Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 27 Mei 2020

    8 x Vega(n) eten in Amsterdam

    1. ManaMana

    Een genot voor het oog én de tong. Dit magische Israëlische vegetarische restaurant, midden in de Pijp, gaat ervoor zorgen dat jij je vingers (of het bord) gaat aflikken. Dat geven we je op een briefje mee. De bloemkool is onze favoriet, maar eigenlijk is elk gerecht een icoon. Hele authentieke smaken.

    Vind ManaMana in Amsterdam

    2. Wijmpje Beukers

    De parel van de Pijp. Al zijn er ook vlees en visgerechten, de mannen van Wijmpje ontwikkelen voor iedere week een nieuw menu met de meest verse ingrediënten waarvan altijd twee of drie vega(n) opties. Naast het heerlijke eten voelt eten bij Wijmpje Beukers als thuiskomen. Je kan niet reserveren, maar wel altijd lekker borrelen aan de bar tot er plek is.

    Vind Wijmpje Beukers in Amsterdam

    3. Spirit

    Spirit is op het eerste gezicht verwarrend. Het ziet er namelijk uit als een simpel buffet restaurant, maar zodra je de eerste hap hebt genomen begeef je je ineens ergens in een culinair off-the-beaten track tentje in Azië of het Midden-Oosten. Van sushi en falafel tot tempé en smaakvol bereidde groenten. Laten we eerlijk zijn: houden we allemaal niet stiekem een beetje van een goed buffet?

    Vind Spirit in Amsterdam

    4. Alchemist Garden

    Dit is een parel voor de echte veganisten onder ons. Het is een klein zaakje op de Overtoom, maar het draagt de smaken van een wereldtent. Het eten is raw en heel puur bereid met de overtuiging dat puur eten bijdraagt aan een pure geest. Let wel, ze gebruiken veel knoflook. Daar moet je van houden. En worden trouwens ook veel leuke events gegeven waarbij je jouw holistische kennis kan verrijken.

    Vind Alchemist Garden in Amsterdam

    5. Yerba

    Als je iets te vieren hebt, ga je naar Yerba. Je kan in dit magisch lekkere restaurant kiezen tussen 3 tot 6 gangen, met kleine gerechten bomvol smaak. De filosofie van het restaurant is ‘plant-forward’ dus alles is op plantaardige basis gemaakt en altijd in seizoen! Zo zijn er asperge ijses en hebben ze hun eigen ontwikkelde plantaardige kazen. Echt een aanrader voor een bijzonder moment.

    Vind Yerba in Amsterdam

    6. Marits

    Marit begon ooit haar kookkunsten te delen in haar huiskamerrestaurant. En al zouden we daar nog zo graag aanschuiven, haar eten verdient een groter podium. Alles dat zij, samen met Gino, kookt is plantaardig. Voor rond de €40 kun je 4-gangen menu krijgen dus het is betaalbaar en daarnaast authentiek en oogstrelend. De sfeer is trouwens nog steeds huiskamerachtig, heel fijn.

    Vind Marits in Amsterdam

    7. De Waaghals

    Een begrip in Amsterdam. Het interieur is sober, maar stijlvol en leidt in ieder geval niet af van de heerlijkheden die geserveerd worden. De curry van Jackfruit of linzenstoof is zeer aan te raden.

    Vind De Waaghals in Amsterdam

    8. Sla

    Sla is inmiddels geen onbekende meer voor de meeste, maar zij mag zeker niet is dit lijstje ontbreken. Het zit op meerderen plekken in de stad en je kunt er, de naam zegt het al, salades samenstellen. Je kunt ook kiezen uit de bestaande opties, die ieder seizoen wisselen. We gaan nu de herfst in dus neem vooral de spruitjes! Vol vitamine C, B, kalium, foliumzuur magnesium en vezels.

    Vind Sla in Amsterdam



    Blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »