Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 20 Mei 2020

  Morning Magic.

  De morgenstond heeft goud in de mond zoals ze in het Nederlands zeggen. Om je de hele dag beter te gaan voelen, ligt het goud in de ochtend. Dit is hét moment om even met jezelf te verbinden. Om je dromen even een plek te geven. Om je adem naar je buik te voelen stromen of om simpelweg even met jezelf af te stemmen wat jij uit deze dag wilt halen. Wij hebben onze gouden tips op een rijtje gezet voor jullie.

  Het recept voor een fijne, stralende dag! Ook als het regent.

  1. Je wekker eerder zetten dan wat nodig is.

  Doordat je je niet hoeft te haasten, maar even kan beginnen met een moment voor jezelf, verandert de flow van je hele dag. En als je vindt dat je dan te weinig slaap krijgt: ga eerder naar bed. Ook, of juist, als je kinderen hebt. De meest succesvolle mensen op aarde zweren bij deze methode. Het maakt het verschil tussen leven en geleefd worden. Pak een moment om even met jezelf te verbinden.

  2. Begin met een glas lauw water.

  Je systeem kan dan rustig op gang komen en aangezien je de acht uur daarvoor niet hebt gedronken en je systeem zich goed heeft kunnen reinigen, heeft het nu weer behoefte aan vocht. Met koffie beginnen is meestal geen goed idee, al zal dit voor veel mensen onderdeel van hun routine zijn.

  Geef je lichaam tijd om rustig op te starten. Door de cafeïne in de koffie krijgt je lichaam het signaal dat het in de zesde versnelling moet, terwijl de ochtend juist bedoelt is om nog even in rust te bedenken wat je intentie is voor die dag, waardoor je jouw prioriteiten goed kunt stellen.

  TIP! Zet de avond ervoor een glas verse gember met heet water klaar, dan heb je de volgende dag een perfecte start. Een kick-start, maar dan zonder cafeïne.

  3. Geen telefoon!

  Dit is echt cruciaal en eigenlijk zo simpel! Het verbetert je slaap en brengt je niet in de verleiding om bij het openen van je ogen direct je berichtjes te chekcen. Het werkt goed om je telefoon op vliegtuigmodus te zetten en in een andere ruimte te leggen. Dat je je wekker erop hebt staan is geen excuus, voor een €1 heb je al een nieuwe wekker.

  4. Een Wake-Up light.

  Over wekkers gesproken. Onze natuurlijke ritme liep ooit parallel met het ritme van de zon. Zodra de zon onderging, gingen wij slapen en zodra deze weer opkwam kwamen wij heel geleidelijk weer uit de veren. Omdat het in de winter pas laat licht wordt, zijn deze ochtenden vaak extra zwaar. Met een Wake-Up light heb je de ervaring van de opgaande zon en kun je rustig wakker worden met dit licht en het geluid van vogels. Het kost een paar centen, maar het is de euro’s waard. Voor rond de €50 kun je een exemplaar in jouw kamer hebben.

  5. Bereid je ochtend voor.

  Voorbereiding is het halve werk zeggen ze en daar zijn wij het roerend mee eens. Bezorg jezelf zo weinig mogelijk stress in de ochtend door je kleding de avond ervoor klaar te leggen, door de tafel alvast te dekken en je lunch al klaar te zetten. Het geeft je de rust en ruimte voor een moment voor jezelf. En dat moment draag je de rest van de dag, in alles wat je doet, met je mee en heeft effect op alles dat je verder doet.

  Let op: mensen gaan je waarschijnlijk vragen wat er in vredesnaam met je aan de hand is als je dit dagelijks toepast omdat je rust en ruimte uitstraalt en je veel meer gedaan krijgt.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »