Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 25 Mei 2020

  Hoe kun jij je beter voelen op werk?

  We kennen het allemaal. Op maandag gaan we met een knoop in de buik richting kantoor. Na het heerlijke weekend, dat weer veel te kort duurde, gaan we weer de mallemolen in. Koude voeten, volle treinen, veeleisende managers en collega’s die met alle goede bedoelingen voortdurend een appel op ons doen. Hoe kun je hier nou het beste mee omgaan? Hoe kun je zoveel mogelijk energie bewaren voor jezelf en zo efficiënt mogelijk je werk doen? 

  1. Zet intenties

  Bepaal voordat je jouw week of dag begint, wat je eruit wil halen. Als je dit niet bepaalt, dan word je de hele week geleefd. Dan kan iedere email jou weer van jouw doelen brengen. Als jij weet wat jouw doel is, dan kun je daarop focussen en raakt je niet zo snel van je eigen spoor. 

  2. Plan Mij-Momenten

  Plan momenten voor jezelf in je agenda. Mintens een half uur per dag. In dat half uur mag je prioriteitenlijstjes maken om meer focus te krijgen, maar veel belangrijker voor focus is zuurstof halen. Loop even naar buiten, haal een koffie, staar even naar de lucht. We kunnen ons niet acht uur per dag concentreren en als we dat wel doen zijn we niet de creatieve wezens die we kunnen zijn. En met creatief bedoelen we niet een schilderij maken, maar jouw mogelijkheden om problemen op te lossen, kansen te spotten en te innoveren in elke vorm. 

  3. Krans met bloemen

  Visualisatie kan heel sterk werken. Soms kun je op werk overweldigd worden door de energie en uitingen van anderen, vooral onder de extra gevoelige mensen onder ons. Het helpt om iets voor je te zien dat de energie van anderen bij hen laat. Dit kan een muur zijn, maar veel mooier is bijvoorbeeld een krans met bloemen. Alle positieve energie mag daar doorheen komen, de negatieve energie blijft bij de ander. Zie dit voor je en glimlach van binnen als er collega’s zijn die allerlei negatieve energie naar jou brengen. 

  4. Mail is niet zo belangrijk als we denken

  Dit is een cruciale vergissing. Veel van ons meten hun succes af aan het aantal mails dat ze krijgen en beantwoorden, maar e-mail is niet zo efficiënt als wij denken en leidt je af om je doelen te bereiken. Als je de ochtend al begint met mail, word je ook hierdoor geleefd in plaats van dat jij jouw agenda en doelen bepaalt. Bedenk goed voor jezelf of iedere mail belangrijk is en maak niet van iedere mail een literair meesterwerk. Dit bespaart je veel tijd en energie. Plan tijd in je agenda om al je mail te beantwoorden.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »