Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Jenthe - Zaterdag 21 November 2023

  Volle maan in Tweelingen 27 november 2023

  Op 27 november om 10.16 staat de volle maan in het communicatieve teken Tweelingen. Deze volle maan nodigt je uit om heel eerlijk te zijn, naar jezelf én naar anderen. Wat je voelt, is belangrijk - te belangrijk om niet te delen. Waar het soms moeilijk kan zijn om de juiste woorden te vinden, kan dat tijdens deze volle maan ineens een stuk makkelijker gaan. Benut de energie maar.
   
  Bij het vinden van de juiste woorden kan het zomaar zijn dat je tot waardevolle inzichten komt. Deze volle maan kan er namelijk voor zorgen dat je je meer bewust wordt van waar je gedrag en manier van communiceren vandaan komen. Zo kun je ontdekken dat de manier waarop je iets wilt zeggen, misschien zijn worteltjes heeft in dingen die vroeger gebeurd zijn. Misschien heb je de neiging om dingen te lief te brengen, omdat je niet opnieuw afgewezen wilt worden. Of schiet je juist snel in de verdediging omdat je vroeger al veel onrecht hebt meegemaakt. 
   

  De energie van Tweelingen

  Tweelingen zijn sociaal, communicatief, nieuwsgierig en analytisch. Ze leggen snel verbanden en zijn goede denkers. Tweelingen zijn vaak op zoek naar mentale stimulatie en vinden het fijn om geprikkeld te blijven. Die energie kan ervoor zorgen dat je hoofd tijdens deze volle maan sneller gaat dan normaal. Misschien vind je ineens antwoorden op vragen waar je al langer mee liep. Ook is dit het perfecte moment om gesprekken aan te gaan en open de communiceren over wat je op je hart hebt.
   

  Zon in Boogschutter

  Tijdens deze volle maan, staat de zon in het enthousiaste en eerlijke teken Boogschutter. De Boogschutter verlangt naar diepgang, vrijheid, openheid en het verbreden van zijn horizon. Die open houding zorgt ervoor dat ze veel kennis en wijsheid opdoen. De energie van de Boogschutter kan je wat impulsiever maken. Geef jezelf de tijd om na te denken voordat je ergens in duikt en haal een paar keer diep adem voordat je een gesprek begint.
   

  Het spanningsveld

  De optelsom van de energieke, sociale, en mentaal actieve Tweelingen en de avontuurlijke, enthousiaste, open Boogschutter, kan ervoor zorgen dat je je focus meer naar buiten toe richt dan je normaal gesproken zou doen. Je kunt je overprikkeld of vermoeid voelen. Probeer stil te staan bij je eigen behoeften voordat je ergens “ja” op zegt. Rust nemen, ontspannen en je terugtrekken is net zo waardevol als naar buiten gaan en nieuwe ervaringen opdoen. De grootste groei ligt in het luisteren naar je eigen behoeften.
   

  Reflectie en groei

  Het kernwoord van deze volle maan? Balans. Een balans tussen spreken en reflecteren, een balans tussen naar buiten richten en naar binnen keren. Deze periode kunnen er emoties en “oud zeer” van vroeger naar boven komen. Probeer jezelf ruimte te geven om te voelen wat je nodig hebt, voordat je dóet.
   
  De volgende reflectievragen kunnen hierbij helpen: 
  - Wat wil er gezegd worden? Is er iets wat je al langere tijd op je hart hebt, maar niet hebt durven uitspreken?
  - Als je je niet helemaal veilig voelt in een gesprek, niet gezien voelt, of aangevallen voelt - hoe verandert je toon dan? Wat is jouw “strategie” op zulke momenten? (Bijvoorbeeld: pleasen, terugtrekken, verdedigen, kritiek geven, je afsluiten)
  - Voor welke kwestie zou je een oplossing willen ontvangen? Zet de intentie dat de energie van de analytische Tweelingen je daar deze volle maan bij mag helpen.
  - Kun je ontdekken op welke manieren je afleiding zoekt als er emoties, stress of spanning opkomen?
  - Op welke momenten kun je impulsief zijn?
  - Hoe zou je jezelf een beetje bedenktijd kunnen geven in die momenten?
  - Hoe geeft jouw lichaam aan dat je rust nodig hebt? 
   

  Edelsteen voor Tweelingen 

  Het sterrenbeeld Tweelingen heeft de meeste profijt bij de edelsteen Agaat. Deze edelsteen bevordert stabiliteit, zelfbeheersing en geborgenheid. We bieden een prachtig setje aan met een kaartje en een agaat in de webshop. Deze edelsteen kan je helpen aarden. 

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »