Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Mirthe Lansink Rotgerink - Donderdag 13 April 2021

  Hoe gebruik je de Guasha steen voor je gezicht?

  Wij hebben sinds kort een prachtige Guasha gemaakt van rozenkwarts in onze collectie. Een ideale manier om je gezicht te masseren en te stimuleren. Je kan het op verschillende manieren gebruiken en ik zal jullie onze beste tips geven. De Guasha komt oorspronkelijk uit China en is een eeuwenoude massage methode voor het gezicht. Wij hebben deze in de prachtige vorm van een hart gemaakt als symbool van liefde. Liefde voor jezelf of liefde voor een ander. 

  Guasha steen voor het gezicht

  De Guasha steen voor het gezicht is een heerlijke manier om het gezicht te masseren, maar heeft ook positieve werkingen op het gezicht. Het gebruik kan op verschillende manieren en kies vooral voor de manier die voor jou goed voelt. Ik zet mijn favoriete tips voor gebruik op een rijtje gezet voor jullie. 

   Stap 1: Reinig je gezicht

  Ik vind het fijn om allereerst mijn gezicht te reinigen. Dit kan je gewoon doen op de manier hoe je altijd je gezicht reinigt. Je zorgt er dan voor dat je gezicht vrij is van viezigheid en je optimaal gebruik maakt van de Guasha. 

  Stap 2: Breng product aan op de steen

  Om het gebruik makkelijker te maken kan je een gezichtsproduct aanbrengen op de rozenkwarts. Hierdoor zal de steen makkelijker en soepeler over je gezicht heen glijden. Je zal hiermee ook het optimale uit het product halen, omdat het op deze manier volledig in je gezicht zal trekken. Deze stap is niet noodzakelijk, de Guasha heeft al een hele fijne werking op zich. 

  Stap 3: Gebruik de Guasha

  Het gebruik van de Guasha is als het ware een gezichtsmassage. Bij deze massage draait het om het schrapen van de huid met een glad geslepen steen. Plaats de steen in een hoek van 45 graden op het gezicht. Beweeg de steen in vloeiende bewegingen vanaf het midden van het gezicht naar de buitenkant. Begin bij je voorhoofd en werk daarna verder naar beneden je gezicht. Deze bewegingen hebben verschillen positieve werkingen voor jou. Het verschilt natuurlijk altijd per persoon en het zal geen magische oplossing zijn, maar kan wel goed helpen. Ik zal ze even op een rijtje zetten voor jullie:

  Doorbloeding van het gezicht

  Door de bewegingen die je maakt met de Guasha zal je de bloedsomloop in je gezicht stimuleren. Dit helpt bij huidveroudering, je huid krijgt een geweldig mooie gloed en helpt tegen ontstekingen zoals puistjes. 

  Helpt tegen vocht vasthouden 

  Heb jij wel eens last van vocht dat blijft zitten rondom het gezicht? Dan kan dit wel eens een goede oplossing zijn. Door de beweging die je maakt vanuit het midden naar buiten veeg je als het ware het vocht weg. 

   

  Laat je spieren ontspannen 

  Net zoals een normale massage helpt bij het ontspannen van spieren, is dit ook geschikt voor het gezicht. De steen helpt het spierweefsel af te breken, waardoor jouw bloed beter zal stromen en de spieren kunnen ontspannen. Ideaal om te doen als je wakker wordt of heerlijk ontspannen voordat je gaat slapen. Drink na het gebruik van de Guasha genoeg water. Zo zorg je ervoor dat alle afvalstoffen die vrij zijn gekomen ook echt weg gaan. Water drinken is hier een perfecte manier voor om die afvalstoffen af te voeren. 

  Tip: heb je nog niet helemaal door hoe je de Guasha schraper gebruikt, bekijk dan het filmpje onderaan deze pagina waar Sharon het aan jullie laat zien.

   

  Hoe onderhoud je de Guasha schraper? 

  Ook deze edelsteen heeft onderhoud nodig, net zoals alle anderen. Het is belangrijk om de steen na gebruik goed af te spoelen onder stromend water. Hiermee spoel je de afvalstoffen weg uit je gezicht en eventueel overgebleven product. Door het stromende water reinig je ook meteen de Rozenkwarts van negatieve energieën. Maak de steen ook voor gebruik even schoon. Het kan zijn dat tussen het gebruik door er viezigheid is gekomen. Het is dan niet fijn om deze bij je huid aan te brengen.

   

  Guasha van rozenkwarts 

  Zoals ik al eerder heb vermeld is de gezichtsschraper gemaakt van Rozenkwarts. De edelsteen staat symbool voor de liefde, wat extra wordt laten zien door de vorm van het hart. Rozenkwarts helpt jouw hart meer te openen om liefde te ontvangen en liefde te geven. Een prachtig begin van de dag om jouw hart te openen voor anderen en voor jezelf. Fysiek heeft de Rozenkwarts een positieve werking op brandwonden, vruchtbaarheidsproblemen, duizeligheid, hoge bloeddruk, verwarring en aandoeningen omtrent stress zoals een burn-out of overspannenheid. 

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »