sociaal leven onderhouden. Des te meer reden om soms even aan de rem te trekken en die welverdiende rust te nemen. Hieronder vertellen wij je meer over het belang van rust nemen en hoe je deze momenten van rust goed in jouw dagelijks leven kan implementeren.

   

  Het belang van rust: voor je lichaam

  Wist je al dat tijd nemen om even stil te staan en rust te nemen in verband wordt gebracht met herstel van jouw zenuwstelsel? Dit is medisch onderzocht en zorgt ervoor dat jouw energielevel in een gezonde balans blijft waardoor je kan blijven functioneren in het dagelijks leven. Het resultaat: beter kunnen omgaan met tegenslagen/momenten van stress en alles een stuk helderder zien. Dit werkt alleen wel pas als je écht even helemaal niks doet en stil bent.

   

  Het belang van rust: plan momentjes van rust in je dag

  Hieronder delen we graag een aantal van onze favoriete tips om het makkelijker te maken om in jouw dagelijkse leven momentjes van rust te plannen, want onthoudt goed: kleine stapjes zijn ook stapjes.

   

  1. Zet een limiet op je schermtijd of ga zelfs een dagje offline. Even geen mails checken, doelloos scrollen op Instagram of turen van TikTok video’s. Even in het hier en nu zijn zonder externe prikkels. Dit zorgt gelijk al voor meer rust.

   

  1. Maak elke dag een (korte) wandeling in de natuur. De frisse buitenlucht zorgt ervoor dat je de rust en stilte ervaart die je op dat moment nodig hebt. Er blijkt ook op onderzoek dat de buitenlucht een positief effect heeft op het concentratievermogen. Win- win dus!

   

  1. Doe minstens 1x in de week een fijne meditatie of wat yoga-oefeningen. Door de focus te richten op de meditatie en de yoga-oefeningen, kom je even uit je hoofd en in je lichaam. Je focus verplaatst en je zult meer rust en ontspanning ervaren.

   

  Het belang van rust: te veel informatie

  Het belang van rust nemen voor je mentale gezondheid zit hem ook in het overschot aan informatie dat wij dagelijks binnenkrijgen. Wist je namelijk al dat de hoeveelheid hiervan in de afgelopen tijd is verdubbeld?! Je hersenen staan dus maar weinig stil op een dag. Nog een reden om het belang van rust in te zien. Zie het als een reset van je gedachten: jouw stresslevel verlaagt door de rustmomentjes en kalmeert ons.

   

  Het belang van rust: voldoende slaap

  Als we het hebben over het belang van rust, mag nachtrust natuurlijk niet ontbreken. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want in Nederland blijkt namelijk een derde van de volwassenen problemen te hebben met slapen en slapen hierdoor niet genoeg uur per nacht. Je hebt namelijk minimaal 7 uur nodig. Als er langdurig een slaaptekort optreedt, zullen al je prestaties ook achteruitgaan omdat je hier simpelweg geen focus meer op houdt. Het belang van voldoende (nacht) rust is dus ook op dit vlak erg belangrijk voor je mentale gezondheid.

  Er zijn natuurlijk nog veel meer tips om rust te nemen in het dagelijks leven en we horen heel graag naar wat voor jou werkt. Deel jouw ontspanningstips in de reacties onder deze blog.

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »