Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Joline van Gelder - Donderdag 17 Augustus 2020

  Leven in het ritme van de maan, en de invloed van de maan op je vrouwelijke (menstruatie) cyclus

  De cyclus van de maan is ongeveer 28 dagen, de menstruatie cyclus van een vrouw is ook ongeveer 28 dagen. Is dit toeval? Of zijn we onbewust veel meer in connectie met de natuur dan we denken?

  Vroeger maakte de connectie tussen vrouw en natuur deel uit van de cultuur en gebruiken. Er werden hiervoor speciale rituelen uitgevoerd en men ging mee in het natuurlijke ritme van de vrouw. Dat ritme was dat de vrouw onder het licht van een nieuw maan menstrueerde en ovuleerde bij volle maan.

  Tegenwoordig leven wij met zoveel kunstmatige lichtbronnen dat het bijna onmogelijk lijkt om mee te gaan in dit natuurlijke ritme. Hierdoor is het vrouwelijke lichaam dus ook uit haar natuurlijk balans.

  Is het dan in deze tijden onmogelijk om zo dicht mogelijk bij dit natuurlijke balans te leven? Zeker niet! Graag nemen we je mee in de verschillende fases van de maan en welke connectie deze hebben met de menstruatie cyclus.

   

  Fase 1: Nieuwe maan

  De tijd van de nieuwe maan staat in de vrouwelijke cyclus gelijk aan de tijd van de menstruatie. Het is een tijd van stilte en innerlijke reflectie. De tijd om een reis naar binnen te maken en rust te voelen.

  In deze fase leeft een vrouw intuïtief en instinctief en kan het zichzelf feilloos aanvoelen en vertrouwen. Daarbij kan deze periode aanvoelen als de meest donkere fase van de maan, herkenbaar?

   

  Fase 2: Eerste kwartier

  Deze fase wordt ook wel de pre-ovulatie genoemd. De levensenergie flowt in deze tijd volop! Een vrouw staat in haar kracht, voelt zich energiek en zeker van zichzelf. Ze is zelfs geneigd op stap te gaan en zich sociaal op te stellen.

   

  Omdat er energie volop aanwezig is, kan dit een ideale tijd zijn om uitgestelde projecten weer op te pakken, zoals de muren dat likje verf te geven wat je zo graag wilde, of een project op werk op te pakken.

   

  Fase 3: Volle maan

  Deze fase van de maan staat gelijk aan de ovulatie, en dus het moment dat een vrouw op haar vruchtbaarst is. Hierdoor krijgt ze meer zelfvertrouwen en een verhoogd libido.

   

  Het is een stralende, vruchtbare fase waarbij het misschien dus goed mogelijk is om een keer de stoute schoenen aan te trekken. Dus mocht je een loonsverhoging of nieuwe functie willen is dit het beste moment om met je baas te praten. Dit elke maand proberen heeft natuurlijk geen zin hè..

   

  Fase 4: Laatste kwartier

  De pre-menstruatie fase staat in het teken van los laten. De energie begint weer af te nemen en het lichaam is zich aan het voorbereiden op de menstruatie periode.

  De periode van innerlijke kracht is aangebroken en een vrouw heeft in deze tijd behoefte om te kijken naar haar behoeftes, krachten, dromen en ook angsten. Het is een tijd om te helen en naar de toekomst te kijken.

   

   

  3 tips om jouw natuurlijke balans terug te vinden

  Heb je bij de fases van de maan en de vergelijking met de menstruatie cyclus enige punten van herkenning? Of komt juist helemaal niks bekend bij je voor? Hierbij 3 tips om nog dichter bij jouw natuurlijke balans te komen.


  Herkennen

  Ga eens heel bewust bij jezelf voelen in welke fase je op dit moment zit.

  Voel je je energiek op je werk? Heb je zin om projecten op te pakken of wil je het liefst met een kop thee je bed in duiken?

  Houd een maand lang (of de lengte van jouw cyclus) een dagboek bij om jouw fases te herkennen.

   

  Erkennen

  Nu je je eigen cyclus herkent is het een mooi moment hier ook naar te gaan leven.

  Pak op je energieke dagen een extra sportlesje mee en neem op de dagen dat je laag in je energie zit wat meer rust.

   

  Ga mee in de eigen flow, luister ernaar, en wees lief voor jezelf.

   

  Vertrouwen 

  Vertrouw op je eigen lichaam. Soms kan het zijn dat je geest (hoofd) je dingen verteld als: “Ga door want je moet die deadline halen”. Terwijl je lichaam (hart) zegt dat je echt even tijd voor jezelf nodig hebt.

   

  Een meditatie van een paar minuten waarin je even goed naar je buik ademt, kan al een wereld van (verschil) connectie maken.

   

  Vertrouw erop dat elke fase bijdraagt aan je connectie met de natuur en omarm dit proces.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »