Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Mirthe Lansink Rotgerink - Dinsdag 21 Juni 2021

  Energetisch je huis reinigen

  Een onverklaarbaar vervelend gevoel dat je maar geen plekje kan geven. Het kan soms je fijne en veilige gevoel in huis blokkeren. Dit kan komen door opgeslagen energieën in ruimtes en in je huis. Die energieën kunnen door vele redenen in huis hangen. Door vervelende woorden met je partner of familie. Verdriet die je hebt gehad. Bezoek dat langs is geweest met een vervelende energie. Het is lastig om te weten waar het precies vandaan komt en je kan het van tevoren niet tegenhouden. Wel kan je de energieën verwijderen door je huis energetisch te reinigen. Lees snel verder hoe je jouw huis weer een fijne energie kan geven.

   

  Manieren om je huis energetisch te reinigen

  Er zijn verschillende manieren om ruimtes te reinigen van negatieve energieën. Kies vooral voor de manier waar jij je goed bij voelt. Ik ga je vandaag het gebruik van de Smudge set uitleggen. Een bekende manier voor velen om je huis mee te reinigen. Het bestaat uit Palo Santo stokjes, witte salie en een Abalone schelp. Je kan bijvoorbeeld ook los Palo Santo of witte salie gebruiken. Deze twee samen gebruiken, heeft een hele fijne en bijzondere werking. Ik snap als je al veel vragen hebt over het gebruik en de werking van een Smudge set. Ik ga je rustig het proces met je doorlopen, zodat je straks klaar bent om energetisch te gaan reinigen. 

   

   

  Voorbereiding energetisch reinigen

  De voorbereidingen zijn bijna even belangrijk als het energetisch reinigen zelf. Allereerst start je met het opruimen van je huis en kamers. Zo creëer je niet alleen letterlijk meer ruimte, maar ook meer ruimte in je hoofd. Zorg dat de slaapkamer een plek is van rust en kalmte. Dit is de plek waar je volledig tot rust kan komen. Kijk of je afscheid kan nemen van wat spullen die je niet meer gebruikt en nodig hebt. Zo komt er meer ruimte voor nieuwe energieën. Na het opruimen zet je de ramen open. Dit is een belangrijke stap om te zorgen dat de negatieve energieën de ruimte kunnen verlaten. Anders blijven ze alsnog hangen en zullen ze de ruimte niet kunnen verlaten. 

   

   

  Maak er een ritueel van

  Maak van het energetisch reinigen een mooi ritueel voor jezelf. Nadat je de voorbereidingen hebt gedaan is het tijd om te gaan aarden. Ik hoor je denken. Wat is aarden precies? Aarden is simpel gezegd weer tot jezelf komen en met je beide benen op de grond gaan staan. Dit kan je doen door bijvoorbeeld te mediteren. Hierbij keer je terug naar jezelf en ben je volledig tot rust gekomen. Vind je mediteren lastig? Dan kan je ook naar buiten gaan en letterlijk met je blote voeten op de aarde gaan staan. Voel het contact met de grond en sta hier even bij stil. Je kan ook gaan zitten of liggen in het gras. Doe wat voor jou fijn voelt, het is jouw ritueel. 

   

   

  Energetisch reinigen

  Nu begint het echte energetisch reinigen. Kies of je de Palo Santo, de Witte salie of allebei wil gaan gebruiken. De werking van beide is vrijwel hetzelfde, alleen de geur verschilt. De Palo Santo steek je aan bij de top en je wacht even totdat het topje begint te gloeien. Het kan zijn de Palo Santo dan vlam vat, maar dat is zeker niet erg. Je kan dit dan gewoon uitblazen en het roken zal dan goed beginnen. De Witte salie zal sneller vlam vatten en moet je dan ook wat sneller uitblazen. Je kan deze of vasthouden of in de Abalone schelp leggen. Nu je de Palo Santo of de Witte salie aan hebt ga je al smeulend de ruimte langs. Zorg dat je alle hoekjes en gaten meeneemt met het energetisch reinigen. Er zit geen tijd verbonden aan het reinigen, doe het zo lang als je wil en fijn vindt. Eindig na het reinigen bij het raam en wuif als het ware de laatste negatieve energieën naar buiten. Laat het raam na het reinigen van de ruimte nog open. Sluit wel de deur achter je als je de ruimte verlaat en naar de volgende ruimte gaat. Zo kunnen er niet weer andere negatieve energieën naar binnen. Ga op deze manier alle ruimtes in huis af en reinig energetisch alle negatieve energieën.

   

   

  Afsluiten energetisch reinigen

  Sluit het energetisch reinigen van je huis af op een fijne manier. Je kan bijvoorbeeld jezelf ook nog reinigen als je alle ruimtes hebt gehad. Dan zorg je ervoor dat je zelf ook geen negatieven energieën meer met je meedraagt. Dit doe je door de Palo Santo of de Witte salie als smeulend van je kruin tot je voeten te bewegen. Hier zit ook geen tijd aan verbonden, doe zolang jij het fijn vindt. Je huis is nu gezuiverd van alle negatieven energieën. Vul nu je huis juist met fijne en vertrouwde energieën. Zet bijvoorbeeld kaarsjes aan, zet fijne muziek op, leg edelstenen neer die je fijn vindt en eigenlijk alles wat voor jou goed voelt. Zo sluit je het energetisch reinigen goed af met positiviteit. 

   

  Ik hoop via deze stappen het energetisch reinigen met de Smudge set goed heb uitgelegd. Je bent nu klaar om je huis te reinigen van negatieve energieën en weer in een fijne omgeving te leven. Heb jij nog extra ideeën om je huis energetisch te reinigen? Laat het hieronder weten in de comments. Zo helpen we elkaar om af te komen van de negatieve energieën in huis. 

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »