Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Vrijdag 21 Oktober 2022

  Volle maan in Ram (9 Oktober)

  Volle maan in het teken van Ram

  In deze periode worden de dagen korter en de nachten langer. Het wordt kouder buiten en we trekken meer en meer naar binnen. In onze huizen én in onszelf. Het is niet voor niets dat de oogstmaan in oktober staat voor een stuk reflectie. We keren in onszelf en kijken terug op de afgelopen periode. Wat ging goed? Wat minder? Wat hebben we behaald? Wat willen we de komende periode nog neerzetten? En belangrijker, wat staat ons hierin in de weg? Tijdens deze volle Oogstmaan in het teken van Ram krijgen we de gelegenheid om hierbij stil te staan en blokkades op te ruimen. De Ram, die altijd weet welke richting ze op wil en daar dan ook recht op af gaat. Of er nou obstakels in de weg liggen of niet, de Ram wijkt niet van haar pad.

   

  Zon in het teken van Weegschaal

  Terwijl de volle maan in het teken van Ram staat, vinden we de zon in Weegschaal. Het teken dat gaat over harmonie, licht, vrede en liefde. Vaak zetten we dat wat licht is maar al te graag in de etalage, maar juist ons donker kan ons helpen groeien en transformeren. Je hoeft niet altijd lief en zorgzaam te zijn, soms mag je ook gewoon ontzettend boos of verdrietig zijn. Laat dit toe. Laat het licht en het donker met elkaar dansen om je verder te brengen in je leven. De weegschaal is een bemiddelaar, Ram gaat overal dwars doorheen. Deze beide energieën zijn nuttig in het leven. Maar op dit moment, mag jij de wilde vrouw in jezelf toestaan om er volledig te zijn. Niet aangepast aan anderen. Niet ingehouden. De meest pure, rauwe versie van jou. Pas als we die versie leren kennen, kunnen we echt gaan helen.

   

  Blokkades wegbranden

  Deze tijd kan veel onzekerheid met zich meebrengen. Veel veranderingen in de wereld om ons heen en ook ons eigen leven. Herfst is een mooie tijd om verandering te omarmen en te gaan zien dat delen van ons soms moeten sterven om weer opnieuw geboren te worden. Zoals de bladeren van de boom. We bevrijden onszelf van oude energie en patronen om ruimte te maken voor nieuwe energie, nieuwe richtingen en avonturen.

  In de nieuwe volle maan meditatie in de Lief Leven Familie doen we een visualisatie waarin je jouw blokkades kan wegbranden met het vuur van de Ram. Als je lid bent van de Lief Leven Familie krijg je voor iedere maand een nieuwe volle maan meditatie met het specifieke thema voor die maand en daarnaast nog twee tot drie maandelijkse themameditaties zoals beter slapen, omgaan met angsten en meer zelfliefde en zelfvertrouwen (€5,95 per maand).

   

  Je creatief uiten

  Dit is ook de uitgelezen tijd om je creatief te uiten. Creatie is als een soort meditatie. Het zorgt voor rust en ruimte in je geest. Je hoeft heus niet de nieuwe Rembrandt te zijn om te creëren. Of het nou een tekening, tekst, lied of wat dan ook is. Zolang jij maar vanuit je authentieke kern deelt. Hier kun je dromen of visies tot uiting brengen, of bepaalde gevoelens of emoties ventileren. En probeer eens wat nieuws uit zoals aquarellen of kleien, misschien vind jij jouw nieuwe passie hier wel in. Ook is dit een geweldige tijd om dingen zelf te gaan maken. Maak je eigen verzorgingsproducten, brouw je eigen kombucha, kweek je eigen kiemen. Hoe meer je zelf kan, hoe meer verbonden je je kan gaan voelen met het leven en hoe minder afhankelijk je bent van alle veranderingen in de wereld om je heen. 

  Vergeet niet je edelstenen in het licht van de volle maan op te laden. Dit is het uitgelezen moment door de zachte energie van de maan. Je kan hiervoor ook een oplaadplankje van seleniet of schelp met Bergkristallen gebruiken om de energie te versterken.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »