Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne - Dinsdag 15 December 2022

  Volle maan in Tweelingen (8 December 2022)

  Alsof de maand december op zichzelf al niet uitdagend genoeg is, krijgen we deze maand te maken met de volle maan in Tweelingen. Hét teken van de dualiteiten. Dualisme verwijst naar een tweeledigheid: het licht en het donker, zon en maan, dood en leven en ga zo maar door. Deze tegenovergestelde energieën zitten in ons allemaal, maar kunnen je soms flink in de war brengen. In deze blog staan we stil bij manier om met die energie om te gaan en het in te zetten voor je persoonlijke groei.

  Volle maan in Tweelingen

  Tweelingen is een sociaal teken die het liefst de hele dag door met iedereen praat. Het teken uit de dierenriem dat enorm sociaal is en een onstilbaar verlangen heeft naar verandering. Wat deze volle maan ons daarmee biedt is een kans om onze communicatieve vaardigheden in te zetten om te groeien. December is altijd een beladen maand. We kijken terug op het afgelopen jaar en kijken vooruit naar onze intenties voor het nieuwe jaar. Hierbij komen ook vaak allerlei emoties kijken, helemaal als de volle maan onze emoties daarnaast ook nog eens versterkt.

  De zon staat daarnaast in het teken van Boogschutter. Tevens een energiek teken en één die altijd op zoek is naar avontuur. Je begrijpt, met de zon en maan in deze tekens voel je misschien wel dat je barst van de energie. Dat kan positieve of negatieve energie zijn en met beide kunnen we deze maand aan de slag gaan.

  Communiceren kun je leren

  Tweelingen is het teken van de communicatie. Dat is mooi, want veel van ons zijn geen ster in het praten over gevoelens. Vaak houden we in onze communicatie constant rekening met het gevoel van de ander, of vullen we gaten op met gebabbel omdat we bang zijn voor ongemakkelijke stiltes. Ik wil je deze maand uitdagen om juist het ongemak in jezelf op te zoeken. Kun jij jouw waarheid spreken, zelfs als je verwacht dat de ander hier misschien wel niet toejuichend op zal reageren? Kun je stilte de ruimte geven? In jezelf en in de gesprekken met anderen? De uitnodiging is om echt te gaan luisteren, naar jezelf en naar de ander, zonder hier al gelijk een hapklaar antwoord terug te serveren.

  Pas als we de ruimte nemen om echt te luisteren naar onszelf en de ander en vervolgens kunnen delen wat er onder het oppervlak leeft, dan geven we onszelf en anderen ruimte om te groeien. Zelfs als het ongemakkelijke situaties met zich meebrengt.

  Een edelsteen die jou kan ondersteunen in het spreken van jouw waarheid en goed te communiceren is Amazoniet. Deze edelsteen helpt je om jouw vijfde chakra te openen, het centrum van communicatie rondom je keel en je stem te bevrijden.

  Van verleden naar heden  

  Als we naar onszelf of de ander luisteren dan halen we vaak allerlei projecties uit het verleden erbij. Wat als je deze maand, met de energie van deze krachtige volle maan in Tweelingen, je extra bewust bent van de projecties die je meeneemt in de gesprekken met jezelf en anderen. Je mag best terugkijken op afgelopen jaar, maar blijf er niet in hangen. Neem waardevolle lessen mee, wees dankbaar voor wat je hebt mogen ervaren, maar blijf niet hangen in de dramaspiraal van jouw eigen theater. Onthoud, je bent de beschouwer van je eigen leven. Jij bént bewustzijn. Als we die shift weten te maken, komt er nieuwe energie vrij. Ruimte om jouw intenties voor het nieuwe jaar als zaadjes te planten. Het is altijd NU.

  Geduld is een schone zaak

  We leven in een tijd waarin we massaal zoeken naar instant geluk. Als we iets willen dan verwachten we het binnen een dag bij ons op de stoep en op social media zoeken we snelle likes voor ons bestaan. We hebben grootse dromen en je leven lijkt pas mee te tellen als ook jij jouw purpose hebt gevonden. Met de energie van Tweelingen en Boogschutter lopen we het risico om mee te gaan in dit ongeduld, terwijl we volgens mij het tegenovergestelde nodig hebben als wereld en als individu. Vertraag, heb vertrouwen, weet dat het leven vóór jou werkt. Niet alles hoeft vandaag. Het gaat ontstaan. Geloof me maar.

  Dus ondanks de bakken met energie die we van de volle maan in Tweelingen krijgen deze maand, check in bij jezelf en weeg af of het echt nodig is om iets vandaag nog te doen. Een geweldige edelsteen om te hierbij te helpen is Aventurijn. Deze edelsteen brengt rust en helpt je geduldiger te zijn.

  Vergeet niet je edelstenen in het maanlicht te leggen om de stenen op te laden en zelf lekker naar buiten te gaan en, indien mogelijk met de wolken, te staren naar die prachtige maan. 

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »