Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jenthe - Dinsdag 22 Oktober 2023

  Volle maan in Stier op 28 oktober 2023

  Op 28 oktober om 22.23 staat de volle maan in het aardse teken Stier. Deze volle maan kan voelen als een keerpunt in je leven. Je merkt aan alles dat verandering onvermijdelijk is, maar misschien is het nog moeilijk om je eraan over te geven. Enerzijds duwen je emoties je een richting op, anderzijds heeft je ratio de behoefte om eerst meer zekerheid in te bouwen, dingen op een rijtje te zetten en uit te denken.

  De energie van de Stier

  De Stier is gek op zekerheid. En een stuk minder op verandering. Hij is praktisch, nuchter en staat graag met beide benen op de grond. De Stier zal niet snel onverwachte beslissingen maken en neemt liever de tijd. De volle maan in dit teken kan je aansporen zorgvuldig te werk te gaan. Ook kan deze invloed ervoor zorgen dat je aandacht gaat naar zaken die te maken hebben met zekerheid, zoals je financiële situatie, je werk of relatie.

  Zon in schorpioen

  Tijdens deze volle maan, staat de zon in het mysterieuze en intense teken Schorpioen. Compleet het tegenovergestelde van de nuchtere Stier. De Schorpioen ervaart zijn emoties juist heel intens, wil de diepte in  en heeft een enorme honger voor transformatie. De Schorpioen voelt diep, maar uit zijn emoties niet zo snel. Als hij zich onveilig voelt, zal hij sneller in de verdediging schieten. Mocht je de neiging hebben om van je af te bijten deze dagen, probeer dan zacht voor jezelf te zijn. Onderzoek of er iets is waar je je onveilig over voelt en wat je nodig zou hebben.

  Het spanningsveld

  De nuchtere Stier tegenover de emotionele Schorpioen - dat kan wat interne strijd opleveren. Je kunt merken dat je verstand en emoties tegenover elkaar komen te staan. Gevoelsmatig voelt het misschien juist om een keuze te maken maar als je deze probeert rationeel te onderbouwen, loop je vast. Onthoud goed dat er geen haast is. Je mag de energie van de Stier gebruiken om de tijd te nemen, alles op een rijtje te zetten en je richting pas te bepalen als hij helder en veilig voelt.

  Maansverduistering

  Tussen 20:01 uur en 0:29 uur zal tijdens volle maan op 28 oktober een gedeeltelijke maansverduistering te zien zijn. Doordat de aarde tussen de zon en de maan in staat, valt er minder licht van de zon op de maan. De maansverduistering versterkt de intensiteit die normaal te voelen is rondom de volle maan.

  Reflectie en groei

  Het kernwoord van deze volle maan? Vertrouwen. Ook als het nu even onoverzichtelijk is: het gaat op z’n plek vallen. De ruis gaat verdwijnen en er komt helderheid voor in de plaats.

  In de tussentijd kan het helpen om stil te staan bij de volgende vragen:

  - Wat helpt jou om je veilig te voelen? Wat heb je daarvoor nodig?

  - Wat is dat ene onderwerp wat je uit de weg wilt gaan, maar waar toch steeds je aandacht naar toegetrokken wordt?

  - Op welke vlakken zou je willen transformeren?

  - Wanneer voel je dat je in de verdediging schiet? Kun je ontdekken wat je op dat moment probeert te beschermen?

  De edelsteen voor Stier 

  Rozekwarts is dé edelsteen voor het sterrenbeeld Stier. Rozekwarts is een edelsteen die symbool staat voor liefde, emotioneel evenwicht en zachtheid, en deze eigenschappen passen goed bij de kenmerken van Stier. Stieren worden vaak beschreven als betrouwbaar, geduldig en sensueel, en rozekwarts kan hen helpen deze eigenschappen te versterken.

  Rozekwarts wordt ook geassocieerd met het hartchakra, dat zich in het midden van de borstkas bevindt. Dit chakra staat voor liefde, mededogen en harmonie, en het kan Stieren helpen om meer in contact te komen met hun gevoelens en emotionele behoeften.

  Het dragen van rozekwarts als sieraad, zoals een hanger of armband, kan Stieren helpen om in evenwicht te blijven en liefdevolle energie te bevorderen. Daarnaast kan het plaatsen van rozekwarts in hun leefruimte of slaapkamer een rustgevende en harmonieuze sfeer creëren. Je kan de edelsteen hier vinden

  Onthoud dat edelstenen en astrologie voornamelijk gebaseerd zijn op symboliek en persoonlijke overtuigingen. Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen uniek is, en wat voor de ene Stier werkt, hoeft niet noodzakelijkerwijs voor de andere te gelden. Het is altijd een goed idee om te experimenteren en te ontdekken wat voor jou persoonlijk het beste werkt.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »