Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Sharon van Bekkum Marks - Donderdag 19 April 2021

    Moederdag ideeën: de liefste cadeaus voor haar

    Prachtmens, wat leuk dat je op deze pagina komt op zoek naar een lief cadeau voor je moeder. Het blijft soms echt een uitdaging, hoe verras je haar nu weer? Wij vinden dat wat je ook geeft op moederdag, zolang het vanuit liefde is, zit je altijd goed. In dit overzicht vind je onze leukste (en liefste) Moederdag ideeën. Laat ook vooral jouw leukste tips weten in de reacties.

     

    Moederdag ideeën #1: een liefdevol gedicht

    Je probeert haar al jaren duidelijk te maken hoeveel ze voor je betekent. Vroeger begrepen jullie elkaar misschien niet altijd, misschien nu ook nog wel eens niet maar in de basis weet je: zij is de vrouw die jou gemaakt heef tot wie je bent. En precies dat gevoel, dat wil je omschrijven en cadeau doen op Moederdag. Maar, hoe? Ik hoor je denken: "een gevoel kan je niet cadeau doen." Maar een cadeau is juist één en al gevoel. Dat gevoel, die liefde, wat voor jou 'mama' maakt dat als cadeau geven, dat kan je als je het mij vraagt prachtig omschrijven in een gedicht. Met Lief Leven doen we niet anders, gevoel en emotie omschrijven in een gedicht. Op ons Instagram account zie je de gedichten die wij schrijven. Wil jij ook zo'n prachtig gedicht voor mama schrijven? We delen met je een handig stappenplan:

    1. Steekwoorden: schrijf woorden op die je doen denken aan je moeder

    2. Zoek woorden op die rijmen op deze woorden, waar kan je een logische zin van maken?

    3. Kies de structuur van je gedicht: wil je dat iedere zin rijmt? Om de zin? Of wil je helemaal geen rijm? Je kan bij een kort gedicht ook alleen de laatste 2 zinnen laten rijmen voor een gedicht gevoel.

    Vind je het lastig om een gedicht te schrijven en jouw gevoel over te brengen? Nanne (oprichtster Lief Leven) schrijft met liefde een persoonlijk gedicht voor jouw moeder. Je kan dit product online bestellen en vervolgens gaat Nanne aan de slag. Je vindt hier meer informatie voor een gedicht op maat.

    Moederdag ideeën #2: Een herinneringsboekje maken

    Weet jij nog wat je vorige week gegeten hebt? Jammer he, dat we onmogelijk alles kunnen onthouden. Al is dat soms ook weer heel fijn (iets met loslaten ;)) Nu onthoud je eten wel wat lastiger dan grote herinneringen, maar grote kans dat jij weer andere delen van je verleden met mama onthouden hebt dan zij. Een leuk Moederdag idee is een herinneringsboekje maken. Kies een leuk schrift of boek, zoals ons notitieboek met 'Klein Geluk' (leuke toepasselijke tekst want herinneringen zijn klein geluk) plak hier foto's in en omschrijf wat dat moment met je deed. Bij het geven bekijken jullie samen de herinneringen, misschien komt er zelfs een klein traantje van geluk. Liefde verpakt in herinneringen. 

    Moederdag ideeën #3: Een sieraad om altijd bij haar te dragen

    Ben je iets minder van de doe-het-zelf projecten? Een liefdevol cadeau hoef je echt niet zelf te maken. Een cadeau wat bij haar past en door jou is uitgekozen, dat is in de basis al één en al liefde. En sieraden, die passen ook echt tussen deze Moederdag ideeën. Wij bieden verschillende sieraden aan met een liefdevolle tekst, als er geen tekst op het sieraad zelf staat dan zit er een A7 kaartje met gedicht bij. Zo geef je altijd iets vol betekenis. Een Moederdag bestseller is de 'ik lief je' ketting of armband 'maatje voor het leven.' Maar ook als mama juist wat extra kracht nodig heeft hebben wij een passend sieraad de armband 'met volle angst vooruit.' Eigenlijk is er voor elke moeder wel een mooi sieraad. Nu rust alleen nog de vraag: draagt mama goud of zilver? Tip: als je het niet weet, probeer op een foto te achterhalen welk kleur zij het meeste draagt.

     

    Moederdag ideeën #4: Een edelsteen die bij haar past, persoonlijk en uniek

    Misschien niet het meest voor de hand liggende Moederdag cadeau idee, maar een edelsteen is zó bijzonder om te geven. Vooral het proces wat er vooraf gaande is. Je zoekt op basis van wie jouw moeder is een edelsteen die bij haar past. Is zijn zorgzaam en deelt ze haar liefde met de hele wereld? Dan mag ze dat gaan terug ontvangen, de steen van de liefde is de Rozenkwarts. Of, kan jouw moeder wel wat extra ontspanning gebruiken met haar drukke leven? Dan is een speciale edelsteen (of set) met kalmerende eigenschappen iets voor haar. Zoals je leest kan je het verhaal achter de edelsteen er prachtig bij vertellen. En mocht je edelstenen maar onzin vinden, onthoud dan: het placebo-effect kan er zijn maar er is ook een onderzoek waarbij planten positief reageerden op edelstenen. En als je dan nog niet in de helende krachten gelooft, dan zijn ze ook gewoon prachtig als decoratie.

    Moederdag ideeën #5: Een handgeschreven kaartje

    Dit is wel één van mijn favoriete Moederdag ideeën: een handgeschreven kaartje. Eerst kies je deze online (of in de winkel, dat kan bij ons op afspraak) uit en vervolgens vul je deze met lieve woorden. Een simpele zin met: 'ik denk aan je' heeft al zo'n krachtige betekenis. Vervolgens doe je deze op de post en: voila. Je maakt mama haar dag. Wij hebben een selectie wenskaarten speciaal voor mama, hopelijk zit er wat leuks tussen.

     

    Moederdag ideeën #6: Gratis en voor niets: een wandeling

    Toegegeven, in de Corona tijd is dit wat minder voor de hand liggend, maar met wat afstand en een mooi gebied in de buurt kunnen jullie heerlijk bewegen (gezond) en kletsen. Je neemt wat zelf gemaakte lunch mee, koffie of thee in een beker (wij hebben een leuke ;)) en genieten maar. Je maakt geheid haar dag door enkel je tijd te schenken. En is dat niet het mooiste wat er is?

     

    Moederdag ideeën zat, en ik geloof ook voor ieders budget. Wil je haar een cadeau op onze website aanschaffen maar past dit niet binnen jouw budget? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang €5 korting bij besteding van €25 euro. Mocht je hier al gebruik van hebben gemaakt, stuur ons dan een email op [email protected] en dan kijken we met je mee naar wat er mogelijk is. Samen maken we het verschil.

     

    Wat ga jij dit jaar met Moederdag doen en/of geven?

    Blog

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »