Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 21 Mei 2020

  Een leven zonder stress

  Ok, eerlijk is eerlijk, een heel leven zonder stress is wel heel lastig, maar je kan met minder stress door het leven gaan. Vroeger gaven hele basale dingen ons stress in een tijd waarin wij daadwerkelijk moesten overleven. Soms hadden we niet genoeg eten of kwam er een dier op ons af die ons als heerlijk hapje zag. Tegenwoordig zijn dit soort angsten ons nog maar weinig bekend. 

  De grootste veroorzaker van stress in onze tijd zijn geen roofdieren, oorlogen of hongerwinters, maar onze eigen gedachten. Niet de situatie waar we in zitten, een boze baas op werk of ruzie in het gezin, maar de manier waarop onze gedachten daarop reageren. Allemaal leuk en aardig, maar hoe zet ik die gedachten dan stop? 

  Laten wij daar nou eens wat goede tips voor hebben! 

  1. Ga de natuur in 
  De natuur in gaan is de meest effectieve manier om gedachten stil te zetten en van stress af te komen. Onze voeten verbinden ons met de aarde en net zoals een stopcontact geaard hoort te zijn om stroom weg te laten stomen, kunnen wij dat ook. Alleen doordat we veelal in een hoofd vol zorgen wonen verliezen we het contact met de aarde. Dé plek waar we onze negatieve energie en stress kwijt kunnen. 

  Het leukste hierin is een loopmeditatie (en dat klinkt moeilijker dan het is). Je neemt hierin heel bewust, hele kleine stappen. En met iedere stap let je op de manier waarop jouw tenen, dan de bal van je voet en tot slot je enkel te vloer raakt. Laat je ogen zacht hangen, kijkend naar de grond. Doe dit een minuut of 10 en je bent je stress helemaal kwijt. Door extreem te vertragen, reageert het lichaam ontspannen. 

  2. Adem bewust 
  Probeer maar eens bewust te ademen en tegelijkertijd na te denken. Juist, dat gaat niet. Het is daarom goed om een paar keer per dag heel bewust te ademen. Het is vooral van belang dat je niet sneller gaat ademen, maar langzaam en diep naar je buik ademen. Probeer jouw adem na een in- en uitademing even vast te houden. Alsof je op het topje van de berg en de bodem van het dal even pauze neemt. Je lichaam krijgt dan het signaal door dat het kan ontspannen. Hoe sneller en onrustiger we ademen, hoe gestrester ons lijf reageert. 

  3. Gun jezelf een massage 
  We nemen over het algemeen veel te weinig momenten voor onszelf. Een massage is een ultieme vorm van zelfliefde. Jezelf even de ruimte gunnen om stil te staan en te ontladen. Alle negatieve energie die in jouw lichaam opgesloten zit, kan er door middel van massage uit. Houd je van stevige massages? Ga eens naar de Thaise massage (wel even checken of het een erkende zaak is en geen happy ending toko). Houd je van zachtere massages? Kies dan lekker voor een oliemassage, bijvoorbeeld bij Rituals. Je kan dit zelfs even tijdens een kantoordag doen. Juist dan. 

  4. Maak batterijlijstjes 
  Maak wat?? Een batterijlijstje ja. Ga na wat jou energie geeft (+) en wat energie vraagt (-). Vul het lijstje met activiteiten, namen, voeding, beweging, patronen en ga zo maar door. Alles dat aan de – kant staat, heeft extra veel + nodig om in balans te blijven. Zorg ervoor dat de + en – in balans zijn. Heb je meer – dan +? Zorg ervoor dat er een paar – van jouw lijst kunnen verdwijnen om de energiebalans in jouw leven goed te houden. 

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »