Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 13 Mei 2020

  Alleen op Valentijnsdag? Niet getreurd: er is nu Valenmijnsdag

  De meest romantische dag van het jaar komt er weer aan; Valentijnsdag. Sommige stelletjes zijn zich al druk aan het voorbereiden en er worden her en der al liefdesbrieven geschreven voor verre of geheime liefdes.

  Valentijnsdag staat echter niet voor iedereen in het teken van romantiek en liefde, maar in het teken van eenzaamheid. Het niet hebben van een liefde zorgt er op Valentijnsdag voor dat je daar nóg meer aan herinnerd wordt, bah!

  Maar er is deze dag wel degelijk een hele grote liefde aanwezig. Iedereen kan deze dag gevuld met liefde, lopend op wolkjes en met een hele grote roze bril doorkomen. Hoe? Met een flinke dosis zelfliefde!

  Het kan zijn dat er op Valentijnsdag geen prins op wit paard met een bos vol rode rozen op je stoep staat. Of dat je ex je niet op belt met een betoog over hoe hij zo stom had kunnen zijn je te laten gaan. Het kan zelfs zijn dat je deze dag een aantal deadlines hebt waar je ontzettend tegenop ziet.

  Wees niet getreurd, alles komt goed. Lees de onderstaande tips en geniet van je valenMIJNdag!

  Stuur een liefdesbrief naar jezelf

  Dit klinkt misschien heel absurd maar geloof ons, het werkt!

  Het begint met de voorpret: ga naar een (online) winkel en koop het allerleukste briefpapier, of de leukste kaart (bijvoorbeeld deze kaart) die je maar kunt vinden. Haal er ook gelijk een envelop en postzegels bij. Wanneer je thuiskomt kun je aan de slag met je brief. Schrijf op wat je zo mooi vindt aan jezelf, je leukste eigenschappen, en waarom je zo met jezelf kunt lachen. Schrijf op waar je dankbaar voor bent en misschien zelfs je leukste herinnering met jezelf!

  Mochten de woorden niet 1,2,3 uit je vingers komen, geen paniek. Ga dan rustig zitten, geef jezelf de tijd en adem naar je buik. Focus op jezelf, wat zijn woorden die omhoogkomen die je iets over jezelf vertellen.

  Vind je jezelf grappig, knap, verzorgend, lief, spontaan? Alles mag en alles kan in deze brief, behalve negativiteit uiteraard.

  Wanneer je tevreden bent met het resultaat stop je je kaart of brief in een envelop en schrijf je je eigen naam en adres erop. Ga vervolgens naar het dichtstbijzijnde postkantoor of brievenbus en doe de brief op de bus.

  Nu maar wachten tot de ode aan jezelf wordt afgeleverd, en genieten maar!

  Let erop dat je de brief of kaart een aantal dagen voor Valentijnsdag al op de post moet doen zodat hij op tijd aankomt. Mocht hij vòòr Valentijnsdag al aankomen dan is het natuurlijk het leukst om te wachten met het openmaken ervan.

  Vaak vergeet je wat je geschreven hebt en kun je dus met een frisse blik je brief ontvangen, lezen, lachen en genieten. Accepteer al die heerlijke complimenten!

  Geef jezelf een cadeautje

  Iedereen verdient het om verwend te worden op zijn tijd. Mocht jij op Valentijnsdag geen lover hebben die je een cadeautje geeft, dan geef je er toch gewoon een aan jezelf?!

  Ga naar een (online) winkel om je te oriënteren, is er iets wat je al heel lang wil hebben maar waar je toch telkens een excuus voor verzint? Met gedachten als: “Dat verdien ik niet, het is te duur, heb ik het echt nodig?” Dan is dit het moment om ervoor te gaan.

  Jij verdient het om jezelf af een toe eens lekker in de watten te leggen. Laat het mooi inpakken en maak er een momentje van. Zit je vervolgens op Valentijnsdag aan het ontbijt dan heb je mooi de tijd om je cadeautje open te maken. Feest!

  Soms heb je gewoon dat ene geheugensteuntje nodig dat je het waard bent om jezelf een cadeau te geven. Dus boek een lekker weekendje weg, of koop een mooi sierraad dat je er altijd aan zal herinneren hoe fantastisch jij bent!

  Mocht je inspiratie willen opdoen voor cadeaus en kaarten neem dan hier een kijkje.

  Ga uiteten

  Dit zal misschien helemaal onwennig klinken maar het is een kwestie van doen. Vaak ga je uiteten met iemand en ben je zo druk in gesprek dat je eigenlijk niet eens van je eten aan het genieten bent.

  Wat is er nou fijner dan van een heerlijke maaltijd genieten en daarna niet te hoeven afwassen!

  Mocht je het spannend vinden om in je uppie, tijdens Valentijnsdag, in een volle tent met verliefde stelletjes te gaan zitten? Zoek dan eerst even de locatie op. In een (eet)café kun je je er ook prima even uit voelen en genieten van die patatjes die je jezelf anders nooit gunt.

  Tip: Neem een boek mee. Het is namelijk al een hele uitdaging dat je dit in je eentje gaat doen, en zo voel je je vast een stuk comfortabeler. Je geniet lekker van je eigen gezelschap, je boek, het eten, en wie weet loopt er wel een leuke ober in het rond.

  Geef jezelf liefde

  De vorige tips zijn praktisch uitvoerbaar. Maar wat heeft het voor zin die dingen uit te voeren wanneer je de rest van de dag jezelf aan het kleineren bent.

  “Zie je nou wel dat ik niet leuk genoeg ben”, “waarom heb ik de liefde nog niet gevonden”. Probeer die negatieve gedachten om te zetten in iets positiefs. “Zie je wel dat ik een ontzettend gezellig persoon ben!”

  Zet voordat je op Valentijnsdag de ochtend de deur uitgaat een roze bril op (figuurlijk, maar letterlijk mag natuurlijk ook!). En bekijk alles op deze dag eens met een andere blik. Wie weet opent het je ogen naar een positievere wereld.

  Dus vergeet iedereen om je heen, en maak van Valentijnsdag – ValenMIJNdag. Geluk begint met jezelf, en mens wat ben jij mooi!  

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »