Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Maandag 13 Mei 2022

  Jezelf zijn in een wereld vol anderen

  Al jong krijgen we te maken met de verwachtingen van onze omgeving en hoewel we als kind ontzettend dicht bij onszelf staan, neigen we er toch naar om ons aan te passen naar de wensen van de mensen om ons heen. We zijn kuddedieren. Vroeger overleefden we niet buiten onze groep, dus we moesten ons wel aanpassen. Erbij horen en het verlangen om goedkeuring te krijgen zit dus in ons overlevingsbloed. Toch kan dit je enorm blokkeren op jouw pad. Het kan je ervan weerhouden om je meest authentieke zelf te zijn. In deze blog gaan we dieper in op de manieren om dichtbij jezelf te blijven en jouw meest authentieke leven te leven.


  Vertrouw jezelf
  Je gevoel klopt altijd. Zelfs al gaat de hele wereld links en jij voelt dat je rechtsaf moet gaan, dan klopt dat. In ieder geval voor jou. Vaak volgen we toch het pad van de ander, maar ik wil je uitnodigen om dit gevoel steeds meer serieus te nemen. Je hart fluistert tegen je. Vaak hebben we alleen te veel ruis op de lijn om die stem te horen of het is makkelijker om de stem weg te drukken. Zodra je iets voelt en je luistert en handelt er vervolgens naar, dan kom je uiteindelijk op jouw meest authentieke pad terecht. Het gaat hier niet alleen om de grote levensbeslissingen, maar juist om al die kleine beslissingen die we op een dag maken. De manier waarop je je kleed, hoe je voor jezelf zorgt en wat je wel of niet toelaat in je leven.


  Breng je hele zelf, laat niets achterwegen

  In de media zien we steeds minder authentieke schoonheidsbeelden. Lichamen waaraan is gesleuteld, foto’s met filters erop. Als je jezelf hiermee gaat vergelijken, kun je jezelf wel eens naar beneden gaan praten of delen van jezelf verbergen of veranderen. Dat is zonde! We zijn allemaal uniek en dat is de bedoeling. Dat maakt het leven zo mooi! In al onze vormen, kleuren, smaken. Je hele zelf meebrengen is spannend. Helemaal als het gaat om plekken zoals een kantoor. Mensen gedragen en kleden zich al snel een beetje op dezelfde manier om niet te veel het onderwerp van gesprek te hoeven zijn. Toch nodig ik je ook hier weer uit om steeds vaker je hele zelf mee te nemen. Heb je tatoeages? Laat ze zien. Wil jij de hele dag in een huispak lopen? Wie zegt dat je in een mantelpak een beter mens bent? Door je hele zelf te brengen, met al je prachtige en minder prachtige kanten, schep je ook meer ruimte voor de ander om hetzelfde te doen. Zo maken we het speelveld om onszelf te kunnen zijn samen groter.

  Zit met je ongemak
  Als je op je gevoel vertrouwd en je hele zelf meebrengt, dan kun je de klok erop gelijkzetten dat opmerkingen van anderen zullen volgen. En niet altijd de meest leuke varianten. Als mens zijn we niet alleen kuddedieren, maar ook pijn vermijdende wezens. Daarom gaan we conflict of nare opmerkingen maar al te graag uit de weg. Maar wat nou als we leren omgaan met die kritiek? Wat als we ons realiseren dat de woorden alles over die ander zeggen en vrijwel niets over ons? Wat als we de verantwoordelijkheid over de mening van die ander over ons loslaten? Dan ontstaat er vrijheid. Dan ontstaat er een speelveld waarin jij helemaal jezelf kan zijn. Is dat makkelijk? Nee. Is dat bevrijdend? JA!

  Het is een paradoxaal idee dat we jarenlang streven naar het worden van ‘iemand’, terwijl we die iemand altijd al waren. Als we terug willen naar ons echte zelf, dan is het eerder een kwestie van dingen afleren, dan aanleren. Eerder een kwestie van herinneren dan zoeken. Als we onszelf willen zijn, dan ligt dat binnen handbereik. We moeten alleen leren luisteren naar het verlangen dat diep in ons leeft en dat vervolgens uitspreken en uitdragen. Zelfs als we op weerstand stuiten. Ik weet dat jij de kracht draagt om dit te realiseren. Ik weet dat jij de wereld zoveel mooier maakt met wie jij in de kern bent. Dus laat die persoon zien! De wereld heeft je nodig.

  We hebben goed nieuws, want om je te inspireren op dit pad van jezelf worden, mogen wij 5x2 bioscooptickets weggeven voor de nieuwe Nederlandse feel-good film ‘Foodies’, waarin Sanne Vogel de hoofdrol speelt (Sam). Sam (32), is een populaire foodblogger die al van kinds af aan haar eigen kookboek wil schrijven. Als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef en ook degene waar zij verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf steeds verder in de problemen. Niet alleen haar carrière en levenslange droom komen hiermee op het spel te staan, maar ook haar kans op een relatie waarin ze écht zichzelf kan zijn. Toch vindt zij zichzelf terug, en hoe…

  Je kan je tot 11 mei aanmelden om kans te maken op tickets door een mailtje te sturen naar [email protected] met jouw hartenwens voor jezelf of een ander.

  Op 12 mei verschijnt Foodies in de bioscopen. Wil je de trailer van de film zien? Kijk dan hier.

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »