Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Sharon van Bekkum Marks - Donderdag 15 Augustus 2021

  Mijn Lief Leven reis

  Ik heb Lief Leven iets anders ontdekt dan de meesten. Waar veel van jullie Lief Leven leerde kennen op social media, kwam ik offline achter Lief Leven, via Nanne.

  Nanne en ik hebben samen bij een grote toeristische corporatie gewerkt, zie je het al voor je? Wij in de marketing wereld, met harde cijfers en targets, werken.. We werden er ongelukkig, beiden, binnen een jaar. Eerst ging Nanne volledig haar hart volgen en besloot zij in 2019 100% voor Lief Leven te gaan en zegde haar baan op. Ik ging niet veel later, en Nanne vroeg mij of ik bij Lief Leven wilde werken. En zo geschieden het. Toen dacht ik nog: lijkt mij een leuke baan. Nu, 2 jaar verder, weet ik dat het niet slechts een baan is. Het moment dat ik koos om mijzelf bij Lief Leven te voegen veranderen alles.. Die reis wil ik met jullie delen.

  Ik werd weer wie ik was

  Mijn reis begon door het schrijven van de teksten op social media voor jullie. Nanne schrijft nog steeds alle gedichten en opeens werd ik dagelijks met deze onderwerpen geconfronteerd. Ik zocht ervaringen bij de gedichten om met jullie te delen en toen dacht ik... "maar dat heb ik ook, en dat ook, mmm dat ook, kan dit dan anders? Is dit niet 'gewoon het leven?' Mijn reis ging verder en misschien heb je het wel meegekregen: ik vond mijzelf terug. Ik kom uit een omgeving die hard is, thuis zijn we plat gezegd recht voor z'n raap. Als kind was (en ben) ik altijd al iemand geweest die snel moest huilen, het verdriet van anderen meenam en met alles wat negatief was kon zitten. Ik kon er slecht overpraten en kreeg als snel de stempel 'zwakkeling.' Het meest ongevraagde advies dat ik ontving was: "word eens harder, zo ben je niet klaar voor de wereld." En zo geschiedde het... ik werd hard, negeerde mijzelf (en mijn gevoel) volledig en ging dagelijks over mijn grenzen. Je kan best zeggen dat ik onaardig was geworden door een ontevredenheid in mijzelf die ik, uiteraard, buiten mijzelf zocht. Niet voor iedereen hoor, ik kon heel goed een aardig masker opzetten op mijn werk of tijdens verjaardagen. Maar zat je in mijn cirkel? Dan wist je hoe ik uit de hoek kon komen. 

  Lief Leven was het warme bad, de familie, die ik altijd al nodig had. Zonder dat ik het wist. Nanne en Julie (we waren toen nog maar met zijn drietjes) zagen mij voor wie ik was. Door de teksten leerde ik dat huilen en kwetsbaar zijn een prachtige eigenschap is en allesbehalve zwak. Nu ik weer deze kant van mijzelf ontdekt heb vinden mijn vrienden mij zoveel redelijker, niet meer moeilijk en vooral de rust zelf. Die heb ik weer gevonden in mijzelf. Mijn familie blijft de zachte kant van mij lastig vinden, net zoals ik hun harde kant, maar door er anders mee om te gaan, ik zeg tegen mijzelf dat het ook prima is hoe zij reageren en die twee naast elkaar kunnen bestaan, gaat het goed. De dynamiek is gezond en met deze combinatie tussen persoonlijkheden is het in elk geval nooit saai.

   

  Mijn stem mag ik laten horen

  De corporate wereld waar ik in werkten was geen gezonde cultuur. Het was een haantjes-cultuur waar je je continue moest bewijzen en klein werd gehouden. Dit deden ze door alles wat je doet te checken en verbeteren. Het was nooit goed genoeg. En juist dat gevoel.. dat kennen we al zolang.. Ik voelde mij niet goed genoeg, ging mijn mening inslikken en mijn ideeën durfde ik niet meer te delen (dom van ze!). Maar op het moment dat jij kiest om iemands werk, wat misschien niet perfect is maar wel goed, te accepteren en alleen te focussen op datgeen wat goed is, gaat diegene stralen. Dus aan iedereen die een team of persoon aanstuurt: zet diegene op een podium. We reageren vaak vanuit angst: als ik nu geen feedback geef zal diegene het in de toekomst nooit goed doen. Dat is dus niet zo! Iedereen werkt anders, daar ben ik het mee eens. Maar met iedereen in mijn team heb ik gezien wat een boost aan complimenten doet, ze gaan stralen. Hun werk wordt beter en geloof het of niet.. de leerpunten (vermijd het woord 'fout') lossen zich vanzelf op. De juiste bedrijfscultuur geeft jou dit gevoel. Heb jij het idee dat je niet goed genoeg bent, of juist niet genoeg kan/mag doen voor het bedrijf? Dat zijn signalen van een ongezonde bedrijfscultuur. Je kan nu twee dingen doen: je gaat staan en jezelf hard maken voor de bedrijfscultuur waarbij je elkaar op het podium zet of... je kijkt of je elders wel kan groeien en stralen door je team en de cultuur. Ik wist zelf niet eens dat je ook zo met elkaar kon werken, neem het dus van mij aan: niemand, echt niemand, wat diegene's functie ook is: heeft het recht jou klein te houden.

   

  Ook naar binnen kijken en mijn liefde voor spiritualiteit

  Voordat ik bij Lief Leven aan de slag ging had ik nog nooit gemediteerd, ik deed wel eens een yogalesje maar alleen omdat ik dacht dat ik zo een mooi strak lijf kreeg. Alles ging om de buitenwereld. Dat het ondertussen helemaal niet goed ging met mijn binnenwereld (ik kampte met veel paniekaanvallen, dat lees je hier) wuifde ik weg. Alles ging om hoe ik eruit zag en wat ik meemaakte, daar zat mijn geluk en rust vast verborgen. Nou, echt niet dus. Lief Leven spiegelde mij, soms keihard, deed ze niet expres hoor, maar dagelijks schrijven en geconfronteerd worden met onderwerpen waar je zelf tegen aanloopt is intens, maar zo waardevol. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben: tevreden. En dat is het mooiste wat je ooit behalen zal, nu is de kunst om dit vast te houden. Het is een levenslang proces en de mooiste reis. Dat ik mijn rust ging vinden via spiritualiteit had ik nooit gedacht. In mijn hoofd zag ik bij spiritualiteit enkel zweverige types die zonder eten konden leven en uren mediteren. Door Lief Leven werd ook dit beeld vervangen, sterker nog inmiddels ben ik een kleine expert in edelstenen en geef ik regelmatig samen met Nanne online meditaties. Wat kan een persoon toch groeien.. Het voelt alsof ik echt op mijn levenspad zit.

   

  Je levenspad

  Die laatste zin, op mijn levenspad zitten. Dat voelt nu zo en toen bedacht ik mij, misschien wil jij ook wel weten hoe dit voelt of hoe je juist op je levenspad kan komen. Zoals je in mijn verhaal leest kwam het eigenlijk allemaal vanzelf op het moment dat ik koos: dit is hoe ik het niet wil. Je hoeft nog niet te weten hoe je het wel wil. Zolang jij keuzes uit liefde voor jezelf blijft maken en op het moment dat iets niet goed voelt voor jezelf kiest, blijft vanzelf datgene over wat wel goed voelt, je levenspad. Wil je hier nog meer over leren? Dan ga ik je alvast wat verklappen. Naast de berichten op social media plaatsen (doen we inmiddels nu met een team) doe ik ook nog veel andere dingen voor jullie. Op dit moment ben ik bezig met ons geheime project: De Lief Leven Club. Dit wordt het warme bad, de familie die je altijd al nodig had. Waar ik je hierboven over vertelde. Dat gevoel wat ik kreeg door bij Lief Leven te gaan werken gun ik anderen ook. Nu hebben we helaas geen 300.000 vacatures openstaan (ooit, groot domen!), daarom hebben we de Lief Leven Club bedacht. Het wordt een veilige plek waar we iedere maand op een thema gaan focussen, gevuld met podcasten, meditaties, online workshops, maandopdrachten en vooral een warm bad waar je veilig bent en gewoon jij mag zijn. Gevuld met levenslessen die je altijd al nodig had.

   

  Ik ga weer verder met een liefdesbrief, berichten voor social en jullie vragen beantwoorden. Wil jij nog graag iets weten? Laat je reactie onderaan deze pagina achter. Ik ben ook erg benieuwd wat Lief Leven voor jou betekent. Heb jij al een Lief Leven reis meegemaakt? Daarvoor hoef je hier echt niet te werken hoor. Bij mij ging het gewoon wat anders.

   

  Liefs,

  Sharon

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »