Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 24 Mei 2020

  6 Leestips voor een lichter leven

  We voelen ons allemaal wel eens even niet goed. Die mindere dagen zijn onderdeel van het ritme van het leven. Maar wat niet onderdeel van het leven hoort te zijn is dat jij je dagelijks slecht voelt. Als je meer wolken ziet, dan zon. Als je binnen blijft zitten, in plaats van leert te dansen in de regen, dan gaat er iets niet goed en willen wij je graag helpen om dit te veranderen.

  Het is allereerst altijd goed om met iemand over je gevoelens te praten. Of dit nou de huisarts is (die kan beoordelen wat voor zorg bij jou past), een vriend of vriendin, of iemand die in hetzelfde schuitje zit. Jezelf confronteren met het feit dat het eigenlijk helemaal niet zo goed met je gaat en vervolgens actie ondernemen.

  Wat ons ontzettend heeft geholpen in moeilijke tijden is lezen. Er zijn veel boeken, van zwaar filosofische tot meer praktische, die de zwaarte van je dagen kunnen halen. Wij hebben onze favorieten opgeschreven en hopen dat jij er wellicht ook wat aan hebt.

  1. De kracht van het Nu – Eckhart Tolle

  We zijn helemaal niet gebroken. We zijn heel. Alleen moeten we ons dit opnieuw herinneren. We zijn gaan geloven dat we onze gedachten zijn en dit is een cruciale fout die veel angst en daarmee pijn veroorzaakt. Door minder te leven in alles dat vroeger is gebeurt (herinneringen) en alles dat er nog gaat gebeuren (angst voor de toekomst) leren we leven in het Nu. En daar ligt geluk verborgen! De taal van Eckhart is soms wat stroef, maar door zijn persoonlijke ervaringen door het boek heen neemt hij je mee in belangrijke lessen die je leven kunnen gaan veranderen.

  2. Light is the New Black – Rebecca Campbell

  Dit boek is net zo licht en vrolijk als de titel klinkt. Het gaat over bewustwording, verbinden met jezelf en het verlichten van je leven. Zoals het volgen van wat je leuk vindt. Dat is een ontzettend goede indicator dat je op de goede weg zit namelijk. Ze geeft hele fijne praktische tips om jouw licht te schijnen in deze wereld en meer en meer in jouw kracht te gaan staan!

  3. Het universum staat achter je – Gabriella Bernstein

  Ze is een tikkeltje ‘out there’, maar daagt ons daarmee uit om ook uit onze schulp te breken en het leven te leren vertrouwen. Je overgeven aan de weg die het leven allang voor ons heeft uigestippeld. En hoe meer je daarop leert vertrouwen, hoe fijner je leven wordt. Je hoeft veel moeilijke keuzes niet meer zelf te maken, het leven stuurt je. Maar je moet wel leren luisteren naar het leven. Ook deelt ze openhartig haar persoonlijke verhaal. Ze ging van een drugsverslaving, naar complete verlichting. Als zij het kan, kunnen we het allemaal!

  4. De Alchemist – Paulo Coelho

  Dit boek is om heerlijk in weg te dromen. De jonge schaapsherder Santiago reist de wereld over om geluk te vinden en de wereld te leren begrijpen. Een droom over een schat zet hem ertoe aan om de wereld over te gaan. In Egypte ontmoet hij de Alchemist die hem op het hart druk dat hij naar zijn hart moet luisteren. Als je naar je hart luistert kom je er namelijk achter dat precies daar, en nergens anders, de schat ligt verborgen. Een Must Read!

  5. The Wisdom of Sundays – Oprah Winfrey

  Oprah is in de afgelopen jaren de diepte op gaan zoeken en met haar programma Super Soul Sunday’s (Podcast is een aanrader!) heeft ze ontzettend veel bijzondere mensen gesproken over de zin van ons bestaan. Deze wijsheden heeft ze gebundeld in dit mooie boek. Het boek gaat onder andere over relaties, heling en vergeving.

  6. De kracht van Kwetsbaarheid – Brené Brown

  Als jij van feiten en wetenschap houdt, dan houd je van de boeken van Brené Brown. Brené is een wetenschapper die onderzoek is gaan doen naar de angsten en onzekerheden van mensen en in deze zoektocht heeft ze ontzettend waardevolle kennis opgedaan. Zoals dat als we ons kwetsbaar opstellen, in een wereld die focust op perfectionisme, we juist een fijner leven krijgen. Kwetsbaarheid leidt volgens haar tot liefde, vertrouwen en vreugde. En wij zijn het daar roerend mee eens!

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »