Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Mirthe Lansink Rotgerink - Vrijdag 21 Mei 2021

  Thuiswerk tips

  Afgelopen jaar hebben we allemaal vast wel te maken gehad met thuiswerken. Of voor de jongeren lezers natuurlijk thuis school volgen. Dat werken vanuit huis heeft zo zijn voordelen en nadelen. Sommigen zullen het super fijn vinden en anderen missen onwijs het werken op locatie. Voor nu kunnen we samen het beste ervan maken. Om het thuiswerken zo fijn mogelijk te laten zijn, ga ik jullie wat fijne tips geven. Het begint met een positief gevoel om zo deze gekke situatie goed door te komen. 

   

   

  Houd je reguliere ochtendroutine aan 

   

  Je hebt er misschien geen zin in, maar je ochtend routine aanhouden helpt echt. Houdt de routine aan die je voor corona altijd had. Mentaal blijf je dan ook het meest stabiel. Zo hou je de gekke situatie zo normaal mogelijk. Je hebt misschien snel de neiging om in je pyjama te blijven de hele dag. Het zit lekker en niemand die je ziet. Toch helpt normale kleding aandoen om de dag effectiever door te komen. Probeer ook je reguliere werktijden aan te houden op werkdagen. Zo blijft je ritme het beste en zal je beter en effectiever te werk gaan. Voor de make-up liefhebbers: make-up opdoen in de ochtend is ook een goede en effectieve tip. Je voelt je wakker en fris om de dag te starten. 

   

   

  Creëer je eigen werkplek

  Thuis is een plek van rust en ontspanning. Dat je hier ook moet werken kan deze balans snel verstoren. Het creëren van een werkplek kan hierbij goed helpen. Je maakt dan onderscheid tussen de plek waar je werkt en de plek waar je ontspant binnen het huis. Een aparte ruimte is hier het allerbeste voor, maar niet iedereen heeft die mogelijkheid natuurlijk. Pak dan bijvoorbeeld een plek aan de eettafel. Vermijd je bed of bank, hoe aantrekkelijk het ook is. Je lichaam denkt dan dat die mag en kan ontspannen en rusten, terwijl je nog aan het werk bent. Zet wat spullen om je heen die je ook op kantoor had staan, al staat het er alleen ter decoratie. De plek zal dan sneller echt als een werkplek voelen. 

   

   

  Moment voor jezelf

  Maak regelmatig tijd vrij om even een moment voor jezelf te nemen. Een moment om even op adem te komen. Doordat je in je eentje op één plek aan het werk bent heb je de neiging om 8 uur lang achter elkaar te werken. Terwijl normaal maak je tussendoor ook praatjes en ga je even koffie drinken. Je zal nooit 100% van de tijd efficiënt werken, dus thuis ook niet. Je kan bijvoorbeeld de wekker gebruiken. Dan weet je zeker dat je af en toe een pauze neemt. Maak dan even een korte wandeling, pak wat te drinken of lees even een tijdschrift. Probeer je telefoon dan te ontwijken, je kijkt al de hele dag naar een scherm namelijk. Dit kan je ogen erg vermoeid maken gedurende de dag. 

   

   

  Maak het zo gezellig mogelijk 

  Dit is voor mij de beste en favoriete thuiswerk tip: maak je werkruimte gezellig. Dit is één van de voordelen aan thuiswerken. Je kan de ruimte indelen zoals jij dat wilt. In plaats van een saai kantoor heb je dan een gezellige werkruimte. Koop bijvoorbeeld een leuke kaars of kandelaar. Haal ook wat planten voor in de ruimte, deze zorgen namelijk voor zuurstof. En het staat ook nog eens heel gezellig en vrolijk. Hoe positiever je te werk gaat, hoe leuker thuis werken wordt. Je kan met de meest simpele spullen leuk decoreren zoals met posters, foto's, kleedjes, kussentjes etc. Genoeg om een heerlijke en gezellig ruimte te creëren. 

   

   

  Maak er een gezellige avond van

  Vergeet niet te genieten van de avond als die is aangebroken. Soms loopt de werkdag zo onopvallend over in de avond, dat je vergeet even helemaal vrij te zijn. Je blijft nog veel denken aan je werk, omdat alles in één ruimte gebeurt. Probeer dan bewust een gezellige avond te maken. Kook je favoriete gerecht, drink het lekkerste drankje en kijk je ultieme serie of film. Steek de kaarsjes aan, pak een dekentje en maak het jezelf comfortabel. Het helpt mij om ultiem te genieten door af en toe bewust stil te staan bij hoe fijn ik de avond vind. Dan kijk ik even om mij heen en denk even na over hoe fijn ik het vind. Klinkt misschien een beetje gek, maar zo sta je er wel even bij stil. Anders vliegt de avond zo weer voorbij.

   

  Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren om de thuiswerk dagen een stuk leuker en fijner te maken. Het is niet gek als je er af en toe doorheen zit. Dit hoef je niet te negeren en accepteer je gevoel op dat moment. Vraag aan jezelf hoe je hierbij kan helpen of wat je kan doen. Luister vooral goed naar je gevoel, zo maak je de thuiswerk periode het aller beste. Heb jij nog tips die niet mogen missen in dit rijtje? Laat ze vooral hieronder weten! Zo helpen we elkaar samen positief te blijven.  

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »