Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Nanne van der Leer - Woensdag 21 Juni 2021

  Vrouwencirkel: waarom dit voor iedere vrouw een goed idee is.

  Vrouwencirkels werden al eeuwenlang georganiseerd rondom de nieuwe of volle maan. Dit was een moment voor vrouwen om met elkaar te verbinden en zich bewust te worden van hun cyclus. Op één of andere gekke manier zijn wij hier steeds verder vanaf komen te staan. Veel van ons hebben niet eens meer een natuurlijke cyclus, laat staan dat we ons er bewust van zijn. Toch zie je steeds meer vrouwen zich verbinden aan zichzelf, hun cyclus, de maan én elkaar. En dat is goed nieuws.


  Maar wat is een vrouwencirkel nou eigenlijk?

  Een vrouwencirkel is een verbindende bijeenkomst, waarbij een aantal vrouwen (ongeveer 3 tot 8) samenkomen om te delen en helen. Thuis of in een andere fijne ruimte. Vaak zit je letterlijk in een cirkel en creëer je samen een ‘open and sacred space’ waarin iedere vrouw de ruimte krijgt om in veiligheid haar verhaal te delen.

  In het midden van de cirkel maak je gebruikelijk een klein altaar. Een plek met kaarsen, edelstenen, kruiden, bloemen, kaarsen of andere voorwerpen waar jullie je gesterkt door voelen. Ook raden we aan om de ruimte waarin de vrouwencirkel plaatsvindt eerst te reinigen met Palo Santo en Salie. Daarmee zorg je voor een schone, heldere energie, wat belangrijk is voor het proces. 

  De cirkel kent vele vormen en er is eigenlijk geen goed of fout. Door te verbinden met jezelf en elkaar schep je een helende energie, een ruimte waar je veilig kan zijn. Nog steeds zijn er veel vrouwen die elkaar het licht in de ogen niet gunnen, terwijl vrouwelijke energie per definitie verbindend is. En die verbinding is nodig om de relatie met onszelf, elkaar en de aarde te helen.


  Hoe begin je een vrouwencirkel?

  Begin met het delen van jouw intentie met de mensen om je heen. Je voelt snel genoeg aan bij wie het resoneert en bij wie niet. Mocht er in jouw directe kringen niet veel animo zijn, dan kun je het natuurlijk ook op social media delen en als je binnenkort lid wordt van de Lief Leven Club dan kun je vrouwen vinden in jouw regio die ook geïnteresseerd zijn.


  Wat doe je tijdens een vrouwencirkel?

  Voor iedere cirkel is dit anders en het is vooral van belang dat je het verlangen van de groep hierin hoort. Waar hebben zij behoefte aan? Je kan bijvoorbeeld acht minuten spreken, waarbij de rest van de groep liefdevol en aandachtig luistert, en vervolgens mag de groep acht minuten reageren. Het is goed om hier een tijd aan te hangen, want voor je het weet praat je tot diep in de nacht (ook leuk!). Ook kun je samen mediteren, kaarten trekken en intenties zetten. De opties zijn eindeloos en er is geen goed of fout zolang je de intentie en het verlangen van de groep volgt.

   

  Wat heb je aan een vrouwencirkel?

  Een vrouwencirkel bied je de gelegenheid om je volledig kwetsbaar op te stellen. Om op jezelf en anderen te reflecteren en daarvan te leren. De cirkel is gebouwd op liefde, vertrouwen en oordeelloosheid. Het zijn niet per definitie de vrouwen die het meest dichtbij je staan, waardoor je juist ook diepere vragen en twijfels kan delen, omdat er minder direct oordeel op zit. Naast het delen en helen in de cirkel, support je elkaar ook buiten de cirkel. Zo bouw je een netwerk op waar je altijd op kunt bouwen of het nou gaat om persoonlijke of zakelijke onderwerpen.

  Misschien klinkt het nog een beetje onwennig, maar als je eenmaal een cirkel hebt gevonden waar jij je fijn bij voelt dan is dit als een stukje therapie, vriendschap en sisterhood. Je voelt je minder alleen in het dealen met de uitdagingen van het leven en wordt geïnspireerd door hoe de andere vrouwen hiermee omgaan. Zelfs buiten tijden van de vrouwencirkel blijft de energie van de vrouwen om je heen voelbaar. Je voelt je krachtiger en gesteund.

  Wat wil een vrouw nog meer?

  *Er zijn ook mensen en mannen cirkels, wat natuurlijk net zo waardevol is als een vrouwencirkel.

  • Evelien

   Geplaatst op zondag 12 februari 2023 11:49

   De verbinding voelen met elkaar lijkt mij mooi. Vrouwen uit de regio en overal vandaan met elkaar in verbinding brengen. In je eigen tent op mijn camping slapen zodat van ver komen geen probleem is. Ik zie het al voor me. Nu nog in actie komen.

  Toon meer

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »