Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Ginger Baegen - Maandag 15 November 2021

  De 7 chakra's en hun betekenis

  Dit is vast niet de eerste keer dat je de 7 chakra's voorbij ziet komen. Misschien geloof je er heilig in of misschien vind je het maar een vaag concept. Wat zijn de 7 chakra's en wat betekenen ze? In deze blog vertel ik je graag meer over de betekenis van de 7 chakra's. Laten we bij het begin beginnen.

  Wat zijn de 7 Chakra's eigenlijk?

  De betekenis van het woord chakra komt uit de traditionele Indiase cultuur. Zij geloven dat alles uit energie bestaat. De 7 chakra's worden dan ook gezien als de 7 energiepunten in ons lichaam die van belang zijn voor onze levenskracht. Deze levenskracht speelt een belangrijke rol in het welzijn van lichaam en geest. De 7 chakra's werken het beste wanneer alles goed in balans is. Toch kunnen de 7 chakra’s geblokkeerd raken wanneer er te weinig of te veel energie in een chakra is. Zo wordt een blokkade in de keel chakra gelinkt aan het ontbreken van zelfexpressie. Dit kan voorkomen tijdens een discussie of wanneer je iets tegen je gevoel in doet. Je kan dan pijn in je keel krijgen. Deze blokkade kan opgeheven worden door je zelf te uiten en trouw te zijn aan jezelf. Hierbij kan meditatie goed helpen om te focussen en aandacht aan de 7 chakra’s te geven. Binnen meditatie kunnen de symbolische kleuren van de 7 chakra's worden aangewend om de intentie te versterken. Mocht je graag met al de 7 chakra's aan de slag willen gaan hebben wij een prachtige edelstenen set speciaal om de 7 chakra's in balans te brengen. Laten we voor nu wat dieper ingaan op de 7 chakra's.

  Bekijk hier de 7 chakra’s balans set

   

  De 7 chakra's en hun betekenis

  De 7 chakra’s nummer 1 - De Wortel chakra

  De eerste chakra van de 7 chakra’s is de wortel chakra. Deze chakra bevindt zich aan de onderkant van je ruggengraat en is ook meteen het fundament waarop de 7 chakra's gebouwd zijn. Deze chakra wordt ook wel gezien als de basis van de 7 chakra’s. Deze chakra wordt geassocieerd met het element aarde. Wanneer deze chakra in balans is voel je je geaard, veilig, zelfverzekerd en stabiel. Op het moment dat de wortel chakra niet in balans is kan je je angstig, onzeker en vermoeid voelen. Daarnaast kan je ook fysieke ongemakken ervaren zoals constipatie en rugpijn. 

  De 7 chakra’s hebben allemaal een eigen kleur. De chakra kleur van de wortel chakra is rood. De 7 chakra’s hebben ook allemaal verschillende edelstenen die bij de chakra past. Edelstenen die dan ook goed bij de wortel chakra passen zijn rode Jaspis, Vuuragaat en Robijn. Je kan de steen bij je dragen of voor een nog sterker werking kan je de steen op je wortel chakra leggen wanneer je mediteert.

  Andere dingen die je zou kunnen doen om de wortel chakra weer in balans te brengen is door de verbindingen met de aarde te herstellen. Dit kan je doen door in de tuin te werken of in de natuur te wandelen. Dit zorgt voor een gevoel van balans en tevredenheid. Ook helpt het om materialistische behoeften meer los te laten, hiervoor is mediatie een erg handige tool. Bewustzijn kan je helpen om het gevoel van rusteloosheid te verminderen. Daarnaast is het leren om op jezelf te vertrouwen en van jezelf te houden heel belangrijk om dit chakra weer in balans te krijgen. Doordat de wortel chakra het fundament is van al de 7 chakra's zullen ook de andere chakra’s een boost krijgen!

   

   

  De 7 chakra’s nummer 2 - Heiligbeen chakra

  De tweede chakra van de 7 chakra’s is het heiligbeen chakra. Het element van deze chakra is water. Deze chakra bevindt zich vier vingers onder de navel. Het heiligbeen chakra verbind je met je emoties, seksualiteit en met anderen. Deze kan geblokkeerd raken door gevoelens van schuld en schaamte. Wanneer deze chakra uit balans is, kan je je emotioneel explosief en prikkelbaar voelen of juist afgesloten van je emoties. Ook kan je een gebrek aan creativiteit voelen en fysieke ongemakken hebben, zoals menstruatieproblemen. Wanneer deze chakra in balans is sta je juist in contact met je emoties, seksualiteit en creativiteit. Je staat jezelf toe je gevoelens en behoeften uit te drukken. Je voelt je positief, meelevend en intuïtief.

  De chakra kleur van het heiligbeen chakra is oranje. Edelstenen die hierbij passen zijn oranje Calciet, Tangerine kwarts en Carneool. Als je mediteert kan je deze edelstenen leggen op je onderbuik. Naast meditatie kan je deze chakra in balans brengen door voldoende water te drinken, zwemmen of het nemen van een lekker warm bad. Probeer daarnaast dankbaarheid voor je lichaam te voelen en positief tegen je spiegelbeeld te spreken. De affirmatie ‘Ik verdien het om te voelen en ‘Ik verdien plezier en genot’ zijn krachtige affirmaties die je hierbij kunnen helpen.

   

  De 7 chakra’s nummer 3 - Zonnevlecht chakra

  We zijn alweer bij de derde chakra van de 7 chakra’s, de zonnevlecht chakra. Deze chakra wordt geassocieerd met het element vuur en de chakra kleur is geel. De zonnevlecht chakra vind je rond de navel. Dit chakra speelt een rol in zelfwaarde en zelfvertrouwen, maar ook in zelfcontrole. Wanneer dit chakra in balans is ben je zelfverzekerd, ondernemend en doelbewust. Je kunt onafhankelijk en assertief zijn. Je accepteert jezelf en staat achter je beslissingen. Wanneer dit chakra niet in balans is kun je erg onzeker worden en bang zijn voor verandering. Je spreekt negatief over jezelf en bent makkelijk te beïnvloeden. Ook kan je juist fel worden naar anderen en last hebben van stemmingswisselingen. Fysiek kan je last krijgen van spijsverteringsproblemen.

  De edelstenen die je bij de meditatie kan gebruiken zijn de Barnsteen, Aventurijn en Citrien. Mediteren in de warme zon kan helpen om dit chakra in balans te brengen. Dit kan ook door middel van het visualiseren van de zon wanneer het regent. Daarnaast helpen affirmaties om je zelfvertrouwen te vergroten zoals 'ik ben genoeg' of 'ik geloof in mezelf'.

   

  De 7 chakra’s nummer 4 - Hart chakra

  De vierde van de 7 chakra’s is het hart chakra. Het hart chakra ligt, zoals je wellicht al had geraden, rond het hart. Dit chakra wordt geassocieerd met het element lucht en de chakra kleur is groen. Het wordt gekenmerkt door gevoelens van liefde, compassie en vertrouwen. Wanneer je hart chakra uit balans is kun je over-rationeel en ongevoelig overkomen. Het lukt je niet om met anderen te verbinden en om te ontspannen. Ook kan je jezelf wegcijferen en moeite hebben met loslaten. Wanneer je hart chakra in balans is voelt het veilig om met anderen te verbinden en durf je jezelf kwetsbaar op te stellen. Je bent meelevend en hebt begrip voor anderen.

  Wat kan helpen om je hart chakra meer in balans te brengen is door het eten van veel groene voeding. Daarnaast helpt het om tijd door te brengen in de natuur en om ademhalingsoefeningen te doen om je te verbinden met het element licht. De edelstenen die hier goed bij passen zijn Smaragd, blauwe Aventurijn en Jade. Ook kun je een brief naar jezelf schrijven, een brief gevuld met zelfliefde.

   

  De 7 chakra’s nummer 5 - Keel chakra

  Het keel chakra vind je - verassing - in je keel. Dit is de vijfde chakra van de 7 chakra’s. Deze chakra draait om manifesteren, communiceren en eerlijkheid. De chakra kleur is licht blauw. Een keel chakra welke niet in balans is kan voor veel of onsamenhangend praten zorgen. Ook ben je niet in staat om écht te luisteren. Je kan moeite hebben met jezelf uiten, zowel met woorden als creatief, en voor jezelf op komen. Echter wanneer deze wel in balans is ben je in staat je gedachten en emoties onder woorden te brengen zonder angst. Je bent eerlijk naar jezelf en anderen, maar je weet ook wanneer je moet zwijgen en luisteren.

  Een manier om deze chakra weer in balans te brengen is om een journal bij te houden waarin je al je gedachten en gevoelens op schrijft. Ook helpt het om zorgeloos mee te zingen met muziek. Daarnaast kan een flinke huilbui helpen. Door te huilen geef je jezelf toestemming om je emoties te uiten en kan je jezelf troost en liefde bieden. Edelstenen die je kunnen helpen bij de geblokkeerde keel chakra zijn Turkoois, blauwe Topaas en Celestien.

   

  De 7 chakra’s nummer 6 - Derde oog chakra

  Het derde oog chakra is de zesde chakra van de 7 chakra’s. Het bevindt zich tussen je wenkbrauwen. De chakra kleur is donkerblauw. Deze chakra staat voor kennis, wijsheid, intuïtie, verbeeldingskracht en denkvermogen. Wanneer deze chakra niet in balans is kan het ervoor zorgen dat je moeite hebt met het nemen van beslissingen. Je hebt moeite met concentreren en twijfelt veel. Ook kun je last hebben van hoofdpijn en nachtmerries. Wanneer je derde oog chakra in balans is sta je in verbinding met je onderbuikgevoel, ben je ruimdenkend en weet waar je naartoe wilt. 

  Mediteren is de allerbeste manier om je derde oog chakra weer in balans te brengen, aangezien je hiermee je bewustzijnsniveau verhoogd. Edelstenen die je kunnen helpen bij de meditatie van het derde oog zijn Azuriet, Apatiet en Lapis Lazuli. Daarnaast is het derde oog ook medeverantwoordelijk voor ons vermogen tot verbeelding, creatief bezig zijn kan dus ook helpen. Probeer bewust te zijn van de wereld om je heen. Zie niet alleen een bereidde maaltijd, maar ook de ingrediënten en hun oorsprong. Zo zie je dat alles toch op een manier verbonden is. Hierbij stilstaan is een hele goede oefening voor het derde oog chakra.

   

  De 7 chakra’s nummer 7 - Kruin chakra

  De laatste van de 7 chakra’s is de kruin chakra. Dit is ook de meest mysterieuze van de 7 chakra’s. Deze chakra ligt bij je kruin en staat vooral voor een hoger bewustzijn. De kruin chakra wordt geassocieerd met de chakra kleur paars, maar ook met wit. Het wordt gezien als de verbinding van je lichaam, geest, ziel en het grotere geheel. Ook heeft het betrekking op verlichting en leven in het nu. Wanneer deze chakra uit balans is kan je last hebben van uitputting, slapeloosheid en depressieve gevoelens. Als je kruin chakra goed in balans is voel je je verbonden met de wereld. 

  Om je kruin chakra weer in balans te krijgen kun je mediteren. De edelstenen die je zouden kunnen helpen bij de meditatie zijn Bergkristal, Charoiet en paarse Fluoriet. Naast mediteren kun je ook jezelf inzetten voor vrijwilligerswerk. Op deze manier open je jezelf om weer verbonden te worden met de wereld en de mensen om je heen.

  De 7 chakra’s zijn belangrijke en krachtige energiepunten in ons lichaam. Elke chakra heeft zijn eigen chakra kleur en element. Deze elementen en kleuren kunnen jouw helpen om de 7 chakra’s in balans te krijgen en te houden. Een krachtige manier om de 7 chakra’s in balans te krijgen is mediteren met edelstenen. De 7 chakra’s hebben allemaal een eigen steen. Leg de steen op de plek van de blokkade om de energie van de edelsteen nog krachtiger te ervaren. Onze edelsteen set balans voor de 7 chakra’s zou je kunnen helpen om de blokkades tegen te gaan. De stenen zijn met zorg uitgezocht om de 7 chakra’s in balans te krijgen en houden.

   

  • Mrtha Pittoors

   Geplaatst op dinsdag 21 februari 2023 23:13

   Dank voor de omschrijving.
   Ik begon te mediteren op de chakra's en dit voelt weldadig.
   Daarmee wil ik verder gaan.

  Toon meer

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »