Contact
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Donderdag 15 Mei 2020

  Welk enneagram type ben jij? Vergroot je zelfkennis

  Ennea-wat?! Enneagram! Het enneagram is dé tool voor zelf-ontdekking. Door meer over jezelf te weten te komen, zul je ook beter begrijpen waarom je vaak op een bepaalde manier reageert, of waarom je je in bepaalde situaties niet op je gemak voelt, of juist wel!

  Ik hoor je al denken: “ik doe niet aan persoonlijkheidstesten, want ik wil niet in een hokje geplaatst worden.’.Dat klinkt logisch, je wilt vrij zijn, je eigen individu, en dat ben je ook!

  Door je enneagram type te weten ga je op een journey of self-discovery. Het haalt je dus juist uit dat hokje, uit je automatische piloot, en geeft je tools om jezelf beter te leren begrijpen, én niet geheel onbelangrijk je leert ook een ander te begrijpen.

  Leer jezelf kennen

  Wanneer je jezelf én een ander beter leert te begrijpen kun je daar ook naar handelen. En daardoor op een bepaalde manier met diegene communiceren, een manier waarop de ander graag aangesproken wordt. Want wat is er nou fijner dan het gevoel te hebben dat een ander je begrijpt, en jij de ander? Waardoor een relatie opbouwt gebaseerd op wederzijds respect, niks toch?

  Door je enneagram type te ontdekken keer je terug naar je essentie, je innerlijke bron. Het geeft je een beschrijving van je behoeftes, aannames, positieve en minder positieve drijfveren om bepaalde situaties in je leven aan te kunnen gaan. Het geeft je handvaten om naar je persoonlijke groei te zoeken, en dit na te leven.

  Wanneer je jezelf beter kent, en je begrijpt waarom je in bepaalde situaties reageert hoe je reageert. Dan kun je dit accepteren van jezelf. Zelf-acceptatie is het begin van zelf-liefde. En zeg nou zelf, zou je het niet heerlijk vinden een beetje meer van jezelf te kunnen houden?


  De enneagram types

  In totaal zijn er 9 enneagram types. Je kunt eigenschappen van jezelf in meerdere types herkennen alleen zal er altijd één type dominant zijn. Lees hieronder over de verschillende enneagram types en hun eigenschappen:

  Enneagram Type 1
  De Perfectionist
  realistisch, consciëntieus en principieel

  Enneagram Type 2
  De Gever (of Helper)
  warm, betrokken, verzorgend en gevoelig voor de behoeftes van anderen

  Enneagram Type 3
  De Succesvolle werker (of Presteerder)
  energiek, optimistisch, zelfverzekerd en doelgericht

  Enneagram Type 4
  De Romanticus (of Individualist)
  extravagant, gevoelig, warm en scherpzinnig
  kleurrijk en heeft de behoefte om anders te zijn

  Enneagram Type 5
  De Waarnemer (of Observeerder)
  introvert, leergierig, analytisch en inzichtelijk

  Enneagram Type 6
  De Loyalist
  verantwoordelijk, betwijfelend, betrouwbaar en loyaal

  Enneagram Type 7
  De Levensgenieter (of Avonturier)
  energiek, levendig en optimistisch

  Enneagram Type 8
  De Baas (of Leider)
  direct, onafhankelijk, zelfverzekerd en beschermend

  Enneagram Type 9
  De Bemiddelaar (of Vredestichter)
  ontvankelijk, goedaardig en ondersteunend

  Kun je je in bijna alle types vinden? Dan is het hoogst waarschijnlijk dat je het enneagram persoonlijkheid type 9 bent. De bemiddelaar kan zich namelijk in elk type vinden, en hierdoor harmonie creëren.


  Waarom het enneagram?

  Tegenover andere persoonlijkheids testen is bij het Enneagram de ingang anders: geen parameters, maar een meer holistisch profiel van gedragingen, overtuigingen en vooral achterliggende (constructieve en destructieve) drijfveren. Het enneagram is volgens ons dé tool tot zelf ontwikkeling, een tastbaar tool waarmee je het resultaat direct kunt toepassen in je dagelijks leven. We love it!

  Dus, geef jezelf de ruimte om van je zelfvernietigende gedachtes, positieve gedachtes te maken. Omarm wie je bent, met alle positieve en negatieve eigenschappen. Het maakt jou jou en dat maakt je zo’n prachtig en krachtig persoon!


  Meer weten?

  Wil je meer te weten komen over het enneagram en erachter komen wat jouw type is?

  Boek: wij raden het boek aan van Don Richard Riso en Ross Hudson: de wijsheid van het enneagram.

  Test: wil je een snelle indicatie van welk type jij bent? Doe dan de gratis test hier.

  Wanneer je iets meer tijd wilt nemen raden we je aan deze test te doen. Je kunt na het maken van de test ook nog eens gratis naar de enneagram dag op 21 maart 2020 in Utrecht én je kunt vrijblijvend meer informatie krijgen van een coach.

  Beroep: ontdek hier welk(e) beroep(en) het best bij jouw enneagram type horen.

  Groeiprogramma: wil je meer weten over persoonlijke groei of heb je behoefte aan meer tastbare tools om jezelf (terug) te vinden? Neem dan hier een kijkje bij ons groeiprogramma.

  Blog

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »