Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 21 Mei 2020

  Verbinding met jezelf, wat is dat nou eigenlijk? We zijn er steeds meer mee bezig maar …

  Verbinding met jezelf, wat is dat nou eigenlijk? We zijn er steeds meer mee bezig maar het blijft voor velen maar een vaag verhaal. 

  Echte verbinding met jezelf kan je zoveel moois brengen. Want als jij weet wie je echt bent en van je imperfecties kan houden ervaar je zielsgeluk en trek je ook meer mooie mensen, kansen en situaties aan. Verbinding met jezelf is zo belangrijk maar we vergeten onszelf vaak op de eerste plaats te zetten omdat we onszelf vaak niet belangrijk genoeg vinden. Ik heb mezelf heel veel gehaat en ben vaak de ruzie met mezelf aangegaan maar geloof mij, deze strijd verlies je als je hier niet bij stilstaat. 

  Ik ga je 6 tips geven om meer verbinding met jezelf te creëren in de hoop dat jij op een prachtige manier naar jezelf kan kijken.

  Schrijf eens een brief aan jezelf

  Dit kan een motivatie brief zijn of een brief waarin je schrijft waarom jij jezelf het geluk gunt. Hieronder mijn brief aan mezelf en aan jou:

  Ik geloof in mij. 
  Ik hou van mij.
  Ik denk aan mijzelf.
  Ik doe het zelf maar hulp vragen mag.
  Ik ben niet alleen en niet de enige.
  Ik geniet van de kleine dingen.
  Aan alles komt een einde dus ik maak me geen zorgen.
  Ik begin mijn dag positief en maak mijn hoofd leeg als dat nodig is.
  Ik gun mijzelf rust en geluk.
  Ik geloof dat ik leuk ben en ik voel het.
  Ik weet dat ik genoeg ben en op niemand hoef te lijken.
  Ik accepteer mezelf want ik ben prachtig, echt.

  Ga alleen op avontuur

  We willen het liefst dingen samen met anderen doen omdat we alleen ergens naar toe gaan al snel als ongemakkelijk ervaren. Maar ga eens alleen naar het bos, raak de weg eens kwijt. Ga eens alleen lunchen en merk op wat er in je omgaat. 

  Wees dankbaar voor je fouten

  Iedereen maakt fouten en dat is oké. Wees eens dankbaar voor alle lessen die je eruit hebt gehaald. Wat heb je ervan geleerd? Waarom is dit gebeurt, wat was de boodschap erachter? Dit kun je bijvoorbeeld opschrijven in een dankbaarheidsboekje. Als je dit allemaal gaat erkennen weet je welke les deze fout jou heeft willen brengen. Zodra je dit weet kun je liefhebben en op deze manier dichterbij jezelf komen want kijk eens waar je nu staat. Je verdient het om trots op jezelf te zijn.

  Omarm je imperfecties

  Het blijft een moeilijk en levenslang proces maar kijk elke dag eens naar jezelf en zeg ‘ik ben prachtig’. Het kan ongemakkelijk aanvoelen maar je verdient het om jezelf prachtig te vinden. Ik geloof dat iedereen iets heeft gekregen waar hij/zij niet blij mee is of zelfs lelijk vindt aan zichzelf maar dat we dit hebben gekregen om te omarmen, dit is zo’n mooie uitdaging van het leven. Ga dit proces aan het geeft je zoveel kracht.  

  Wees eens stil

  Deze is zo belangrijk. Stilte is alles, hier liggen de antwoorden. Hoe vaker jij stil bent hoe meer richting je krijgt. De antwoorden liggen hierin verstopt. Daarnaast zorgt stilte voor rust en ook dit is erg belangrijk. Mediteren kan je helpen om zo de rust in jezelf te vinden.

  Leer jezelf kennen

  Heb jij jezelf ooit afgevraagd waar je van houdt, waar je goed in bent, waarom mensen bij jou in de buurt willen zijn, waarom sommige dingen je wel lukken en sommige niet, in welke situaties je beter weg kan gaan dan blijven tegen je zin in, waarom je bij sommige mensen niet tot je recht komt en wat jouw missie is? Het is zo leuk om dit te gaan ontdekken. Zulke vragen kun je gewoon op internet opzoeken, zelf verzinnen of invulboekjes aanschaffen. 

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »