Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Sharon van Bekkum Marks - Dinsdag 17 Januari 2023

  Spiritueel ontwaken: ben jij in het proces? De tekenen!

  Verschillende theorieën hangen achter de betekenis spiritueel ontwakenCompact uitgelegd is dit het proces waarbij je je bewuster wordt van je ware zelf en de wereld om je heen. Je begint vanuit een dieper begrip voor de werkelijkheid te leven.

   

  De tekenen van spiritueel ontwaken

  Spiritueel ontwaken is een uniek en eigen proces. Iets wat je niet kan afdwingen, je kan enkel de deur openzetten voor wat kan. De tekenen van spiritueel ontwaken voelen daarom voor iedereen anders. In de beginfase van dit proces zijn er kenmerken die bij veel mensen overeenkomen.

   

  Een groeiend gevoel van innerlijke rust & vrede tijdens spiritueel ontwaken

  Eén van de belangrijkste aspecten van spiritueel ontwaken is het verminderen van de invloed van de ego. Onze ego's zijn vaak gericht op het verkrijgen van externe vervulling en waardering, maar dit kan vaak leiden tot een gevoel van ontevredenheid en angst. Door de invloed van het ego te verminderen, kun je je richten op wat er echt belangrijk is in het leven en kan er innerlijke rust ontstaan. De eerste stap in spiritueel ontwaken is het herkennen van je ego. In het boek Licht Leven leer je hier meer over.

   

  Spiritueel ontwaken kan ook leiden tot een grotere acceptatie van wat er gebeurt in ons leven. In plaats van tegen veranderingen te vechten, kun je leren om ze te accepteren en ermee om te gaan. Je kan hierdoor een grotere innerlijke rust en een gevoel van vrede ervaren, aangezien je niet langer wordt gedreven door angst en onzekerheid.

   

  Een grotere verbinding met het universum tijdens spiritueel ontwaken

  Een andere belangrijke factor in spiritueel ontwaken is het verkrijgen van een dieper begrip van onze verbinding met alles om ons heen. Fijne tools die je hierbij kunnen helpen zijn meditatie, yoga, of de natuur. Door deze verbinding te voelen, kun je je gevoel van afzondering van het geheel overwinnen en een dieper gevoel van vrede en vervulling ervaren. De affirmatie ook wij zijn natuur past hier bij. Een belangrijk teken voor deze fase is dat je meer aanwezig bent in de natuur en hier ook meer van kan genieten.

   

  Veranderende perceptie van tijd & ruimte tijdens spiritueel ontwaken

  De perceptie van tijd en ruimte kan sterk veranderen tijdens spiritueel ontwaken. Veel mensen beschrijven dit als een gevoel van verruiming of oneindigheid, alsof de tijd en ruimte waarin zij leven zijn uitgebreid of veranderd. Dit kan een gevoel van verwondering en vervulling geven, maar ook soms onzekerheid of angst. Tekenen die bij deze fase horen zijn meer waardering voor de natuur en een groter begrip voor mensen en andere culturen. Het voelt alsof alles oké is en de dingen waar je je eerst druk om kon maken niet meer reëel zijn. Dit kan angsten en onzekerheid ook verminderen.

   

  Een andere manier waarop de perceptie van tijd en ruimte verandert tijdens spiritueel ontwaken, is door een grotere bewustzijn van het moment. Veel mensen beschrijven een gevoel van meer aanwezigheid in het hier en nu, en minder afleiding door gedachten over het verleden of de toekomst. Dit kan leiden tot een groter gevoel van rust en innerlijke vrede, en een groter vermogen om te genieten van de kleine dingen in het leven.

   

  Verhoogd gevoel van intuïtie & helderheid door spiritueel ontwaken

  Je intuïtie is het vermogen om iets te weten zonder dat je zintuigen dit waarnemen. Een innerlijke stem die ons waarschuwt voor gevaren, ons inspireert tot creativiteit en ons helpt bij het maken van beslissingen. Tijdens het spirituele ontwaken wordt de intuïtie versterkt, waardoor je je bewust wordt van je innerlijke wijsheid en de connectie met het universum. Dit wil nog niet zeggen dat je hier ook al naar durft te luisteren. Het ego kan hier nog voor blokkades zorgen.

   

  Volg je eigen spiritueel pad

  Spiritueel ontwaken is een continue proces en iedereen volgt die pad op haar of zijn manier en tempo. Vergelijk je zelf niet met anderen en maak keuzes die jou dienen. 

   

  Wij zouden het leuk vinden als je in de reacties laat weten of jij je spiritueel ontwaakt voelt, en hoe dit proces voor jou begon. En onthoud: de reis is de bestemming.

   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »