Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jenthe - Maandag 21 December 2023

  Volle maan in Kreeft 27 December 2023

  Volle maan in Kreeft

   
  Op 27 december - de dag na kerst - staat de volle maan in het huiselijke teken Kreeft. Deze volle maan vraagt je te verzachten, terwijl de zon juist in het gedreven, hardwerkende teken Steenbok staat. Dit creëert een spanningsveld wat je, ook tijdens de feestdagen, duidelijk kunt voelen.
   

  De energie van Kreeft

  De Kreeft houdt ervan om zich terug te trekken. Het hoeft allemaal niet groots en meeslepend. Deze energie kan ervoor zorgen dat je deze tijd extra geniet van samenzijn met dierbaren, maar ook dat je misschien soms wat weerstand voelt om de deur uit te gaan. “Thuis” is namelijk een belangrijk thema voor de Kreeft. Dit teken zoekt graag plekken op waar hij zich veilig voelt - waar het bekend en vertrouwd is. De energie van deze volle maan nodigt je uit om te onderzoeken waar jij je thuis voelt. Na te gaan waar of bij wie jij het gevoel hebt helemaal jezelf te kunnen zijn en geen masker op te hoeven zetten. Waar je je volledig geaccepteerd en geliefd voelt. 
   

  De energie van de Steenbok

  De energie van de zon in Steenbok, trekt je juist naar buiten. Het kan zijn dat je een tweestrijd voelt tussen enerzijds de behoefte aan rust, en anderzijds het gevoel iets te moeten bereiken. Het kan helpen om je heel bewust te zijn van wat je motivatie is om iets te doen. Is het vanuit “moeten”? Of vanuit inspiratie en enthousiasme? Probeer, voordat je met je volgende doel aan de slag gaat, eerst stil te staan bij hoe ver je al gekomen bent. Hoe veel je al bereikt hebt. Kun je ergens voelen hoe trots je mag zijn op jezelf? Als je nog steeds enthousiasme voelt om je doel te bereiken: go for it. Maar je hoeft niks te bewijzen. Je mag jezelf rust gunnen en je terugtrekken. Je bent genoeg - je was altijd al genoeg. 
   

  Het spanningsveld

  Door het spanningsveld tussen de energie van de Kreeft en Steenbok, kun je je moe, geprikkeld en emotioneel voelen. Je kunt je zelfs een beetje grieperig voelen. Door de invloed van Saturnus kun je tijdens deze volle maan ook meer bezig zijn met het verleden. Ondanks dat dat misschien iets is waar je niet op zit te wachten, kunnen deze terugblikken een hele positieve uitwerking hebben. Zo kunnen er mooie, diepgaande gesprekken ontstaan waarin je je kunt uitspreken. Het is een kans om oude pijn te helen. Gebruik de energie van de Steenbok maar om het aan te gaan, en de energie van de Kreeft om te blijven verzachten naar jezelf.
   

  4 tips om dichtbij jezelf te blijven

  Wanneer trek je je nou juist terug, en wanneer mag je doelen najagen? En wat doe je als je de behoefte hebt om thuis te zijn, terwijl de situatie van je vraagt om de deur uit te gaan? De volgende tips kunnen je helpen om dichtbij jezelf te blijven en te navigeren door de tegenstrijdige energieën van de volle maan in Kreeft en zon in Steenbok.
   

  Reflectievragen

  • Wanneer voel ik me thuis? En welke plek in mijn lichaam voelt het meest als thuis?
  • Wat heb ik afgelopen jaar allemaal gedaan, waarvan ik daarvoor had gedacht dat ik het niet kon?
  • Als al ontzettend trots zou zijn op mezelf, wat zouden dan mijn doelen zijn?
  • Wat uit het verleden vraagt mijn aandacht? Wat heb ik nodig om te helen?
  • Wat zou liefde doen?
   

  Volle maan set

  Ons Volle Maan Edelstenen-setje is met zorg samengesteld met stenen die je kunnen ondersteunen tijdens de energie van de volle maan. De set bevordert emotioneel evenwicht, heling op fysiek, mentaal en emotioneel niveau, en brengt energie en vitaliteit. De set bestaat uit de Maansteen, Bergkristal, en Citrien (verhit), een kaartje met een gedichtje en de werking van de stenen, met een katoenen zakje en een doosje. Een te leuk cadeautje voor jezelf of voor iemand die je lief hebt.
   

  Meditatie

  Je hoeft geen uren op een kussentje te zitten en nergens aan te denken. Meditatie kan simpel zijn. En zo krachtig. Het is een fijne tool om bij jezelf in te checken en aan te voelen wat je écht nodig hebt. Deze meditatie helpt je om jezelf echt te zien en te accepteren. Een beetje thuis vinden in jezelf. 
   

  Rozenkwarts

  Rozenkwarts is een edelsteen die staat voor (zelf)liefde en compassie. De edelsteen bevordert relaties met jezelf en anderen en helpt je verzachten. Het is dan ook dé perfecte edelsteen om in de buurt te hebben als je voelt dat je iets wilt helen. De steen stimuleert je in een gevoel van compassie en empathie voor anderen en jezelf. Je kan deze steen goed toepassen in uitdagende situaties met betrekking tot relaties. Dankzij deze steen kun je weer met zachte ogen naar jezelf en anderen kijken en worden conflicten sneller opgelost
   
  Bekijk hier onze rozenkwarts favorieten
   

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »