Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Maandag 13 Augustus 2022

  Hoe maak je jouw eigen grid(plank) met edelstenen?

  Als je eenmaal met edelstenen gaat werken dan stop je niet meer. Het ene deurtje dat opent zal weer leiden naar een ander. Je kan ze inzetten voor je lichaam, geest, energie en emoties, op eindeloos veel verschillende manieren. Vandaag leg ik je uit hoe je een grid met edelstenen kan maken en hoe je dit in kan zetten voor jouw manifestaties of belangrijke levensthema’s.

  Wat is een gridplank?

  Onze gridplank is niets anders dan een plank met een symbool erop waar je de edelstenen op kan leggen. Die van ons is gemaakt van gelaagd populierenhout. Het hout is aan beide kanten onbewerkt wat voor een mooie, zachte, natuurlijke uitstraling zorgt. Het motief van onze gridplank is aan de ene kant een levensbloem, wat staat voor het zaadje dat kan uitgroeien tot boom en aan de andere kant metatron merkabah, wat staat voor bewustzijnsverruiming.

  Waar kun je het voor gebruiken?

  Edelstenen in een grid leggen kun je voor veel verschillende doeleinden gebruiken. Laten we beginnen bij de meest voor de hand liggende, het ziet er prachtig uit! Je kunt het gebruiken op je altaar, of ergens in je woning als reminder voor een bepaald levensthema of gewoon omdat je het er mooi uit vindt zien.

  Daarnaast kun je een gridplank met edelstenen goed gebruiken voor je intenties en manifestaties. Stel je voor jou wil de komende periode meer zelfliefde ervaren, dan kies je edelstenen uit die in verbinding staan met je hart, liefde en het opruimen van blokkades. Bijvoorbeeld Rozenkwarts is hier een geweldige edelsteen voor, maar ook Maansteen, Carneool en Bergkristal kunnen helpen in het proces van meer zelfliefde ervaren.

  Als je weet waar je heen wil en je hebt dit helemaal gevisualiseerd, dan leef je vervolgens met intentie naar die droom of dat doel toe. De gridplank kan een geweldige reminder zijn om je te verbinden met jouw stip op de horizon en de intenties die je daar gaan brengen. Je kan de gridplank inzetten voor meditaties, het maken van vision boards en ook in een ruimte waarin je yogalessen geeft kan het geweldig versterkend werken (stem de edelstenen altijd af op het thema waar je mee werkt).

  De gridplank kun je ook inzetten voor ceremonies. In het midden van de gridplank leg je de edelsteen die met jullie centrale thema te maken hebben en daarna laat je iedereen intuïtief een edelsteen uitkiezen die je om de centrale edelsteen heen legt. Deze plank leg je in het midden van een cirkel, of bij een altaar.

  Hoe maak je een grid met edelstenen?

  1. Verbind met jezelf

  Zorg eerst dat je even een paar keer diep ademhaalt, misschien wel met gesloten ogen. Leg je handen op je buik en hart. Volg je ademhaling door je lichaam. Zucht een paar keer diep. Als je niet verbonden bent met jezelf, kun je nog zoveel edelstenen neerleggen, maar dan zal het effect altijd minder krachtig zijn. Je kan ook eerst een fijne meditatie doen.

  2. Bepaald je intentie

  Voel of er een intentie of hartsverlangen bij je opkomt. Wat je je grootste droom? Je diepste verlangen? Als je merkt dat er beperkende gedachten opkomen dan mag je die beschouwen, maar je hoeft er niet in mee te gaan. Je bent nu in een veld van oneindige potentie. Alles is mogelijk. Met welke intentie wil jij deze edelstenen grid maken? Denk in overvloed.

  3. Kies intuïtief of op werking de edelstenen

  Vanuit je hart, vanuit je intentie kies jij de edelstenen. Allereerst kies je een centrale edelsteen. Deze is verbonden met jouw centrale thema. Stel je voor je wil meer geluk en voorspoed aantrekken, dan kun je een prachtige groene edelsteen als Jade uitkiezen. Je kan kijken naar de werking van iedere edelsteen of ze op gevoel uitkiezen. Vaak kies je onbewust ook hele mooie, krachtige edelstenen uit.

  Daarna kies je de overige edelstenen. Als je met een groep bent kan het leuk zijn als iedereen één of een paar edelstenen uitkiest op werking of gevoel. Als je alleen bent werkt dit hetzelfde alleen kies jij dan alle stenen. Kies niet al te grote stenen omdat je ze dan minder goed in de vorm van het raster kan leggen.

   

  4. Leg ze in de vorm van het raster

  Vervolgens leg je de edelstenen in de vorm van het raster. De centrale edelsteen in het midden. De overige edelstenen daar omheen. De vorm wordt bepaald door het raster, die je in verschillende symbolen kan verkrijgen. Ieder symbool heeft weer een andere betekenis en de stenen liggen ook op een andere manier naast elkaar.

  5. Ervaar de kracht van edelstenen

  Je kan op verschillende manieren de kracht van edelstenen in een grid ervaren. Wat ik je kan aanraden is om het op een fijne plek in huis neer te zetten, waar je ook kan mediteren of yoga kan doen. Of je gebruikt het in een cirkel (vrouw, man, human). Je spreekt dan met elkaar een aantal uur af en iedere krijgt de gelegenheid om zich te openen over wat er in zijn, haar, hen leven speelt. De rest luistert met compassie en geeft hierna liefdevolle feedback. Ook kun je samen specifieke thema’s bespreken of met elkaar bepaalde uitdagingen of ontwikkelingen aangaan. De edelstenen grid kan bijdragen als space holder en ondersteunen in open communicatie.

  Begin met je edelstenen grid 

  Ik hoop dat dit je enthousiasmeert om ook de kracht van edelstenen in een grid te gaan ervaren. Het is niet alleen prachtig om te zien, maar kan je manifestaties versterken en je helpen bij het aanpakken van verschillende levensthema’s. Kies je grid, kies je edelstenen en geniet.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »